Şimdi Ara

Hayallerimi gerçekleştiriyorum-Part 1:Karavan Yapıyorum Bol SS'li (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
95
Favori
26.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamen sacmalık bence,anlam da veremedim nicin boyle bi sey yaptıgına ama bol sans

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmfaruk

ilk sayfadan takiip

edit ayrıca nerde mıçacan hiç düşündün mü elektirk mevzusu

imzan Türkiye'de geçerli değil malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bırak Zaman Aksın

namık kemal bilgisayar mühendisliği bitirip zaten kimsenin hayal ettiği bir hayat yaşamayacaktın,öyle rüya gibi maaşlarda alamayacaktın şu konuda anlaşalım önce,ikinci öğretimi 265 puandan alan bir okuldan bahsediyoruz,muhtemelen 1000 lira maaşa talim olacaktın,bu senin suçun değil tabi,etiket seven patronların suçu,ha bunları neden sana anlatıyorum,kendini "iyi bir geleceği bıraktım" diye şartlama,sonra olurda yolunca bir kaç engelle karşılaşırsan pişman olursun,üzülürsün.

bende seninle aynı yoldayım,marmara üniversitesini bıraktım geçen sene,sen gece düşünmüşsün karar vermişsin,ben bir teneffüs aldım çantamı çıktım gittim,mecbur olduğumu değil istediğimi yaşamak için çabalıyorum,umarım kazanacağım,umarım sende mutlu olacağın şeyi kazanırsın,dönme yolundan.

ayrıca tek hayat felsefeleri,askere git gel evlen çocuk yap olan insanların seni yargılamalarına izin verme,

sürekli gelecek hayalleri kura kura bugünü yaşamayı unutuyoruz,sen şanslısın,bugünü yaşamayı keşfetmişsin,

tebrikler.

Kulübe hoş geldim o zaman

Bilgisayar mühendisliği okumaya devam etseydim büyük ihtimalle babamın çevresiyle bir yere girer 3000 tl maaşımı alır çıkar giderdim ama mutlu olacağımı hiç sanmıyorum sen ne yapıyorsun şu an nasıl gidiyor hayat

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Emlak konutları girişi demek hocam bi çayını içmeye geliriz. Sobada kestaneler bizden, sen de wat hikayelerini anlatırsın

• Okul arkadaslarimin boyle seyler yaptigini gormek sevindirici

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modifci

Merhaba arkadaşlar

Sabah kalktım saat 12 de kahvaltımı yaptım, biraz bilgisayarda takıldım.Saat 3 gibi girdim, sıcak bir duş aldım. Kıyafetlerimi giydim.4 gibi ise kalktım ilim irfan yuvam olan Namık Kemal Üniversitesi,Bilgisayar Mühendisliğine doğru yol almaya başladım.Saat 5 gibi derse girdim arada boş olan zamanımı masa tenisi oynayarak,arkadaşlarla makara yaparak,kız keserek geçirdim.Saat 11 gibi dersim bitti,eve geldim.Üstümü çıkardım xbox-pc-makara-dizi dörtlüsünden sonra yatttım uyudum.

Sabah kalktım saat 12 de kahvaltımı yaptım, biraz bilgisayarda takıldım.Saat 3 gibi girdim, sıcak bir duş aldım. Kıyafetlerimi giydim.4 gibi ise kalktım ilim irfan yuvam olan Namık Kemal Üniversitesi,Bilgisayar Mühendisliğine doğru yol almaya başladım.Saat 5 gibi derse girdim arada boş olan zamanımı masa tenisi oynayarak,arkadaşlarla makara yaparak,kız keserek geçirdim.Saat 11 gibi dersim bitti,eve geldim.Üstümü çıkardım xbox-pc-makara-dizi dörtlüsünden sonra yatttım uyudum.

.
    .
    .
    .

Dur dedim...

Bir şeyler eksikti sanki dışarıdan mutlu gözüküyordum hatta belki 'geleceği olan',kıskanılacak bir hayatım vardı.

Ama dediğim gibi bir şeyler eksikti...

Yine bu monoton geçen bir günün ardından yatağıma uzandığımda genelde her gece yapıp,karşısında hiçbir şey yapmadığım(belki de üşendiğim) şeyi yaptım...Yaşadığım hayatı sorguladım...

Neden mutsuz olduğumu,gün içerisinde gülüp eğlenip, gece yatağıma girdiğimde somurttuğumu sordum kendime...

Ve anladım...

Benim istediğim hayat bu değildi,bu hayatı istemem sağlanmıştı.

