Şimdi Ara

Hayat konusunda tavsiye lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar öncelikle işin içinden çıkamadığım bir konu hakkında tavsiye lazım konu çok uzun ama olabildiğince özetleyeceğim.

Şimdi öncelikle yaşım 27, lise mezunuyum üniversite okumadım askerlik vs derdim yok özel bir turizm firmasında 4.5 senedir çalışıyorum. 7-8 seneden fazladır sevdiğim bir kız var, kendisi tıp okuyor bu sene mezun oldu. Her ne kadar birbirimize karşı hislerimiz karşılıklı olsa bile benim üniversite okumamamdan dolayı ilişkimizi bir adım ileriye atamıyoruz, kızın bu konuda herhangi bir tavrı yok ama ailesi çok karşı. Sene bilmem kaç olmuş bu muhabbetler dönüyor onlarda haklı bir şey diyemiyorum ama bu olay biraz canımı sıkmaya başladı, diyeceksiniz ki bunca sene neden okumadın madem bu sorun var. Öncelikle ailemin borçları vardı onların ödenmesine yardım etmek için işe başladım oradan küçük kardeşim üniversiteye gitti ona yardımcı kendisinin üniversitede maddi olarak sıkıntı çekmemesi için devam ettim en sonda bedelli yapmak için para biriktirmek için çalıştım vs derken yaşım bu noktaya geldi. Borçlarım bir aksilik olmazsa 3-4 ay içinde bitecek, ve kız arkadaşım 2021 mart-nisan civarında uzman olarak çalışmaya başlayıp istanbul'a yerleşmek istiyor. Şimdi ben üniversite okumak istiyorum ama senelerdir ne kitap ne ders yüzü görmüş biriyim sizce seneye sınava kadar kendimi hazırlayıp istanbulda bir üniversite kazanabilir miyim yada bu konu hakkında başka tavsiyeniz var mı ?

• Kız bir süre sonra seni beğenmemeye başlar. Seni etrafındaki doktor erkeklerle kıyaslar. En iyi ihtimalle kız seni kıyaslamasa bile kızın arkadaş çevresi seni kıza yakmıştırmaz ve kızı etki altında bırakır

İstanbulda dandik bir bölüm tutturabilirsin ama bitirmen zor olur. Bitirsen bile üniversite mezunlarının yüzde doksanı gibi işsiz olursun.

Sana tavsiyem kendi seviyende birini bul.

Tıp okuyan biri olarak, dikkatli olmanı salık veriyorum. Çünkü çok muhtemel bir senaryo olarak, çeşitli durumlarda, uzman doktor olmuş bu kadın kendi 'yüksek' eğitimini ve senin 'eğitimsizliğini' karşılaştıracak. İstese de istemese de bu kıyası yapacak ve bilindiği üzere böyle bir kıyas ve kendini üstün görme durumu ilişkiyi bitirir.

Kardeşim sen niye ayrılıyorsun, problem annesinden kaynaklı, kız ayrılırsa ayrılır sen buna hazırlıklı ol yeter, bu herkes için geçerli kimsenin ayrılmayacağının garantisi yok. Şimdiden ayrıl diyen korkakları salla, sevgi herşeyden önemlidir, dene, çabala sonra pişman olma. O ayrılır, sen ayrılırsın, veya aileler ayırır ne olur bilemem ama devam et, arkadaşları vs. doldurur belki eyvallah ama sevgi denemeye değer salla bu korkakları veya sevilmemişleri. Üzülürsen de üzüleceksin, acısını öğreneceksin.

Yok kızın annesi üzerinde baskı kurmuşmuş falan filanmış, kurdurmayacaksınız kardeşim. Beraber bi süre yaşayın, o zaman daha iyi anlarsın durumu. Burdakiler 15 yaşında çocuk gibi negatif bakıyorlar hep, ayrılıktan da korkma, üzülürsün o ayrı herkes üzülür ama üzülmeyi göze alacak kadar seviyorsan dinleme kimseyi devam et sen. Belli o da seni seviyor ki bu zamana kadar mükemmel annesine rağmen senle beraber, deneyin salla bu donanimhaber sevilmemiş, aldatılmış ıvır zıvır kızların bakmadığı bebeleri. Benim kız arkadaşlarıma arkadaşları neler dedi, hele aileleri ama kızların gözü kördü, aşk gözü kör eder, ailesi söyler kız he he der geçer tam tersi anlar :)

