Şimdi Ara

Hayatı Iskalama Hissi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda sanki hayat akıp giderken bir şeyleri kaçırıyormuş hayata dahil olamıyormuş gibi bir his yaşıyor musunuz?

Pandemi başladığından beri bu his bende pik yaptı asosyallikle de birleşince sıyıracak noktaya geldim.

• Zaten öyle değil mi? His değil bu, gerçek. Mutlu değilsin hayatından veya kendinden.

• Ne yapılacağını inan bilmiyorum, ama bence yapılmaması gereken tek bir şey var : Düşünmek.

Hiç düşünme demiyorum ama doğru ve öz düşün, gerektiği zaman düşün. Düşüncelerinde kaybolma, insan düşünmeye başlayınca hiçbir şey yapamaz hale geliyor. Düşünceler doğru gibi geliyor, sırf sen onları düşündüğün için, ama bu yanlış, bir şeyi düşünmen onun doğru olduğu anlamına gelmez. İnsan büyük ihtimalle çok yanlış şeyler düşünür, yanlış ve gereksiz şeylere kafayı takar.

Boş zaman da bol, ortada herhangi odaklanılacak bir şey yok, düşünerek kendine eziyet ediyor insan. Mesela herhangi bir şey yapacaksın, ama o konuyu o kadar çok düşünüyorsun ki ve olaya o kadar yanlış bir pencereden bakıyorsun ki, hem doğru aksiyonu almaktan çok uzak oluyorsun, hem de yorulmuş oluyorsun. Al sana depresyon, hayatı ıskalama ve fırsatları değerlendirememe. Kelebek etkisiyle bu hayatının mahvolmasına bile sebep olabilir.

İnsan her şeyi düşünebilir, insan dünyayı yönettiğini de düşünebilir, insan dünyanın en ezik insanı olduğunu da düşünebilir, insan kendini diğerlerinden aşırı farklı da görebilir, insan sürekli depresif de düşünebilir, insan kendini her forma sokabilir zihninde. Öyle açık bir olay bu. Bunu kontrol etmen ve sorgulaman iyi olur, hem senin için, hem de etrafın için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.