Sabah uyandığımda farklı birisiydim.Artık başkalarının bana gümüş tepsiyle sunduğu hayatı yaşamayacak,belki de hiçbir zaman bir tepsiyle karşılaşmayacağım bir hayatı seçecektim.

Ve 20 yıldır hiçbir sabah yapmadığım şeyi yaptım...

Gülümsedim.

Yaz tatili bittiği zaman şöyle böyle kafamın içinde planı kurmuştum.Bu plan içerisinde malesef aileme söylemek zorunda kalacağım birçok yalan vardı.Çünkü onların beni anlamalarını beklemiyordum.

Plan şuydu:

Bu sene okulu bırak tekrar sınava hazırlan (sana cidden bir şeyler öğretebilecek bir bölüm için) ve bir yerde çalışarak şu an kağıt üstünde prototipi çizili duran binlerce projenden birkaç tanesini gerçekleştir.

Çorlu'ya geldiğim zaman yepyeni bir hayata başladığımın farkındaydım ama eski şüpheciliğim ve bir şeyleri garanti altına isteyişim yüzümden şimdilerde çok pişman olduğum şeyi yaptım;gittim harcı yatırdım.Neredeyse 800 tl benim düşünceme göre çöpe gitti.

Neyse dedim sağlık olsun.Çorlu'ya geldiğimin ilk günü iş buldum ikinci günü çalışmaya başladım.

Ve gördüm.

Eğer bilgisayar mühendisi olup,ünlü bir firmada çalışıp,bazı insanların sadece rüyalarında görebileceği maaşlar alsam bile mutsuz olacaktım.

Çünkü ha burada çalıştığım yerde patron bana 'yerlere paspas yap' demiş ha Microsoftun üst düzey elemanı gelip bana 'bu raporlar bugün bitecek' demiş...İkisi de benim için aynı mok.

O an kendi işimi kurmaya karar verdim ama ondan önce insanın en temel ihtiyaçlarından biri olan 'barınma' meselesini hallettim.

Arkadaşlarımda kalabilir miydim,Pekala kalabilirdim ama böylesi daha güzel

Evet arkadaşlar içimi siz değerli Dhli lere döktüm biraz rahatladım şu an bahsettiğim gibi karavanda kalıyorum ve hayallerimden ilkini gerçekleştirmiş durumdayım

Şimdi gelelim SS lere

Birçok kişi 'bu ne lan' falan diyebilir.Hatta arkadaşlarımın deyimiyle 'Poşet' bile diyenler olabilir ama unutmayın ben bunu asgari ücretle yapıyorum yapabileceğimin en iyisi bu şu an bana göre %70 i tamamlandı daha dış kısmını boyayacağım bir de tuvalet yapacağım ama şu an için askıya aldım.

Dışını branda ile kaplattım 'poşet' deyimi buradan geliyor

Hayallerimi gerçekleştiriyorum-Part 1:Karavan Yapıyorum Bol SS'li

Tekerlekler dolma lastik daha dayanıklı olması için bunlardan koydum.

Bu soğukta nasıl ısınıyorsun diyenlere

Duvarlar strafor

Bu da kapı

Bu da kilidi

Durumu olmayanlar için özet

Bilgisayar mühendisliğini bıraktım, hayallerimin peşinden koşuyorum,karavan yaptım

Gördüğünüz gibi şimdilik Karavandan çok bir barınağa benziyor ama bekleyin daha bir şeyler ekleyeceğim

Yapım aşamaları

1.Gittim sanayiye 60*60*2 mm profil aldım 7 boy onlarla dikdörtgenler prizması şeklinde bir iskelet yaptım tabanda 3 destek olacak şekilde

2.Profilleri antipas astar ile boyadım

3.Hurdalıktan gittim zemini aldım

4.Yine hurdalıktan dingil aldım onu uzattırdım bir kaynakçıya

5.İskeleti mdf panellerle kaplattırdım

6.Üstüne brabdayı geçirdim

7.Çatıyı polikarbon malzemeyle kapattım

8.Kapıyı yaptım patronun bana verdiği kompozit panellerle

9.Yalıtım için cam yünü ve strafor aldım cam yününü mdfye silikonla yapıştırdım üstüne straforu yerleştirdim

10.Sobayı kurdum yatağımı,dolabımı kurdum

11.Keyfime baktım

Maliyet Tablosu

Profiller:360 tl

Dingil:110 tl

Zemin : 120 tl

Mdf:130 tl

Polikarbon çatı: 190 tl

Branda : 140 tl

Yalıtım : 160 tl

Halıflex : 50

Profil+dingil+mdf+ zemin işçiliği : 300+100+150=550 tl

Profil+iki kere sanayi+zemin+dingil taşıması : 40+50+50+15+20=175 tl

Diğerleri(silikon, bant vs.):50

Toplam : 2035 tl

Biraz fazla tutmuş şimdi komple hesaplayınca

Hepsini birden niye taşımadın diye soracaklar için : ben haftalık maaş alıyorum her hafta üstüne yeni bir şeyler ekledim o yüzden parça parça taşımak zorunda kaldım.

