Şimdi Ara

Hayatım berbat bir halde durumum gittikçe kötüye gidiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
2.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Depresyonum boy kısalığı ve yalnızlıktan dolayı arttı. Bir erkek olarak oldukça kısa boyluyum, üstüne de sağlık sorunlarım eklenince daha kötü oldum. Çıkış bulamıyorum derken bundan bahsediyordum. Konuyu tavsiyelerinizi dinlemek için ve belki buradan arkadaş bulabilirim diye açtım. Hiçbir şey yapmayarak kötüye gidiyorum. Bari yardım isteyeyim birileri belki faydama dokunur diye işte.

• GreatArcher G kullanıcısına yanıt

Herkesin bünyesi aynı değil. Sizde işe yaramıyorsa başka şeyler denemelisiniz.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Boyun kaç

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biraz benziyoruz, ben de senin olduğun duruma doğru gidiyorum gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blitz. kullanıcısına yanıt
    Allah korusun hocam

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

157 cm maalesef.

• memoo456 kullanıcısına yanıt

Hocam ne yazık ki durum öyle görünüyor, lise bittiğinden beri hep hatalar yaptım,hala yapıyorum. Behçet ve reflü gibi sağlık sorunları da ayrı bir zorluk katıyor bu duruma, sırf onlardan dolayı yurtdışına gitme şansımı kaçırdım.

• Blitz. kullanıcısına yanıt
    Hocam ben fiziksel rahatsızlıklar yüzünden depresyona girdiğinizi pek düşünmüyorum. Bunun neden olduğunu kendi kendinize düşünün. Neden ben depresyondayım, ne etkiledi bunu. Birde bir sorum var hocam ergenlik depresyonu geçirdiniz mi yoksa tek geçirdiğiniz depresyonu bu depresyon mu?

• @GreatArcher yazdığınızı okudum yanıt verecektim mesajı sildiniz.

Yazdığım yanıt

Hocam sizin sorunlarınız lisede başlamış. Lise normalde birisi için öğretim hayatının en güzel geçtiği yerdir. Neredeyse her insan lise zamanlarını çok çok özler ve ergenlikteki hayatının en güzel geçtiği zaman lisedir. Parti, iş, eğlence, dostluklar, kız/erkek arkadaşlıkları ve dahası lisede başlar. Gerçek dostluklar lisede elde edilir. Çok güzel geçer lise ve her insan lise anılarını özler. Ama görüyorum ki bunların neredeyse hiçbiri sizde yok. Ben sizin durumunuza benzer bir durumu 8. sınıfta yaşamıştım yalnızlıktan dolayı depresyona girmiştim. Ama liseye geçince hayatım tümden değişmişti. Sizin sorununuz bence yalnızlık. Mesela hocam bir ortama girince insanlarla 5-10 dakikalığına sosyalleşmeye başlayınca mutluluk veya kendinizi normal hâlinizden daha iyi hissediyor musunuz?

Hocam ergenlik depresyonu yaşamadım, genel olarak sebebi hep gelecek kaygısı ve sosyal yetersizlik diyebilirim. Sağlık sorunları da bazı şeyleri yapmamı engelliyor ama, dediğim sırf onlardan dolayı erasmus şansını tepmek zorunda kaldım.

• Diğer arkadaşın mesajını alıntılamışsınız. Benimkini alıntıladınız diye yazmıştım sonradan anlayıp sildim. Dün arkadaşım kargosunu almak için yanıma uğramıştı. Arkadaşımla yüzyüze görüşüp dışarı çıkıp gezmek bile beni iyi hissettirdi. Onunla da sürekli görüşmüyordum zaten. Ayda bir falan görüşüyordum. Ona bu konudan bahsedince yalnızlığı bu kadar takma gibi şeyler söylemişti. Zaten gelecek ay o da gidecek. Konunun başında samimiyetimin azaldığından bahsettiğim arkadaştı bu. Neyse işte bunları söyleyince kimse anlamıyor beni. Sürekli kendimi dinliyorum. Sosyal anksiyetem de arttı bu süreçte. Yeni arkadaş edinebilir miyim bu yaştan sonra bilmiyorum.

