Yazı uzun. Nedenini anlamanız için bir iki bölüme ayırarak yazacağım. Ciddi şekilde cevap verirseniz sevinirim. Okumak ya da yorum yapmak zorunda değilsiniz.
21 yaşındayım. 6 yaşından 12 yaşına kadar her yaz ailecek kendi aracımızla İstanbuldan memlekete Artvine giderdik. Yaklaşık 16-17 saat sürerdi yol. Yolculuk boyunca bir çok şehirden geçerdik. Hiç durmadan gezip görmeden. Yalnızca ihtiyaç(yemek, lavabo, hava almak) için dururduk. İhtiyacımız da olmasa durmazdık zaten. Hem onca şehirden geçmek zorunda olduğumuz için geçerdik. Abimle ben ozamanlar küçük olduğumuz için yolculuktan bir şey anlamazdık. Zaten o kadar saat yolculuk mahvederdi bizi. Köyde ertesi kendimize gelirdik. Ne yolda durup manzarayı izlerdik ne arabayla bilinmeyen yerlere gider gezerdik. Köyden merkeze bile gidemezdik. Gitsek bile bir şey anlamazdık. Şimdi tüm o yolculuğu, Artvindeki, köydeki, yayladaki bir çok şeyi yaşamadan, anlamadan geçmiş zaman. Herkesin memleketi kendine güzeldir sonuçta. İnsan ilk defa gördüğünü ve yaşadığını mükemmel kabul eder ya. Onun gibi. Daha iyisini görene kadar mevcut olanı en iyisi olarak benimsemek yani. Banada Artvin ve Artvine yapılan yolculuk çekici ve güzel geliyor.
2016 başında bir motosiklet(cruiser) aldım ve 15bin km kadar kullandım. Yakın mesafe şehirler arası sürüşler yaptım. Herkesin motosikletin verdiği duyguyu yaşamasını isterdim. Neyse o duyguya hiç girmeyeyim. Hayalim ise yukarıda anlattığım yolculuğu tek başıma, yine bir cruiser motosiklet ile yapmak. Yaklaşık 6-7 gün süreceğini düşündüğüm yolculukta geçtiğim her şehirde bir anım olmasını, o anları ve yolculuğu kameraya almayı, 12-13 sene önce burada ailemle yemek yemiştik, şurada deniz manzarasında fotoğraf çekinmiştik, burada kaza atlatmıştık, orada da heyelan gelmişti gibi şeyler diyebilmeyi istiyorum. Yol üstünde bir iki tane lise arkadaşım var. Onlara uğrayıp geceyi beraber geçirip sabah erken saatlerde yola çıkmak, karanlık çökünce tesislerde ya da kamp alanlarında çadırda kalmak sabah ayazında soğuktan uyanıp sıcak çorba içip tekrar rüzgara karşı kulağımda şarkılarımla yola koyulmak istiyorum. Köye vardıktan sonra yine tek başıma yayladaki eski eve uğrayıp seneler önceki fotoğrafları tekrar aynı yerde çekmek istiyorum. Köyden merkeze istediğim gibi gidip gelmek istiyorum. Çünkü küçükken babamlar ne işiniz var sizin gelmeyin hem araba dolu deyip götürmezlerdi köyde de canımız sıkılırdı öyle deyince de üzülürdük. Kısaca küçükken ailemle yaşadığım sade yolculuğu şimdi motorumla tek başıma ince detayları yaşayarak hissederek eski anıları canlandırarak daha önce yaşamadıklarımı tecrübe ederek ve tüm bunları kameraya alıp fotoğraflayıp yaşamak istiyorum. Belki dijital ortamda gezi yazısına dökerim bilmiyorum. Şuan kafamda olan tek şey (hayal,amaç, hedef vs ne derseniz) bu. Sonrasında ne olacağını düşünmüyorum önemsemiyorum da. Bunların olması imkansız değil neden olmasın ki diyebilirsiniz. Şimdi bunu bir alt paragrafta anlatacağım biraz da dert yanayım..
Üniversiteden (Bigisayar Programcılığı ÖnLisans) 2016 haziran da 3.3 ile mezun oldum. Son dönemi 3.87 ile tamamladım. Her ne kadar bilgisiyar konusunda başarıyı yakalasam da matematik açısından liseden beri hiç sanşlı olamadım. O yüden bu sene mühendislik için dgs ye hazırlanıyorum. Motoru biraz bu yüzden sattım. Hemde yeni yılda 1500 lira trafik sigortası vardı. Fiyatta vazgeçirdi beni motordan. Bu hayalimi zorlaştıran şey yalnızca para. Motosiklet tutarı hariç yakıt, motosiklet ekipmanı(abartılı değil iki üç ürün), yol da harcanabilecek ön görülen ücretlerin toplamı 3500-4000 tl arası. Bu ücret neyse de. Motosiklet ücretlerini ilgilenenler bilirler. Kısaca şöyle söyleyeyim. 2000 model motosikleti 2006-2008 arasında ki tarihlerde 7-8 bin tl ye 20-30 bin km arasında alan bir kişi şuan 60-70 bin e gelmiş aynı motoru 15-16 bin e satıyor. Bir de belirteyim bu örnek Honda Shadow 600 için geçerli. Kawasaki Vn800 ya da SUZUKİ MARAUDER 800 gibi daha üst motorların satış fiyatlarıda aynı şekilde. Tabi tüm bunlar kullanıcının yanlışı diyemem. Ülkece içinde bulunduğumuz ekonomik durum paramızın dolar karşısındaki değersizliği vb şeyler daha da etkili diye düşünüyorum. Neyse durum böyle olunca motosiklet almaktan uzaklaşıyor insan. Gözüm yüksek model motorlarda değil. Zaten amacım yalnızca bahsettiğim yolculuğu yapmak. Mekanik motor olsun karbüratörlü olsun yol da bozulsa da ben hallediyorum zaten. Fakat 1998-2002 arası 60 bin km üstü geçmişinde ne olduğunu bilinmeyen motorlara 16-20 bin arası fiyat vermekte mantıklı gelmiyor. Bu kadar. Benzer hayali olan ya da olupta gerçekleştiren varsa (eğitim ve iş hayatı dışında) düşüncelerinizi yazmanızı isterim.
İnşallah olurda bir gün bunları gerçekleştirirsem bu yazımın altına herşeyi gerçekleştirdikten sonra bir not düşerim. Hepinizin hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle. İyi günler..
Vay be güzel hayal, insanın ulaşmak istediği bir noktanın olması güzel bir şey. Size başarılar
Ben Kanada'daki The Great Trail rotasını bisikletle gitmek istiyorum bir gün
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme