Şimdi Ara

Hayat konusunda tavsiye lazım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçi ne anlaması :) 19 yaşındayım ve sevgilim olmadı simdiye kadar. Ben pek bilmem ama muhtemel senaryolardan bahsediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimse vazgeçilmez değildir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam okursun okumasına da sana bir faydası olacak mı ona bakman lazım. Hem tecrübe kazandığın işin bölünecek, bölümü bitirince de hem yaş ilerlemiş olacak hem de o mesleği yapmak isteyecek misin, veya istesen bile iş bulabilecek misin vs. belli değil. Onun yerine şu anki işinde gelişsen, kim bilir belki ileride onunla alakalı kendi işini bile kurabilirsin.
    İlişki konusunda da herkes çok olumsuz konuşmuş, haklı noktalar da var maalesef insanlar hala üniversite okumayı statü sanıyor. Ama anladığım kadarıyla ilişki çok uzun süreli. O yüzden dert edecek çok da bir şey yok. Sıkıntı çıksa bu zamana kadar çıkardı. Tabi ileride ne olur kimse bilemez ama bence dert edilecek bir durum yok. Hayırlısı olsun. Bence bu noktada annesi istiyor diye okumaktansa bir şekilde anneyi bunun normal olduğuna ikna etmek daha mantıklı. Hem baba da sizin tarafta, o yüzden bunu da başaracağınıza inanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya aslında bu bizim aramızda sorun bile değil, ama ben annesini biliyorum bu konudaki tavrını 2-3 kere göstermişti zaten. Benimde bu konuda çok hatam var aslında bende hep okumak istemiştim ama sürekli bahaneler ve nedenler çıktı önüme ama sanırım ortak nokta sırf o kağıt parçası için var olan mesleğimden vazgeçmemek ve anneyi bu duruma kabullendirmek eğer olmazsa mutluluklar dileyip önüne bakmak :)

• Kardeşim sen niye ayrılıyorsun, problem annesinden kaynaklı, kız ayrılırsa ayrılır sen buna hazırlıklı ol yeter, bu herkes için geçerli kimsenin ayrılmayacağının garantisi yok. Şimdiden ayrıl diyen korkakları salla, sevgi herşeyden önemlidir, dene, çabala sonra pişman olma. O ayrılır, sen ayrılırsın, veya aileler ayırır ne olur bilemem ama devam et, arkadaşları vs. doldurur belki eyvallah ama sevgi denemeye değer salla bu korkakları veya sevilmemişleri. Üzülürsen de üzüleceksin, acısını öğreneceksin.

Yok kızın annesi üzerinde baskı kurmuşmuş falan filanmış, kurdurmayacaksınız kardeşim. Beraber bi süre yaşayın, o zaman daha iyi anlarsın durumu. Burdakiler 15 yaşında çocuk gibi negatif bakıyorlar hep, ayrılıktan da korkma, üzülürsün o ayrı herkes üzülür ama üzülmeyi göze alacak kadar seviyorsan dinleme kimseyi devam et sen. Belli o da seni seviyor ki bu zamana kadar mükemmel annesine rağmen senle beraber, deneyin salla bu donanimhaber sevilmemiş, aldatılmış ıvır zıvır kızların bakmadığı bebeleri. Benim kız arkadaşlarıma arkadaşları neler dedi, hele aileleri ama kızların gözü kördü, aşk gözü kör eder, ailesi söyler kız he he der geçer tam tersi anlar :)

Tipten yargılamak hoşuma gitmez ama burdaki gözlülüklü 160kg, kendine özen göstermeyen günün yarısını pc başında geçirip kör olan asosyalleri, sonra aldatılınca, kız ayrılınca ağlayan tipleri bırak. Güven kendine, olmazsa da kendi kaybeder de geç. Sadece evliliğe gelene kadar iyi tart, beraber yaşa bi süre.

Çoğu takıldığım hatun da üniversite okuyor veya mezun. O ortamlardaydım hep, adam olanı bozuyor, kızı da bozuyor :). O yüzden üniversite bi b*k değil, geri kafalıların zamanında üni önemliydi diye onlar için senelerini heba etme, git o senelerde kendine ve geleceğine yatırım yap cahillerin laflarıyla kendini aşağıda görme, onlar aşağıdalar. Sen üni mezunu olsan bu sefer işine laf edecekler, sonra maaşına sonra ona buna. Olm sakın takılma bunlara, ayık ol benim tavsiyem bu. Asla da vazgeçme, gerekirse üzül ama denemedim deme, belki mutlu olacaksın olm ne biliyosun, sen şimdiden ayrılırsan zaten mutsuz olacak, üzüleceksin. Sadece evlilik kısmında çok dikkatli ol, kızı çok iyi tanı. Şu forumdakilere özgüven aşısı pompalamak lazım, seni de yanlış yönlendiriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 18 Temmuz 2020; 7:29:0 >

• off zor durum Allah yardımcın olsun

sırf onun ailesi seni kabullensin diye okul okumak...