Sildiğim yazı buydu

Alıntı

metni:
    Liseye ilk geçtiğim zamanlarda da depresyon geçirmiştim fakat bu durum çevremin değişmesinden dolayı oldu. Sınıfıma alışamamıştım. Benimle uğraşan sürekli sataşan bir çocuk vardı sırf bu yüzden başka okula nakil yaptıracaktım. Baya kötü bir yıl geçirdim o sene. Bütün kötü şeyler beni buluyordu sanki. Koskoca sınıfta başka ceket yokmuş gibi kızın birisi makyaj malzemelerini arama yapacaklar diye benim ceketimin cebine koymuştu. 2 yıl boyunca bunu hatırlatıp dalga geçtiler benimle. Sonraki sene sınıfım düzelmişti 10. sınıf iyi geçmişti. 11 de sınıfım tekrar bozuldu yine depresyona girmiştim. Bir de okul çıkışı servis 1 saat gelmiyordu. Tüm okul dağılıyordu sadece bizim grup kalıyordu. Buz gibi havada servisi beklemek işkenceydi resmen. Sonra 12 de açık liseye geçtim yaşadığım sorunlardan dolayı. Açık liseye geçince bazı şeyler düzelir diye düşündüm. Düzelmediği gibi durum daha da kötüye gitti. Ailemle anlaşamıyordum sürekli tartışıyordum. Babam üniversite okumama engel oluyordu. Sonra başka şehirde yaşayan akrabamın yanına gittim. Orada üniversite sınavlarına hazırlanmaya çalışıyordum. O dönemlerde de ailem gelmem için baskı kuruyorlardı. Derken böyle böyle hem psikolojik hem de bedensel olarak çöktüm. O zamanlar fiziksel özelliklerimi de kafaya takıyordum. Erkek olarak 157 boy can sıkıcı bir durum çünkü. Açıkçası benim bu zamana kadar yaşamış olmam bile mucize. Benim yerimde başkası olsaydı muhtemelen çoktan intihar etmişti. İşte psikolojimin yıldan yıla çöküşü bu şekilde oldu. Şu anda bile ben bu kadar berbat haldeyken ailemin umrunda değilim. Aslında en çok buna sebep olan ailemdi. Fakat kendilerine söylesem biz ne yaptık sana diyorlar. Artık saldım açıkçası.

Hocam sizin ana sıkıntınız yalnızlık. Diyeceğim budur. Hocam bir soru soracağım üniversiteye gidiyor musunuz?

Bu sene Aöf web tasarımı ve kodlama bölümüne kaydoldum. Seneye Dgs girecem olursa. Bakalım artık. Depresyondan çıkabilirsem tabi. Bu halde zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreatArcher -- 9 Nisan 2024; 9:54:44 >
  • Hapın ismi nedir?

• SuKurgusu kullanıcısına yanıt

Wellbutrin, Buspon, Zestat

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Hocam spor salonuna gitsem arkadaş edinebilir miyim? Bir tane salona yazdım aylık 750 TL dedi. Fazla gibi geldi ama bilmiyorum.

MAC gibi bir yere gidersen çoğu kişi kulaklık takar ve bana bulaşma kafasında olur. Spor salonundan spor salonuna değişir. Mahallenizde olan bir spor salonuna kayıt olabilirsiniz olmazsa farklı alternatifler deneyebilirsiniz. Gelelim fiyata 750TL aylık hiç bir şey Amerika’da bile duşu olan bir spor salonuna aylık 25$ veriyorsunuz. Yalnızlık sebepli depresyonlar kolay çözülür sosyalleşirsiniz 6 ay içinde eski hâlinize dönersiniz. Üniversiteye gidin orada da arkadaşlıklar edinin eve kapatmayın kendinizi. Doktorunuza sorun nasıl sosyalleşebilirim diye. Diyeceklerim bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: GreatArcher

Wellbutrin, Buspon, Zestat

Bende wellbutrin desrel neruda kullanıyorum
    İlaçlar bile benziyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.