Şimdi Ara

Hayatta acımasız olursan ayakta kalırsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
42
Favori
22.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 yaşındayım ve genç kardeşlerime burdan bir kaç tavsiye vermek isterim. Bunların hepsini kendim deneyimleyip yaşadım. Dediklerime itiraz etseniz bile uzun bir süre sonra gerçek olduğunu anlayacaksınız.

1. Herkese borc vermeyin. Senelerdir tanidigim arkadaşlarım var. Dostlarım var. Birde dost bildiklerim var. Arkadaşa zaten büyük meblağ borç verilmez. Dost dediğin adama verirsin anca. Onlara bile verirken 2 kere değil 10 kere düşünün. En güvendiginiz adam bile zora dara düşüp borç para istediğiniz zaman elinde olsa bile vermiyor.

2. Adalet dağıtıcam, samimi, içten olucam. İnsanlara yardım edicem diye kasmayin. Her zaman ilk önce kendinizi düşünün. Eski işyerinde onca insana işi öğrettim. Açıklarını gizleyip, korumaya çalıştım. İşi yetistiremeyene yardım ettim. Filmlerde bunlari yaparsanız firmanın kahramanı olursunuz. Gerçekte ise k.pek yerine kondum resmen. Benim en ufak hatamda herkes beni satıp karşımdaki rakibim acımasız davranana destek çıktı. Çünkü ondan korkuyorlardı ve korku saygıyı getirdi. Benim işi ogrettigim adamlar benim üstüme çıkmaya çalıştı. Ezmeye çalıştılar. Bu bana ders oldu yeni işyerimde acımasız oldum. Şu an arkamdan konuşan yok, amirime şikayet eden yok. Hatalarimi herkes görmezden geliyor. Çünkü herkesi eziyorum. Gücümün yetmedigine bile boyun eğmek yerine sesimi çıkartıyorum. İnsanlar bana saygı duyuyor. Haaa hepsi yalan ama en azından ihanet eden, seni ezen olmuyor. Sana ses çıkaran olmuyor. Senin üzerinden prim yapan olmuyor.

3. Zaaflarinizi ve eksiklerinizi en güvendiginiz kişilere bile anlatmayın. Çünkü insanlar siz gucluyseniz yanınızda oluyor. Hayat bu. Olaki düştünüz en güvendiginiz adam bile o eksiklerinizi yüzünüze çarpıp sizin yanınızda değil önünüzde olmaya başlıyor. Size öğüt verip şurda burda hata yaptın gibisinden abilik yapmaya başlıyor.

4. İnsanlara durduk yere iyilik yapmayın. Sadece nadir iyiliginize iyilikle yanıt verenlere iyilik yapın. O da iyilik sayilmaz zaten. Karşılıklı menfaat iyilikleri yapın. Durduk yere kimseye iyilik yapmayın. Bu sizi aciz ve ezik duruma düşürüyor. Yarın birgün sürekli ona iyilik yapmak zorunda oldugunuzu hissedip bir gün iyilik yapmazsanız dariliyorlar. Tabiki bu demek değildir ki insanlara kötülük yapin diyorum. Tabiki de kotulukte yapmayın ama durduk yere insanlara iyilik yapmayin.

5. Fikir olarak kimseyi dinlemeyin. Kendi bildiğiniz doğruları okuyun. Arkadaş, eş dost akraba bilgilerini bosverin. Size akıl veren çok olur ama o aklı verip zarar edersen anında kaybolurlar.

Aklıma geldikçe yazarım. Bu yazdıklarım hayatın acımasız kurallarıdır. Unutmayın naif, yardımsever biriyim diye düşünürsünüz ama karşınızdaki saf, akılsız olarak görür sizi. İnsanlara kendinizi kullandirtmayin.

Gabriel TR bu mesajı paylaştı

• Hocam inan seni çok iyi anlıyorum. Yıllarca ben de bu şekilde yaşadım. Ne kırıldığım kaldı, ne dağıldığım. Hiç birisi beni değiştiremedi, ben karakterimi korudum. Herkesin sevdiği, güvendiği ve yardıma koşan kişi oldum. Ancak ne zaman askere gittim gerçeklerle o zaman yüzleştim. Bu hayatta yalnız olduğumu, bu güne kadar verdiğim emeklerin hiçe sayıldığını burada gördüm. İnsanlar ben gittiğim anda bir parazit gibi kendilerine yeni birer konak buldular ve unutuldum. Askerlik bana bu yönde çok şey öğretti. Yıllardır kendime anlatamadığım bir şeyi 6 ayda suratıma vurdu! Bunun için kimseye sitem etmedim, trip atmadım. Ancak döndüğümde insanlara artık benden faydalanamayacaklarını çok sert bir beden diliyle gösterdim. Burada biraz da olsa gaddar olabilmeyi öğrendim.