Tipten yargılamak hoşuma gitmez ama burdaki gözlülüklü 160kg, kendine özen göstermeyen günün yarısını pc başında geçirip kör olan asosyalleri, sonra aldatılınca, kız ayrılınca ağlayan tipleri bırak. Güven kendine, olmazsa da kendi kaybeder de geç. Sadece evliliğe gelene kadar iyi tart, beraber yaşa bi süre.

Çoğu takıldığım hatun da üniversite okuyor veya mezun. O ortamlardaydım hep, adam olanı bozuyor, kızı da bozuyor :). O yüzden üniversite bi b*k değil, geri kafalıların zamanında üni önemliydi diye onlar için senelerini heba etme, git o senelerde kendine ve geleceğine yatırım yap cahillerin laflarıyla kendini aşağıda görme, onlar aşağıdalar. Sen üni mezunu olsan bu sefer işine laf edecekler, sonra maaşına sonra ona buna. Olm sakın takılma bunlara, ayık ol benim tavsiyem bu. Asla da vazgeçme, gerekirse üzül ama denemedim deme, belki mutlu olacaksın olm ne biliyosun, sen şimdiden ayrılırsan zaten mutsuz olacak, üzüleceksin. Sadece evlilik kısmında çok dikkatli ol, kızı çok iyi tanı. Şu forumdakilere özgüven aşısı pompalamak lazım, seni de yanlış yönlendiriyorlar
  • Otele gir çalışmaya başla en azından kız kadar para kazanırsın 1 2 seneye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Para konusunda sorunum yok şuan, maaşım iyi standartlara göre. Olay istanbulda üniversiteyi kazanmak için 1 sene yeterli olur mu sizce ?

• Denemekten zarar gelmez hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belevee B kullanıcısına yanıt
    Hocam bence atıyorum işletme kazandın gene ailesine göre tıp daha iyi bir bölüm. Kendini geliştirmeye bak mesleğinde en iyisi ol

• Okursun saçma sapan bir şey ama sadece zaman kaybı. Okuma daha iyi başka bir şeyle uğraş. Kızın ailesi biraz yobaz galiba, insanın mesleğine karakterden daha çok önem veriyorlar gibime geldi.

• Her üniversite okuyan kültürlü değil aynı zamanda her lise mezunu da bilgisiz değil.Tabii ki okumak çok güzel bir şey ama okumayanı da gömmenin manası yok.Akademisyen tanıdıklarım var.En son herkes üniversite okumasın diyorlardı.Gelen tipleri bir görseniz üniden tiksinirsiniz dediler.Neyse konuya gelelim.

Ortaya çıkması muhtemel senaryolar :

1.Ailesi kıl insanlarsa ileride evlenirseniz laf sokabilirler.Hani '' sen bizim kızım layık değilsin ama neyse'' gibisinden tavırlar sergileyebilirler.Bu durum canını sıkabilir.Şimdi kalkıp cevap versen huzursuzluk çıkar.Kız ailesine tavır koyabilecek mi mesela ? Koymazsa çarşı karışır hemşerim.

2.Kıza ne kadar güveniyorsun bilmiyorum ama içten içe oda öyle düşünebilir.Yani bunu nasıl anlayacan bilmiyorum.

Artık değerlendirmeyi kendin yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 18 Temmuz 2020; 2:50:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cerade kullanıcısına yanıt

Kızın annesi çok felaket zaten bütün sorun onda, kızın üzerinde çok fazla etkisi var. Kızın tıp okuma nedeni bile annesi açıkcası başka bölümler istiyordu ama annesinin ısrarı üzerine tıp okudu az çok tahmin edebiliyorsunuz ailenin imajını

• umut3280 U kullanıcısına yanıt

Babası gül gibi insan ama annesi çok tehlikeli ya. Kızın babası üniversite mezunu annesi lise terk bu durumun aynısı kendi eşinde var ama yok illa üniversite okuyan damat istiyor :D