çok büyük fedakarlık iyi düşünmek lazım ben yapmazdım şahsen üniversite boru değil aga bak bu saatte ders çalışıyorum ben üni ne liseye benzer ne ilk okula

• Okusan da sana olan bu bakış açısıyla elbette bir şeyler bulacaklar. Burda görev kıza düşüyor. Karşı çıkıp seni savunması lazımdı. Savunmayınca olmuyor. Üzüldüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıköğretimden iki senelik bir bölüm okuyabilirsiniz hocam.

• kızın ailesini boşver.kız gerçekten seni istiyirsa sorun yok bence

• quote:

Orijinalden alıntı: berkan 197

Kardeşim sen niye ayrılıyorsun, problem annesinden kaynaklı, kız ayrılırsa ayrılır sen buna hazırlıklı ol yeter, bu herkes için geçerli kimsenin ayrılmayacağının garantisi yok. Şimdiden ayrıl diyen korkakları salla, sevgi herşeyden önemlidir, dene, çabala sonra pişman olma. O ayrılır, sen ayrılırsın, veya aileler ayırır ne olur bilemem ama devam et, arkadaşları vs. doldurur belki eyvallah ama sevgi denemeye değer salla bu korkakları veya sevilmemişleri. Üzülürsen de üzüleceksin, acısını öğreneceksin.

Yok kızın annesi üzerinde baskı kurmuşmuş falan filanmış, kurdurmayacaksınız kardeşim. Beraber bi süre yaşayın, o zaman daha iyi anlarsın durumu. Burdakiler 15 yaşında çocuk gibi negatif bakıyorlar hep, ayrılıktan da korkma, üzülürsün o ayrı herkes üzülür ama üzülmeyi göze alacak kadar seviyorsan dinleme kimseyi devam et sen. Belli o da seni seviyor ki bu zamana kadar mükemmel annesine rağmen senle beraber, deneyin salla bu donanimhaber sevilmemiş, aldatılmış ıvır zıvır kızların bakmadığı bebeleri. Benim kız arkadaşlarıma arkadaşları neler dedi, hele aileleri ama kızların gözü kördü, aşk gözü kör eder, ailesi söyler kız he he der geçer tam tersi anlar :)

Tipten yargılamak hoşuma gitmez ama burdaki gözlülüklü 160kg, kendine özen göstermeyen günün yarısını pc başında geçirip kör olan asosyalleri, sonra aldatılınca, kız ayrılınca ağlayan tipleri bırak. Güven kendine, olmazsa da kendi kaybeder de geç. Sadece evliliğe gelene kadar iyi tart, beraber yaşa bi süre.

Çoğu takıldığım hatun da üniversite okuyor veya mezun. O ortamlardaydım hep, adam olanı bozuyor, kızı da bozuyor :). O yüzden üniversite bi b*k değil, geri kafalıların zamanında üni önemliydi diye onlar için senelerini heba etme, git o senelerde kendine ve geleceğine yatırım yap cahillerin laflarıyla kendini aşağıda görme, onlar aşağıdalar. Sen üni mezunu olsan bu sefer işine laf edecekler, sonra maaşına sonra ona buna. Olm sakın takılma bunlara, ayık ol benim tavsiyem bu. Asla da vazgeçme, gerekirse üzül ama denemedim deme, belki mutlu olacaksın olm ne biliyosun, sen şimdiden ayrılırsan zaten mutsuz olacak, üzüleceksin. Sadece evlilik kısmında çok dikkatli ol, kızı çok iyi tanı. Şu forumdakilere özgüven aşısı pompalamak lazım, seni de yanlış yönlendiriyorlar

+1 Sonuna kadar git ne güzel ilişkin var olursa olur olmazsa olmaz.

• Yahu her şey üniversite mi? Şuan üniversite mezunlarının nerdeyse tamamı diplomalı cahil. Üniversitede sana hiçbir şey öğretmezler sen kendini geliştirirsin. Kendini geliştirecek adamın da illa üniversiteye gitmesine gerek yoktur. Güzel bir işin varmış işte oku, gez, kendini geliştirmeye bak. Üniversite mezunu olan cahillerden olmaktansa böyle yaşa hayatını. Milletin ağzını büzmek için bir şeyler yapmaya çalışmana gerek yok. Belli ki kız bu durumdan rahatsız değil olsa yıllar önce ayrılırdı. Çoğu kız statüye bu kadar değer vermiyor. Sal abi sal doya doya aşkınızı yaşayın millet ne der ne düşünür diye kafa yormayın. İnşallah çok mutlu olursunuz. Ayrıca bir doktor olarak hekim arkadaşıma iş hayatında başarılar diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 120205044

Kız bir süre sonra seni beğenmemeye başlar. Seni etrafındaki doktor erkeklerle kıyaslar. En iyi ihtimalle kız seni kıyaslamasa bile kızın arkadaş çevresi seni kıza yakmıştırmaz ve kızı etki altında bırakır

İstanbulda dandik bir bölüm tutturabilirsin ama bitirmen zor olur. Bitirsen bile üniversite mezunlarının yüzde doksanı gibi işsiz olursun.

