Şimdi Ara

Hayat hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yine depresyondaki buhran havadayken buraya birşeyler karalayacağım.

Hoş,her ne kadar günlük olarak kullanmaya kalksam da burada dertlerimi, içimdekileri yazıya dökmek/paylaşmak bir nebze rahatlatıyor.

Kız konusu kafama çok takılıyor. Her gün düzenli olarak kızı düşünüyorum. Bana "500 days of summer" filmini dejavusunu yaşatan kızı.

Aslında bir yandan da biliyorum bu kız işlerinin çok boş olduğunu. Çünkü sevdiğin kadar sevilemezsin. Bunun bilincindeyim. Fuzuli'ye sormuşlar sevmek mi yoksa sevilmek mi diye? Sevmek demiş, sevildiğinden asla emin olamazsın. Sen çok seversin onun umurunda olmaz pek.

Bir de çivi çiviyi söker muhabbeti var. Doğru aslında. Başka bir kızı da sevebilirim tabi ama çok uzun ya.Kızı bulucan da, tanıyacaksın da, tanışıcaksınız da.. Sonra sen onu seveceksin, o seni sevecek(tabi o severse) Yeri gelecek trip atacak, yeri gelecek 'umursamaz ' davranacak. Sen ilişkiyi inişli-çıkışlı düzeltmeye çalışacaksın. Zaman gelicek haklı olduğun hâlde gönlünü almaya çalışacaksın (eğer ki çok seviyorsan) Ohooo çok uzun iş. Çok zor iş. Bu saatten sonra da herkese güvenemiyorsun zaten, hele ki bu devir de...

Konuyu toparlayamadım.Yarın erkenden okula gidicem sabahın köründe. İmla hatam varsa düzelticem.

Not: 5 senedir sevdiği bir kızı nasıl unutabilir bir insan? Bana bir yol gösterebilen olursa minnettar kalıcam. Tavsiyelerinize açığım. (klişe olmazsa sevinirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 15 Mart 2016; 23:47:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Unutulmuyor.

5 senelik ilişkim 2014 ağustosun'da bitti. 1 buçuk sene geçti, gram unutamadım. Hala gülüşü aklımda, her an. Olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt

Unutulmuyor.

5 senelik ilişkim 2014 ağustosun'da bitti. 1 buçuk sene geçti, gram unutamadım. Hala gülüşü aklımda, her an. Olmuyor.

Nasıl yapıcaz hocam bu işleri?

Çok fazla kozmik anlam yüklediğim/yüklediğimiz için mi oluyor?

• İnsan oğlu müthiş sevme gücüne sahip. Biz bir kızı kalbimizde yüceltiyoruz haşa tanrı yapıyoruz. Gözümüz başka birşey görmüyor. Yanlışı burda yapıyoruz işte. Nekadar zor gelsede şunu kafaya yerleştirmek lazım. Seni seveni seviceksin bunu anladım. Birinin peşinden koşmak kendimi zorla sevdirdikten sonra mutlu olabilceğimi düşünmüyorum. Beni seven biri çıkarsa onunla mutlu olmayı tercih ederim. Devir değişti artık kız erkek farketmiyor artık kızlarda madem eşit bırakın ne halleri varsa görsün. Yüceltmeyin bu kadar gururunuzu incitmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Napalım yani

quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt

Unutulmuyor.

Nasıl yapıcaz hocam bu işleri?

Çok fazla kozmik anlam yüklediğim/yüklediğimiz için mi oluyor?

kesinlikle. aslında çok güzel özetlemişsin. sevdiğin kadar sevilemezsin. illa bir yere bir su sızıyor. sonra gerisini sonsuz acıya bırakıyor. bence aşk gereksiz saçma bir şey. en azından benim için artık öyle. bu işlere girmeden direkt bulup evleneceksin. çünkü acısı gerçekten çok kötü. bir türlü geçmeyen grip gibi bi şey. ilacı falan yok. bedenin hep boşlukta dolaşır. sonsuza kadar. hele bir de çok sevdiysen. aslında dediğin gibi çok fazla anlam yüklediğimiz için de öyle.

• Aslında başlık 'hayat hakkında' olmasına karşın 'kız konusu' perspektifi çerçevesinde konu içeriği düzenlenmiş. Yanıtların hepsi birbirinden doğru tespitleri içeriyor.

Fazla uzatmadan bende 2 kelâm laflamak isterim. Hayat adaletsizdir. Kız mevzuları hayatın adaletsizliğini ve acımasızlığını gösteren bileşenlerden yalnızca birisi. Sevdiğimiz, daha doğrusu normalden fazla anlam yüklediğimiz karşı cinse dair fazla yürekli, fazla yoğun ve ciddi düşünsekte, evrensel çekim-itim yasaları (sinerji) ve insanoğlunun fıtratı dolayısıyla hep üzülen ve bir tarafı eksik kalan taraf yine seven taraf oluyor. Buradaki tek hakikat ve temennim, Allah'ın her konuda olduğu gibi gönül meselelerinde adaletini ve yüce gönüllüğünü saf ve salih niyetle koşulsuz 'seven' tarafa bahşetmesidir.

İyi forumlar.

• Kimseye güvenmemek gerektiğini söylüyor herkes.

Bu nasıl dünya? Kime güvenicez abi? Hiçbir insana güvenmeden yaşamak insanın kendisine yapacağı en büyük kısıtlama olur. Birine güvenmeden nasıl yaşayacağız? Böyle ömür mü geçer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napalım yani -- 16 Mart 2016; 22:36:03 >
  • Gençler millet kısıtlı bütçeyle ev geçindirme derdinde hayatınızdaki tek farklılık manita olursa böyle olur sonu. Güçlü olun

• quote:

Orijinalden alıntı: DRHLecter

Gençler millet kısıtlı bütçeyle ev geçindirme derdinde hayatınızdaki tek farklılık manita olursa böyle olur sonu. Güçlü olun

Kredi kartı borcu olupta intihar edenlere lafım yok, olamaz da.

Ama sen tutup, halin-vaktin (bütçen vasat altındaysa) kendine güvenemiyorsan yuva kurmayacaksın kardeşim. Eğer olur da evlenip yuva kurarsan ve de çocukların/çocuğun olursa asıl eziyeti onlar görür. Ceremesini onlar çeker.
    Boş boş "klişe yorum" atmayın demiştim. Maksadım buydu.

İyi forumlar.

• 22 senelik yaşantımdan öğrendiğim yegane şeylerden biride '' Bir şeyi ne kadar istersen senden o kadar uzaklaşıyor'' düşüncesi. Gerçekten çok doğru,3 senelik bi ilişkim vardı saçma sapan bi sebepten ayrıldık sürekli barışmaya çalışan taraf oldum fakat asla karşı taraftan bi adım yada ne bileyim bi hamle olmadı. Sonra bıraktım peşini 1 sene boyunca ne yazdım,ne aradım,nede sordum. 1 sene sonra kendi döndü bana gecenin 1 inde mesaj attı gözlerime inanamıştım. Tekrar konuştuk buluştuk ama hem o hem ben fazlasıyla değişmiştik. 1 senelik mesafe girdi araya alışamadım ve temelli olarak ben bitirdim seviyor muydum ? Evet. Hala seviyor muyum ? Evet. Ama zaman çok acımasız bıraktığım gibi bulamadım onu ve tamamen koptuk. Bunu neden anlattım onuda bilmiyorum fakat gerçekten en çok istediğin en çok sevdiğin şey imtihanın oluyor. O yüzden fazla hayalperest olmamak gerekiyor sanırım. İyi forumlar.
  • Hayatı tek kişilik bir yol olarak kabul etmek lazım.yola en baştan tek kişi olarak çıkıp bitirmeyi aklımızdan çıkarmıycaz bikere.O yolda zaman zaman bize eşlik edenler ve yola barikat koyanlar olucaktır.Olumlu şeylerle mutlu olup olumsuz şeylerde nötr olmayı öğrenmek gerek.Negatife düşerseniz toplayamazsınız.Yolda tek değilmiydim ki zaten deyip ilerlemek lazım.haa yol arkadaşı çıkar karşımıza o andan zevk alırız mutlu oluruz.Yarı yolda ayrılır sağa sola saparsa da eyvallah deyip ilerlemek lazım.Zor bi sistem ama insanları tanıya tanıya yavaş yavaş oturuyor bu duygu

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

Hayatı tek kişilik bir yol olarak kabul etmek lazım.yola en baştan tek kişi olarak çıkıp bitirmeyi aklımızdan çıkarmıycaz bikere.O yolda zaman zaman bize eşlik edenler ve yola barikat koyanlar olucaktır.Olumlu şeylerle mutlu olup olumsuz şeylerde nötr olmayı öğrenmek gerek.Negatife düşerseniz toplayamazsınız.Yolda tek değilmiydim ki zaten deyip ilerlemek lazım.haa yol arkadaşı çıkar karşımıza o andan zevk alırız mutlu oluruz.Yarı yolda ayrılır sağa sola saparsa da eyvallah deyip ilerlemek lazım.Zor bi sistem ama insanları tanıya tanıya yavaş yavaş oturuyor bu duygu

Bu ne biçim hayat böyle?

• Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    O biçim hayat.gelene hay hay gidene baybay demeyi öğrenmek lazım.hayat çok kısa yapıcak bişey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

O biçim hayat.gelene hay hay gidene baybay demeyi öğrenmek lazım.hayat çok kısa yapıcak bişey yok

Hayat işte insanı böyle yapıyor.

Hayat ve zaman çok acımasız. Hele ki insanlar...

En çok da yarı yol da bırakılmak koyuyor zaten. Değer verdiğin kişi, herkesleşiyor artık. Kimseye güvenemiyorsun.

Hayata ve insanlarla olan iletişimime "vakit geçsin diye yaşıyorum" demeye başladım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.