Sık sorulan sorular

1.Nereye mıçıyorsun

Karavanı hemen iş yerinin yanına kurdum orada bütün ihtiyaçlarımı karşılıyorum şu anlık

2.Elektronik aletlerini nerede şarj ediyorsun

Aynı şekilde işyerine getiriyorum notebooku telefonu vs takıyorum prize

3.Okumayacak mısın?

Okuyacağım hatta mühendis olmayı çok istiyorum ama bana okulda gösterilen şey mühendislik değil.Ayrıca bir ürünün piyasada tutunması için mühendisliğinden çok nasıl ****ığının önemli olduğunu acı tecrübelerimle yaşadım o yüzden tekrardan sınava hazırlanıp benim işime yarayacak bilgiler öğreneceğim 'uluslararası ticaret' bölümünde okumayı düşünüyorum.

Evet şimdi gelelim mentionlara

Öncelikle bana her konuda yardımcı olan üç kekelere selam olsun @frt-_-ctn , @must00 , @Okisht

Beyler bahsettiğim büyük proje buydu işte @battle35 , @ekmek arası sakız , @OnrbK

Siz de hayallerinizin gerçek olması için yeterli derecede cesur olabilirsiniz inşallah

Part 2 de görüşmek üzere

Hayallerinin peşinden git hocam

Önce insanlar ölür sonra hayaller
    İmpossible is nothing

• Helal olsun büyük cesaret harbiden.

Yalnız karavan mevzusuna takıldım. Bu yaptığın şey yürümüyor sonuçta neden karavan diyorsun ki? İlerde motor filan eklenecek mi? Yoksa böyle mi kalacak? Bir de durduğu arsa kimin? Arsa sahibi bir şey demiyor mu? Bir nevi gecekondu çünkü.
  • Gençlik işte,bir heves,çok pişman olucak,çok amerikan filmi dizisi izlemenin zararları.Burda akıl verenler de 15-22 yaş arası öğrenciler okuldan bıkmış,hayallerinin peşinden gitmiş.hayaller karnını doyurmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom_coal -- 3 Kasım 2013; 18:02:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Gençlik işte,bir heves,çok pişman olucak,çok amerikan filmi dizisi izlemenin zararları.Burda akıl verenler de 15-22 yaş arası öğrenciler okuldan bıkmış,hayallerinin peşinden gitmiş.hayaller karnını doyurmayacak.

+1
  • quote:

Gençlik işte,bir heves,çok pişman olucak,çok amerikan filmi dizisi izlemenin zararları.Burda akıl verenler de 15-22 yaş arası öğrenciler okuldan bıkmış,hayallerinin peşinden gitmiş.hayaller karnını doyurmayacak.

+1. Ilerde malesef cok pisman olcaksin

• quote:

Orijinalden alıntı: aesaro

quote:

+1. Ilerde malesef cok pisman olcaksin

Hayır, asıl bu adam ilerde pişman olmayacak.

Türkiye'de hepimiz adeta robotlaştırılıyoruz okul, iş zaten tüm günümüzü kapsıyor eve gelip televizyon izleyen bilgisayar oynayan moronlar olup ertesi gün aynı şeyleri tekrar ediyoruz. Ama bu adam, bu adam bütün özgüveniyle cesaretiyle böyle bir hayalin peşinden gitmiş insan hayallerinin peşinden gittiğinde ve bi işi severek yaptığında zannetmiyorum ki aç kalsın.

Bu adam ilerde aç kalsa ekmeğini bu adamla paylaşacak o kadar insan çıkacak ki karşısına kendisi bile inanamayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Aldo -- 3 Kasım 2013; 18:16:32 >

• quote:

Pişmanlık meselesi tam tersi olmasın?

Siz gençliğinizi yaşayamadınız herhalde. Kahvedeki amcalar gibi gençlik, heves laflarıyla arkadaşın çabasını yaftalıyorsunuz.