Sana tavsiyem kendi seviyende birini bul.

kız bir süre sonra seni çevresindekilerden hem maddi olarak, hem de statü olarak geride görecek. Kavgalarınız sıklaşacak ve ayrılacaksınız. Yani böyle bir şey mümkün değil. Bu arkadaş çok doğru yazmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3608CE3CE -- 18 Temmuz 2020; 10:50:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A447834E3

Yahu her şey üniversite mi? Şuan üniversite mezunlarının nerdeyse tamamı diplomalı cahil. Üniversitede sana hiçbir şey öğretmezler sen kendini geliştirirsin. Kendini geliştirecek adamın da illa üniversiteye gitmesine gerek yoktur. Güzel bir işin varmış işte oku, gez, kendini geliştirmeye bak. Üniversite mezunu olan cahillerden olmaktansa böyle yaşa hayatını. Milletin ağzını büzmek için bir şeyler yapmaya çalışmana gerek yok. Belli ki kız bu durumdan rahatsız değil olsa yıllar önce ayrılırdı. Çoğu kız statüye bu kadar değer vermiyor. Sal abi sal doya doya aşkınızı yaşayın millet ne der ne düşünür diye kafa yormayın. İnşallah çok mutlu olursunuz. Ayrıca bir doktor olarak hekim arkadaşıma iş hayatında başarılar diliyorum.

statüye bakmıyor muymuş kızlar, ne saçmalıyorsun sen birader?

Bu kız çok değil birkaç sene içinde çevresindekilerle bu elemanı maddi açıdan kıyaslamaya başlar, arkadaş çevresinin baskısıyla veya kendi bakış açısıyla yapar bunu. Hayatımda daha saçma bir yorum görmedim.

• Yalnız konuyu okursanız arkadaşın maddi bir sıkıntısı yok. Doktorlar ne kadar kazanıyor sanıyorsunuz bilmiyorum ama zengin sınıfına girmiyoruz merak etme. Kazandıkları denk oldukları sürece hiçbir sıkıntı olmaz.

• quote:

Yalnız konuyu okursanız arkadaşın maddi bir sıkıntısı yok. Doktorlar ne kadar kazanıyor sanıyorsunuz bilmiyorum ama zengin sınıfına girmiyoruz merak etme. Kazandıkları denk oldukları sürece hiçbir sıkıntı olmaz.

Arkadaş turizm firmasında çalışıyor, ne sanıyorsun 10 bin mi kazanıyor sanıyorsun? Ayrıca ismi bile kızların tavırlarını değiştirir bunun. Kızın çevresi nişanlım xxx uzmanı falan derken, eee seninki neci dediğinde bile kızın aklına bu düşünce gelecektir. Kızlar böyledir birader, uzaydan mı düştün bilmiyorum ama karşısındakini sıfatlarıyla yargılayan varlıklar bunlar.

Bu iş olmaz, birbirine yeterince denk olsa bile bir çift, kız bir süre sonra doyumsuzluğa düşüyor, kaldı ki bu arkadaşın işi daha zor.

Ayrıl kardeşim, olmaz o iş.

• Bu yaştan sonra seni olduğun gibi kabul edecek ve sevecek, kendi dengin olan birisini bulsan daha iyi edersin. Sırf kızın ailesini memnun etmek için bu yaştan sonra üniversite okuma olaylarına falan hiç girme. Yarın öbür gün kız seni terk edip gidince bu kadar emeğim boşa gitti diye çok üzülürsün. İnsan ne yaparsa kendi için yapmalı, kendin için gereksiz geliyorsa okuma hiç. Benim arkadaşım vardı 30 yaşında üni'ye başladı bitirdi şimdi öğretmenlik yapıyor. Okumanın yaşı yok ama birilerini memnun etmek için okuyacaksan pişman olursun.

• Senin mantığın ile hiçbir kızla beraber olmayalım o zaman saçmalığa bak.

Hayatımda kızları bu kadar yanlış tanıyan başka bir insan görmemiştim. Bir kız seviyorsa ne paraya bakar ne xxx uzmanı olmasına.

• quote:

Senin mantığın ile hiçbir kızla beraber olmayalım o zaman saçmalığa bak.

Hayatımda kızları bu kadar yanlış tanıyan başka bir insan görmemiştim. Bir kız seviyorsa ne paraya bakar ne xxx uzmanı olmasına.

ya dişisin ya da meriçsin. Çık yukarı oku birader, herkes benle aynı fikirde.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.