Ne acayip bir aile. Kızın ne düşündüğü önemli. Eğer kız sürekli annesine göre hareket ediyorsa ayrıl daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: belevee

Kızın annesi çok felaket zaten bütün sorun onda, kızın üzerinde çok fazla etkisi var. Kızın tıp okuma nedeni bile annesi açıkcası başka bölümler istiyordu ama annesinin ısrarı üzerine tıp okudu az çok tahmin edebiliyorsunuz ailenin imajını

Kız ailesinin etkisinden çıkamıyorsa çok sıkıntı olur hocam.Evlilikde sadece siz evlenmiyorsunuz aileler de evleniyor.Bazıları kapımı örter otururum bana ne diyor ama öyle olmuyor işte.Oluşabilecek sıkıntıları göğüslerim diyorsanız devam edin fakat ben stres sıkıntı istemiyorum diyorsanız bu iş baya riskli.

• Ailesinden uzakta yaşasa bu problemlerin hiç birinin olmayacağı konusunda neredeyse yüzde 100 eminim, çünkü bu yaşına kadar hep ailesiyle birlikte yaşadı. Bir ihtimal işe başladığında bu düşünceleri değişebilir diye düşünüyorum ama onuda görmeden yaşamadan bilemeyiz

Aynı evde bir süre yaşamadan karar verme.

• Kız bir süre sonra seni beğenmemeye başlar. Seni etrafındaki doktor erkeklerle kıyaslar. En iyi ihtimalle kız seni kıyaslamasa bile kızın arkadaş çevresi seni kıza yakmıştırmaz ve kızı etki altında bırakır

İstanbulda dandik bir bölüm tutturabilirsin ama bitirmen zor olur. Bitirsen bile üniversite mezunlarının yüzde doksanı gibi işsiz olursun.

Sana tavsiyem kendi seviyende birini bul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet bunu kesinlikle yapacağım zaten, herkes olumsuz yazmış haklı olarak bende olaya dışarıdan bakınca pek çok olumsuz nokta görüyorum ama bu kadar uzun süredir çok az sıkıntıyla geldiğimiz bu noktadan sonra ayrılmakta bana açıkcası biraz koyacak çünkü çok alıştım kendisine yalan söylemeyeceğim neredeyse beraber büyüdük zorlukları beraber aştık ama son noktaya geldik bu aşılamayacak bir engel gibi görünüyor herkes tarafından :)

Seni anlıyorum, yıllar geçmiş. Ona alışmak falan ama ne umutlarla hayatını birleştirip pişman olanlar var. Ön yargılı olacak biraz dediğim ama böyle bir yetiştirme tarzı olan kişiyle işler ciddiye binince mutlu olabileceğini pek zannetmiyorum.

Olay üniversite ise bunu açıktan okursun yaparsın ama bu sana mesleki anlamda ne katabilir ya da karakter açısından. Annesi bence cahil yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut3280 -- 18 Temmuz 2020; 3:35:32 >

O konuda kesin ortak noktadayız ya annesi felaket birisi. İşin komiği kendisinin de bunun farkında olmasına rağmen hala bunu söyleyebilmesi :) Bide açıktan yazmışsınız, annesini açık öğretimi umursamayacağını bile sanmıyorum açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belevee -- 18 Temmuz 2020; 3:41:5 >
    Aga iyi de şöyle bir durum var yani. Bir sene nasıl bir sıralama yapabilirsin o da var. Okusan ne okuyacaksın, bu sana ne katacak. Diploma artık çoğu bölüm için kağıt parçası başka bir şey değil. Böyle ailenin kızı ile evleneceğime tek gecelik ilişkiler yaşarım daha iyi.

• Tıp okuyan biri olarak, dikkatli olmanı salık veriyorum. Çünkü çok muhtemel bir senaryo olarak, çeşitli durumlarda, uzman doktor olmuş bu kadın kendi 'yüksek' eğitimini ve senin 'eğitimsizliğini' karşılaştıracak. İstese de istemese de bu kıyası yapacak ve bilindiği üzere böyle bir kıyas ve kendini üstün görme durumu ilişkiyi bitirir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.