Bunun adı aşağılık kompleksidir.
  • quote:

Hayırlısı be hocam ben burada orta kesime olan nefretimi dile getirdim orta kesim olmaktansa sürünürüm daha iyi

önümde iki son var ya milyoner olacağım ya da borç batağında yaptığı hiçbir iş tutmayan birisi göreceğiz bakalım ben de merak ediyorum ne olacağını

• Tebrikler güzel iş başarmışsın ancak kalacak evin varsa evde kal yazları hobi olarak karavanda takıl derim.

Bu arada straforun kalınlığı ve metrekaresi ne kadar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek kelimeyle delisin dostum... kötü örnek oluyorsun bende okuduğum bölümden, yaşamımdan ve geleceğimden şikayetçiyim; mutsuzum... aklımdan çok değişik şeyler geçti, sirkelendim kendime geldim :) inşallah kazasız belasız mutlu devam edersin hayatına... benim anlamadığım konu birisinin emrinde çalışmak istemiyorum demişsin şuanda ne iş yapıyorsun, başkasının yanında çalışmıyormusun.. iş yerim, askeri ücret vs demişsin..
  • bir into the wild izlemis vatandas daha.
    helal ulan

• yürü be

• keske okulu birakmayip hobi olarak yapsaydin bunu. okuldan mezun olana dek hem hobini yapardin hem daha saglam iyi bisey cikardi ortaya. bunda daha yapilacak cok sey var. elektrik kaynagi bulmalisin. oyle orda burda kullanmayla olmaz. o soba cok tehlikerli hep yanma tehlikesi hemde zehirlenme tehlikesi. onun yerine dukkandan yada elektrik sorununu cozerek elektrikli isitici kullanmalisin.

• eğer gerçekse bunlar bu konu tutar

• quote:

Orijinalden alıntı: modifci

quote:

Orijinalden alıntı: erosbos

Kimin arsası üzerinde duruyosun. Birisi ne yapıyon kardeşim çek git derse nasıl taşıyacaksın. Tekerler falan dandik. Ailen nerede? Karavanda mı yaşayacaksın yoksa öyle arada gider kafa dinlerim niyetli mi? Sürekli karavanda yaşama olayı saçmalık bence. Ha çok paran olur adam gibi bi karavan alırsın onu da çekebilecek bi aracın. Gezer durursun. Sen okulu bitir adam gibi iş bul para kazan sonra gerçekleştir hayalini.
    Arkadaşa gaz verenlere anlam veremedim. Yok hayallerinin peşinden koşuyosun bravo falan. Filmlerde olur o dedikleriniz.
    Arkadaşım yanlış da anlama. Emek vermişsin harika ama dediğim gibi arada bi arkadaşlarınla gider kalırsın ne bilim kafa dinlersin ara ara ama içinde yaşama olayını aklından çıkar bence.
    Gerçek dünyaya dönün biraz.

Bulunduğum arsa belediyenin zabıta gelse ne yapıyorsun birader dese bile çekmeye hakkı yok bütün prosedürü okudum deliyürek işi değil yani bu

Ailem tabii ki de karşı bu duruma ama anlamalarını beklemiyorum zaten farklılıklara o kadar kapalı bir toplum olmuşuz ki hemen baltalı ilah moduna giriyor herkes ama ben kendimi baltalılara karşı eğittim hiçbir zaman hevesimi baltalayamayacaklar

Para büyük sorun tabii ki param olsa sence daha güzel bir şey yapmaz mıydım

Karavanda hayatını geçiren insanlar var aç youtube u izle living on rv diye .ben karavanda bir ömür geçirmeyeceğim elbette önümüzdeki 5 ayı geçirmeyi düşünüyorum ama

Herkes gibi olmadığım için kusuruma bakmayın yine de

sen bana ister baltacı ister heyecansız monoton de umrumda değil. ki ben de doğa tutkunu olan biriyim. haftasonları yaz kış kilometrelerce yürüyüş yaparım, tek başıma kamp yaparım. Haa, bunları yapar evime dönerim.
    amacım senin hayallerini baltalamak falan değil. dediğin gibi 4-5 ay kalacağım falan diyosan eyvallah derim. ama yok ben okulu bırakıcam yok çalışmayacağım falan dersen ben de buna saçmalık derim rüya hayal derim.
    Youtube açıp "live on rv" yazıp izleyip de bunlara özenen birisi gerçekçi değildir bana göre.
    Takipteyim ve ne kadar kısa sürede normal hayatına döneceğini merak ediyorum. Çok uzun sürmeyeceğinden eminim.
    Son olarak inşallah istediğin gibi bi hayatın olur kardeşim.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.