Şimdi Ara

HAYAT NEDEN ADİL DEĞİL NEDEN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HAYAT NEDEN ADİL DEĞİL SAYIN SEYİRCİLER...https://www.youtube.com/watch?v=_hV1PVx1DSk
    BU HANIMEFENDİYİ ELE ALALIM.KENDİSİ ZENGİN HAYATI DOLU DOLU YAŞIYOR ALTINDA ARABASI ELİNDE İPAD İ VAR VE CERRAHPAŞA TIP OKUYOR
    BEN İSE ORTALAMA BİR MADDİ DURUMA SAHİP ORTALAMA BİR BÖLÜM OKULDA OKUYAN ARABASI OLMAYAN ORTALAMA BİR ÖĞRENCİYİM.ŞU AN ÜNİ SINAVLARINA HAZIRLANDIM HER NE KADAR TAHMİNİMCE BAZI DİŞ VE ECZACILIKLAR TUTUYOR OLSA DA BU KIZIN GİTTİĞİ OKULUN YANINDAN BİLE GEÇEMEM.KIZ HAYATINI YAŞIYOR GELECEK KAYGISI YOK VE ZENGİN BEN İSE ECZACILIK VE BAZI DİŞLER TUTSUN DİYE POPOMU YIRTIYORUM.ŞU AN ONUN BİLE GARANTİSİ YOK.HAYAT NEDEN BAZILARINA ZORKEN BAZILARINA GÜLLÜK GÜLİSTANLIK.
    BU DURUM BİLE ALLAHA OLAN İNANCIMI SORGULAMAMA YETİYOR SİZLER NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

• Hayatın adil olması imkansız teorikte. Çünkü her şeyde zincirsel bir ilişki var. Şu an ben fakirim çünkü babam fakir. Onun da babası okutmadı. Sen zenginsin çünkü baban zengin. Onun babası zamanında İstanbul'a gelip beş gecekondu yapmış. Kısacası şu an doğmamış çocuğunun kaderini aslında sen belirliyorsun. Hatta ataların, komşuların, ülke liderleri, coğrafya belirliyor. Çocuğun hayat denilen bu oyuna bağımsız katılmıyor. Senin geçmişini miras alarak katılıyor.

Şöyle düşünün: Bir Yahudi ile bir Müslüman'a aynı imkanlar tanınıyor çocukken. Her şeyleri aynı. Ailesinin durumundan tutun da gittiği okula kadar her şey aynı. Ancak Yahudi deli gibi ders çalışıp doktor olurken Müslüman bir kıza aşık olup okulu bırakıyor. Doktor Yahudi zengin oluyor. Müslüman ise mavi yakalı işçi. Bunların çocukları doğuyor aynı zamanda. Şimdi Müslüman çocuğu, Yahudi çocuğa bakıp "Neden hayat eşit değil." dese ne ölçüde tutarlı olur?
  • Çalış senin de olurcular gelmeden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cerrahpaşa tıp ne zamandan beri parayla öğrenci alıyor? kız zeki ve çalışmış girmiş parayla alakası yok
  • 1-tip okuyor
    2- cinsiyeti disi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bende zengin olsam parayla tıp okuyabilirdim.Ama her yıl bin tl verecek durumum yok hayatın adil olmamasına sitem ediyorum
  • Hayatın adil olması imkansız teorikte. Çünkü her şeyde zincirsel bir ilişki var. Şu an ben fakirim çünkü babam fakir. Onun da babası okutmadı. Sen zenginsin çünkü baban zengin. Onun babası zamanında İstanbul'a gelip beş gecekondu yapmış. Kısacası şu an doğmamış çocuğunun kaderini aslında sen belirliyorsun. Hatta ataların, komşuların, ülke liderleri, coğrafya belirliyor. Çocuğun hayat denilen bu oyuna bağımsız katılmıyor. Senin geçmişini miras alarak katılıyor.

Şöyle düşünün: Bir Yahudi ile bir Müslüman'a aynı imkanlar tanınıyor çocukken. Her şeyleri aynı. Ailesinin durumundan tutun da gittiği okula kadar her şey aynı. Ancak Yahudi deli gibi ders çalışıp doktor olurken Müslüman bir kıza aşık olup okulu bırakıyor. Doktor Yahudi zengin oluyor. Müslüman ise mavi yakalı işçi. Bunların çocukları doğuyor aynı zamanda. Şimdi Müslüman çocuğu, Yahudi çocuğa bakıp "Neden hayat eşit değil." dese ne ölçüde tutarlı olur?

• Algorithmus kullanıcısına yanıt
    hocam ama bütün semevi dinler bu dünyanın bir sınav olduğunu söyler.Bir düşün senle ben öss ye giriyoruz sana +200 puan veriyorlar bana vermiyorlar bu sınav olmaktan çıkar bir taraf tutmaya dönüşür.Şİmdi bu linkini verdiğim kız hem başarılı hem zengin.İyi bir puan yapamasa bile parasıyla gidip tıp okuma şansı var ve geri kalan hayatında iş sıkıntısı yaşamayacak?Müthiş keyifli bir öğrencilik hayatı yaşayacak elinde ipadi iphone u altında arabası tatiller partiler vs.He benim durumum çok mu kötü hayır.Hatta Türkiye ortalamasına göre oldukça iyi sayılabilir.Ama gidipte ücretli tıp okuyacak kadar zengin değilim.BU kız tıp fakültesinden eğlene eğlene doktor çıkacak ben ise toto çürüterek eczacılığı kazanmaya veyahut genetik mühendisliğinden mezun olup iş aramaya vakit harcayacağım.Bu adil değil.BU kız hayatı boyunca iş sıkıntısı çekmeyecek doktor hanım olarak ağırlanıcak heryerde ya ben?İki olasılıkta da her durumda işsiz muamelesi göreceğim bunu kabullenemiyorum işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Boş yapma susn senin sikayet ettigin sey sistemdir o adamlar calisarak geldi bugunlere

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UP
  • izmir iktisat knk beklerim

HAYAT NEDEN ADİL DEĞİL NEDEN?
  • Herkes eşit şartlarda olsa idi sahip olduklarının bir albenisi olmazdı. Birileri çalışacak , birileri yaşayacak , böylesi daha güzel emin ol.

• NoyanDervis kullanıcısına yanıt
    hayatı yaşayanlar için daha güzel tabi.Ben genetik müh ya da eczacı olup sürünürken doktor olan kız binlerce lira para kazanacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEBELEHÜBELEFEAFEAF

hayatı yaşayanlar için daha güzel tabi.Ben genetik müh ya da eczacı olup sürünürken doktor olan kız binlerce lira para kazanacak
    Mühendis ya da eczacı olma o halde. Mecburiyetin yok.

• kitaplar dershane ozel ders vs. bunlar nehirden akmiyor.malesef hocam nadiren istisnalar cikabiliyor ama tıp diş kazanan kesim genelde ortalama ustu bir maddi duruma sahiptir

• NoyanDervis kullanıcısına yanıt
    başka nasıl para kazanıcam?Bu ülkede sadece doktorsan iyi bir maaş alıyorsun gerisi yalan dolan maalesef
  • aynen hocam katılıyorum ben bu sene üniyi bırakıp tekrar sınava hazırlandım şu anki denemelere göre kasmama rağmen eczacılık filan anca tutuyor kızın gittiği okulun kenarından köşesinden geçemiyorum
  • Neden adil değil diye ağlamak yerine adil olmadığını kabul edip ona göre yaşamak insanı daha mutlu yapar. Allah inancı konusunda da günaydın yeni mi uyandın ?
  • olur da gelmez, olur ya gelmek istemez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.