Tutup da pisliğin teki olmadım tabi ki yine. Yine hak yemiyorum, kimseyi aşağılayıp küçümsemiyorum, kötülük etmiyorum. Ama iyi olmak için de çaba sarf etmiyorum. Yıllar beni "hissizleştirdi". Ben de zor günler geçirdim, ben de çok zor durumlarda kaldım. Her seferinde de tek başıma ayağa kalktım. Bu hayatta teksiniz, bunu unutmayın. Seni senin kadar düşünebilen tek canlı varsa bu sadece anne olabilir. Onun dışında hepsi yalan, hepsi menfaat, maddi veya duygusal menfaatler çemberinde senden faydalanır insanlar, anlamazsın. Kardeşler dahil, baba dahil.

Şimdi çevremdeki olumsuzlukları görüyorum fakat umursamıyorum. Hiç bir şeye sinirlenemiyorum veya aşırı mutlu olamıyorum. Düz çizgi şeklinde bir duygusal yapım oldu. Bu iyi mi kötü bilmiyorum ama kesin olarak diyebilirim ki yorucu değil. Biraz yüzünü kendine dön, diğer insanları, çevrende olanı biteni, insanların konuştuklarını bir kenara bırak, iyi geleceğini göreceksin.

Bak sever misin bilmem ama Bob Marley'in harika bir sözü var bununla ilgili. Diyor ki;

“Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzme. Unutma, sen kaldırabiliyorsan, onlar da kaldırabilir.”
  • Bunları yapacak imkanım bile yok tüm gün evde oturuyorum Arada iş ilanlarına bakıyorum gidip 1-2 ay çalışayım harçlık çıksın diyorum ama doğru düzgün iş yok. Neyse ki sorumluluğumda yok gebersem ne yaparlar diyeceğim birileri yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7697C2702

Bunları yapacak imkanım bile yok tüm gün evde oturuyorum Arada iş ilanlarına bakıyorum gidip 1-2 ay çalışayım harçlık çıksın diyorum ama doğru düzgün iş yok. Neyse ki sorumluluğumda yok gebersem ne yaparlar diyeceğim birileri yok.
    İleride işin olur. Sorumlulukların olur hocam. O zamanda bu dertler başlıyor işte.
  • Kanki arada editle boyle seyler dhlilerin hosuna gider
  • 6. sevgilinizi hayatınızın merkezi yapmayın. giderse çok kötü sonuçlar doğurabiliyor.
    7. çok sevmeyin. sıkılıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luppiter -- 1 Ekim 2018; 17:55:25 >
  • insanlara karşılıksız yapılan iyilik safsatasından uzak durulmalı
    insan egoist bir varlıktır ve her tur fırsatı değerlendirir
    karşılıksız iyilik masalına inananlar bazen uyandıklarında geç kalıyorlar
    insanın yuce bir varlık olduğu safsatasına inanan insanlarda böyle masalsı bir dunya hayal ederler ama dunya hiçte masalsı değildir
  • Hocam o dediğiniz kişiyim sürekli eziyorlar. Ama yapım gereği insanlara kötü davranamıyorum. İnsanlardan nefret etmeye başladım. Neden böyleler hocam iyilik yapmak samimi olmak üstünlük taslamamak kardeşce davra acizlik göstergesi mi ? neden böyle hocam İnsanlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sevilmeyecek olmam ne acı.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sonuna kadar haklısın, ben hiç kimseye borç vermiyorum. Çünkü işin içine para mevzusu girerse, anneniz ve babanızla bile bozuşabilirsiniz. Artık iyilik yapmayı da bıraktım. Bir çıkarım olmadığı sürece asla iyilik yapmıyorum
  • Bu adamı dinleyin söylediklerinin hepsi %100 gibi korkunç bir oranla gerçek. İstisnalar dahi yok.
  • luppiter kullanıcısına yanıt
    8.Bu iki bilgiyi tecrübe etmeden ne kadar görürsen gör,tecrübesiz olmuyor maalesef :D
  • Altina imzami atarim haklı şuku
  • Hayat çiçek böcek den ibaret değil gerçektende hayat acımasız güçlü olanın kazandığı saf ve temiz olanında ağız da sakız olup ezildiği bir yer
  • Bunlara yaparsaniz cenazenizde iyi seylerden bahsetmezler.

Dogru ve ahlakli davranirsaniz her zaman kazanirsiniz.Gorunurde kaybediyor olsaniz bile.

Kimseyi menfaat vs. icin ezemem.
  • Ben hayatta şunu bilirim hayvana hayvan insana insan muamelesi yapacaksin...

Yalakayi ezip sırtına binip gezeceksin

düzgün kuralina uygun çalışani dürüst ezmeyeceksin..

Unutma disiplinli çalışan diğerlerini hizaya getirir..
  • Polat Alemdar:İte it gibi çakala çakal gibi aslana aslan gibi davranıcaz.
    Her ne kadar dizide söylenmiş bir söz olsa da gerçekte de işe yarıyor.
  • Hocam ben dediklerinin tam aksine yapıyorum ve hep iyi niyetli olduğumdan kaybediyorum. Olsun, ben kendi böyle seviyorum. Hala da dimdik ayaktayım. İyilik yapıp iyilik aldığım arkadaşlarımda oldu. En güzel hislerden biridir bu benim için. Benim ahlak çizgim dahilinde bunları yapmaya devam edeceğim ne kadar kaybetsemde, yere düşsemde.
  • 29 yaşındayım. Hemen hepsini tecrube ettim. İyilik yapmaktan, iyi olmaya çalışmaktan sırtımda koca bir kambur olmuş, bunu yeni fark ettim. Son 6 aydır bana çok değiştin diyorlar. Evet değiştim ve bu işinize gelmiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ

Hocam ben dediklerinin tam aksine yapıyorum ve hep iyi niyetli olduğumdan kaybediyorum. Olsun, ben kendi böyle seviyorum. Hala da dimdik ayaktayım. İyilik yapıp iyilik aldığım arkadaşlarımda oldu. En güzel hislerden biridir bu benim için. Benim ahlak çizgim dahilinde bunları yapmaya devam edeceğim ne kadar kaybetsemde, yere düşsemde.
    Bir süre sonra yorulacaksın ve bırakacaksın. İnsan gerçekten her yaşta farklılaşıyor. Ben 30'a geldiğimde artık bu kadar yükü kaldıramadığımı fark ettim. Yaşını ve hayattaki tecrubeni bilmiyorum ancak sen de zamanla anlayacaksın, işler bu şekilde yürümüyor. Hele ki bizimki gibi hödük yuvası bir ülkede...
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Abicim demek ki benim daha yolum var. Belki fark ederim ama emin ol kötü olamıyorum. Yani hastalık gibi bir şey. Kalbimiz çok kırıldığı için başkasının kalbini kırmak çok zor geliyor şimdi. O üzüntüyü bildiğim için başka birini üzmek zor geliyor
  • Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Hocam inan seni çok iyi anlıyorum. Yıllarca ben de bu şekilde yaşadım. Ne kırıldığım kaldı, ne dağıldığım. Hiç birisi beni değiştiremedi, ben karakterimi korudum. Herkesin sevdiği, güvendiği ve yardıma koşan kişi oldum. Ancak ne zaman askere gittim gerçeklerle o zaman yüzleştim. Bu hayatta yalnız olduğumu, bu güne kadar verdiğim emeklerin hiçe sayıldığını burada gördüm. İnsanlar ben gittiğim anda bir parazit gibi kendilerine yeni birer konak buldular ve unutuldum. Askerlik bana bu yönde çok şey öğretti. Yıllardır kendime anlatamadığım bir şeyi 6 ayda suratıma vurdu! Bunun için kimseye sitem etmedim, trip atmadım. Ancak döndüğümde insanlara artık benden faydalanamayacaklarını çok sert bir beden diliyle gösterdim. Burada biraz da olsa gaddar olabilmeyi öğrendim.

Tutup da pisliğin teki olmadım tabi ki yine. Yine hak yemiyorum, kimseyi aşağılayıp küçümsemiyorum, kötülük etmiyorum. Ama iyi olmak için de çaba sarf etmiyorum. Yıllar beni "hissizleştirdi". Ben de zor günler geçirdim, ben de çok zor durumlarda kaldım. Her seferinde de tek başıma ayağa kalktım. Bu hayatta teksiniz, bunu unutmayın. Seni senin kadar düşünebilen tek canlı varsa bu sadece anne olabilir. Onun dışında hepsi yalan, hepsi menfaat, maddi veya duygusal menfaatler çemberinde senden faydalanır insanlar, anlamazsın. Kardeşler dahil, baba dahil.

Şimdi çevremdeki olumsuzlukları görüyorum fakat umursamıyorum. Hiç bir şeye sinirlenemiyorum veya aşırı mutlu olamıyorum. Düz çizgi şeklinde bir duygusal yapım oldu. Bu iyi mi kötü bilmiyorum ama kesin olarak diyebilirim ki yorucu değil. Biraz yüzünü kendine dön, diğer insanları, çevrende olanı biteni, insanların konuştuklarını bir kenara bırak, iyi geleceğini göreceksin.

Bak sever misin bilmem ama Bob Marley'in harika bir sözü var bununla ilgili. Diyor ki;

“Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzme. Unutma, sen kaldırabiliyorsan, onlar da kaldırabilir.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 2 Ekim 2018; 10:51:22 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.