Özel sektörde asgari ücrete şoförlük yapıyorum işim rahat sabah 07.00-15.00 arası çalışıyorum. Fakat bu maaşla ne gelecek kurulur ne de bişey sahibi olunur. Taşeron şirket yükselme veya kariyer manasında geleceğimde yok. Bir arkadaşım fabrikada iş ayarladı ( adı fabrika 3 kişinin çalıştığı depo ) 4 gün ancak çalışabildim 12.500 tl maaşı vardı fakat beden işçisiydim ağır işti pertim çıkıyordu oradan çıkıp şimdiki işime geri döndüm. Daha öncesinde bekçilik,zabıta, işkur kura, belediye işçi alımları, katiplik vb. denedim zorladım olmadı torpilsiz çok zor. Özel sektörde aç kurtlar sofrası yalan dolan entrika üçkağıt bir yerde tutunmak çok zor. Büyük şirket ve holdinglere de torpilsiz, referansız girmek hayalden öte. Yaş oldu 31 artık yoruldum ne hayalim kaldı ne hayattan zevk alabiliyorum. Haftada 1-2 defa bira içerim kafamı boşaltırım onun dışında bir aktivitem yok. Evden işe ve işten eve mekik döşediğim monoton bir hayatım var. Ailemle yaşıyorum, tek çocuğum ve bu yaşta aileyle yaşamak çok zor. Elimde 3 tane lisans diploması var 5 para etmiyor. Para sermaye desen yok borç desen 70-80k kredi kartı ve kredim var. Artık farklı bir yol çizmem gerek ama yıldım, yoruldum ve mücadele edecek azmim kalmadı. Evlenmektir, lüks hayattır, arabadır desen boş geliyor materyalist bir vizyonum yok. Ne yapmam lazım bilmiyorum kamyon ehliyeti aldım maaşları biraz daha iyi diye onu da bastıramadım bir sürü vergi harcırah ödemesi yapmak gerekiyormuş. Hayatta bazı şeylere çok geç kaldım farkındayım nüfus olmuş 85 milyon koltuğunu kapan kaptı. Hayatta tek mutlu olabildiğim sıcak bir evimin olması, sağlık ve karnımın doyması. Tolstoy insan ne için yaşar ? adlı kitabında da dediği gibi ne için yaşadığımı bilmiyorum. Rasyonalist realist görüşlü biriyim. Bu saatten sonra gelecek için ne yapabilirim ? Kafam karışık zihnim dolu. Sosyalleşme desen o da maddiyata bakıyor + Kimseyle görüşmek konuşmak içinde enerjim kalmadı. Vaktinizi aldığıysam affola kendinize iyi bakın. |
Hayat için gelecek için tavsiye ?
-
-
Valla ben evlendim çoluğa çocuğa da karıştım kısacası hayatımı bağladım artık geri dönüşüm yok. Ama sen bu yola girmemişsin önünde seçenek çok fazla önce bunu bilmelisin. Risk almadan hiç bir şey olmuyor hocam çoğu insan risk almaktan korktuğu için başarısız oluyor hayat bana biraz bunu öğretti. Özel sektörü batsın gerçekten söylediğin veya söylemediğin bir çok yoldan bende geçtim insanı harcamaktan kanını emmekten öteye giden bir sistem değil mutlu olmak huzurlu olmak imkansız çalış çalış beş karış ileri gidemezsin geriye gitmemek için olduğu yerde batmamak için debelen dur başka hiç bir şey değil.
"Hayatta tek mutlu olabildiğim sıcak bir evimin olması, sağlık ve karnımın doyması." bunu sağlamak aslında o kadar kolay iken biz insanlar çok ama çok zor hale getiriyoruz. Aşağıda bir video bıraktım vaktin olunca hızlıca da olsa izlemeni tavsiye ederim. Tek başına 18 yaşlarında bir çocuk çok az bir maddiyat ile kendi hayatını elleriyle kazıyarak dağ başında kuruyor.
İşte asıl mutluluk budur bence doğa ile bir bütün olmak ellerinle kendi hayatını inşa etmek, doğanın verdiği imkanlar ile hayatını sürdürmek toprağı ekmek, hayvanlar ile içe içe yaşamak, kısacası doğanın bir parçası olan insanın doğa ile bir bütün olması bence huzurun temel kaynağıdır. Betonların içerisinde leş gibi havayı soluyarak, kalabalık insan seli dip dibe hayatlar, bitmek bilmeyen teknoloji lüks vs bağımlığı gibi etkenler içerisinde para kazanmaya hayatta kalmaya çalışan insanlar hep mutsuz olmaya mecbur gibi gözüküyor. Şimdiki aklım olsa bende bu çocuk gibi kendimi doğaya emanet eder bu saçma düzenden kaçmak için elimden geleni yapardım.
Erik Grankvistyoutube4 years ago I felt lost, even though society had clearly paved the path for me. I was 17 and living in Stockholm Sweden. After seeing the documentary "Alone in the wilderness" by Dick Proenneke, I became completely obsessed with the idea of just packing a rucksack of hand tools and wondering off into the vast forest of Sweden to create my own life, living off the land and build a log cabin. I found my meaning, but I was still in high school. My Grandparents owned forest so I started spending more and more time with them every weekend, wandering out, dreaming of my obsession and asking for advise. I had absolutely no prior knowledge of anything how I was going to do this, just the obsession to learn. When I turned 18 I told everyone of my plans. I received a gopro camera from my parents, so I could at least film some of my adventures. I hadn't even thought about filming anything but I did so and am I glad I did. It is a long story from here of hard work, pain, cold, making many many mistakes and figuring out how to solve problems all alone by trial and error. But I finally built the cabin all alone after 3 years. Along the way I also became passionate in filmmaking, so I invested in a better camera. The whole journey is filmed on a tripod by myself, which was lets just say a struggle (I am insane). Some people will doubt this and say I had a film crew and construction team, which I just take as a big complement. I know my journey and I hope to inspire others the same way Dick Proenneke inspired me. Log Cabin: (0:00) 3 Years Earlier: (0:29) Finding Log Cabin Site: (0:49) Felling the first trees: (1:18) Spring: (2:17) Splitting foundation log: (3:51) Stone foundation: (4:20) Building the log cabin: (5:10) Beaver: (6:45) How to lift the logs alone?: (7:14) Cooking "Kålbullar": (8:45) Starting to look like a log cabin: (9:25) Windows: (11:04) Door: (12:12) Log Cabin roof structure: (13:00) Winter incoming: (16:26) Roof: (18:00) Splitting stones under the log cabin?: (19:06) Old wood preservation technique: (21:41) My first dog: (23:53) Root cellar: (25:17) Enjoy the Swedish wilderness: (27:37) Water sealing the roof using birch bark: (28:47) Using old abandoned clay tiles as roofing material: (31:42) Growing own food: (34:49) Floor in the log cabin: (36:49) Secret hatch: (39:41) Ladder down the root cellar: (40:23) Shelves: (42:22) Filling the root cellar with the grown food: (46:12) Building a pulk for easier transport: (48:08) Handmade log cabin door: (49:08) Forging: (54:39) Going fishing with the pulk: (58:15) Wilderness food cooking: (1:02:03) Log fire pit for cooking: (1:06:03) Handmade windows: (1:09:05) Preparing food for family visit: (1:20:40) Family feast at the log cabin: (1:27:25)https://www.youtube.com/watch?v=FtiaSn5iCg8
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X