Şimdi Ara

Hayatta acımasız olursan ayakta kalırsın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
42
Favori
22.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 yasındaki biri olarak hepsini katılıyorum.hele 2 numaraya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Ne zaman borç versem (en yakın dostuma dahi) mutlaka söz verilen zamanı 2'ye 3'e katlayan aralıklarda aldım parayı (hatta bir keresinde 200 lira gibi komik bir rakamı tam 1 yıl sonra geri vermeyi teklif etti güldüm geçtim, parasını da ünideki kardeşime yollattım.)

2. Üni olsun, lise olsun, çalıştığım ortamlar olsun, hatta aile ve akraba ilişkileri olsun hep ortayı bulmaya çalışan, iyiye yönlendiren, bir sıkıntı varsa olabildiğince göğüs germeye çalışan, lider takılmaya ama bunu iyiye kullanmaya çalışan, ikili ilişkilerde her sorun yaşayanın yanında olan bir kişiliğe sahiptim 27 yıllık şu hayatımda belkide sadece 1 kişi pişman etmedi. Bırak karşılığı hepsi arkamdan da vurdu, konuştu, birleşip düşmanda oldu. Burada arkadaşa şunu katmak isterim; korku da fayda değil, zira pek çoğunun gözünde korkutucuydum. Bir yolunu bulup oradan buradan her türlü zarar vermeyi başarıyorlar siz misliyle karşılığını verseniz dahi, hatta bu şekilde korktukları için kaçak oynuyorlar olanlardan çok sonra haberiniz oluyor yada daha sinsice daha derinden vuruyorlar. İsterseniz hepsini öldürün, sonuçta zararı görmüş oluyorsunuz.

3. Bırak dostu, bırak arkadaşı, taptığım kız dahi en ufak bir tartışmada anında -benim tamamen naiflikten paylaştığım- zaaflarımı yüzüme yüzüme vurdu hatta yeri geldi kullandı. Ailemle ilgili bir problemim vardı; bilmeyen yoktu, bir sorun yaşadık üzerlerine gittim hemen ailemle tehdit edildim.

4. Çok bir şey yazmaya gerek yok, borç verdik, ev anahtarını verdik, araba verdik, yedik içirdik, kalacak yer verdik, iş verdik hep olumsuz geri dönüş aldık, hep hayal kırıklığına uğradık.

5. Fikrini dinlediğim insanlar yüzünden sürünüyorum. 1 üni heba oldu, 2. ünide süründüm. Polisliği kaçırdım... Yurt dışında okuma imkanımı kaçırdım...

Özet: Adam haklı, kelimesi kelimesine !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 2 Ekim 2018; 19:4:43 >

• karagece25 kullanıcısına yanıt
    Ben ezerim.
  • İt paçamızı ısırdı diye Bizde itimi ısıralım İtin yolu itin olsun Bizim yolumuz hakkın yolu.

Hepimiz o yollardan geçtik. Hepimiz darbe yedik. Kötü gibi olursak kötüden ne farkımız kalacak? Kendini koruyucu tedbirlere katılırım ama ezmek aşağılamak küçümsemek bize göre değil diye düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

Kanki arada editle boyle seyler dhlilerin hosuna gider
    Senin hosuna gitmedi mi hocam

• yemin ediyorum herkese pislikmiş gibi davranınca kimseye yüz vermeyince daha kıymetli bir insan oluyorsunuz beyler hayatta çok azına değer verin

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

30 yasındaki biri olarak hepsini katılıyorum.hele 2 numaraya...
    aynen öyle hocam ederinden fazla değer soytarıyı kral ediyor kimseye güler yüz bile göstermemek lazım

• izayoi kullanıcısına yanıt
    ?????????????????
  • bu ne sacmaliktir boyle siz nasil iyilik yapiyosunuz ??? benim bildigim iyilik balik vermek degil balik tutmayi ogretmektir.
    reprutation mantiginiz tamamen yanlis reprutation` dan hic bi sey anlamadiginiz ortada

1. Siz bankamisinizki borc veriyosunuz biri borc istiyosa gosterin en yakin ziraat bankasini. Ben oyle yapiyorum

2. Herkes kendi isini yaparsa zaten kimse kimseyi arkadan bicaklamaz, siz nasil bi ortamda calisiyonuz anlamis degilim.

3. Zaaflarinizi ortaya cikarmazsaniz zaaflarinizi iyilestiremezsiniz hep zayif bi yonunz kalir

4. Reprutation etrafi yukrukliyarak ezerek elde edilemez

5. Kimseyi dinlemezseniz kimsenin tecrubesine onem vermezseniz her bir tecrubeyi zor yolla ogrenmek zorunda kalirsiniz 2 yolu var birincisi yasamak ikincisi kitapdan veya kisiden veya cesitli yoldan basiniza gelmeden aksilikleri onlicek tecrubeye kavusmak
  • Hukuka ve adalete inanın lakin son derece güvenmeyin. Aklınıza güvenin. Zira hukuki adaleti başkası sizin adınıza sağlayacaktır ve sağlıklı değildir.

• Hiç bir ticari yahut şahsi işletmeye işini tamamen bitirmeden 1 Lira dahi vermeyin. Tamamen!!! Malzeme alacağım, kapora, depozito vs gibi para koparmaya yönelik kelime oyunlarına aldanmayın. İşe başlamadan önce "işini tamamen ve sağlıklı bir şekilde bitirdiğinden emin olmadan 1 Lira dahi vermem", bu cümleyi kesinlikle kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white00 -- 2 Ekim 2018; 21:55:10 >
  • Bizim hayatımızın afrikada hayatta kalmaya çalışan,avlanmaya çalışan hayvanların hayatından farkı yok.Sürekli mücadele,arkanı kollama var o yüzden yazılanların hepsi son derece gerçek

Iyi niyetli olursan kaybedersin

Sesini çıkarmazsan kaybedersin

Samimi olursan kaybedersin

Kısacası kaybedersin..

• Hepsi gerçek ve doğru.

Bunlara ek olarak herkese naif,saygılı olmayın.Orta doğuda saygıyı,naif liği eziklik olarak görenler var.

Karşısınızdaki kişiyi iyi okuyun ve ona göre davranın.

Akılcı ve zeki kalın.Bugün gördüğünüz yüksek mevkiideki ve zenginlik içinde yaşayan insanlar,menfaati olmadığı alanda bulunmadılar.

Gözünüz üst basamaklardaysa ingiliz kafasında olun

• Konuyu açan Arkadaşın her dediği kelime doğru. güzel yazmış.

• Harbiden doğru söylemiş. Benim de yaptığım tespitler bazıları

Son madde için hiç dinlemeyin yanlış dinleyin ama doğru olanı kendiniz tespit edip uygulayın gerçekten de her koyun kendi bacağından asılır

• Bende bir şeyler yazayım.

1-iş yerinde paraya muhtaç olduğunuzu veyahut borcunuz varsa borcunuz olduğunu kimseye belli etmeyin. Sizi köpek yerine koyarlar.Relaks olun. İşinizi düzgün yapın gerisi.. mden aşağı Kasimpaşa modunda takılın.

2-Başkasının gözüne girmek için fazladan iş yapmayın. İşiniz dışındakileri hele hiç yapmayın yardım dahi etmeyin. Bu size ekstra yükümlülük getirecektir. Karşılığınıda alamazsınız.

3-Bir iş yerinde yükselmek istiyorsanız daima yalamalisiniz yada kariysaniz dekolte vs giyinmelisiniz.Omzunuzu kıçınızı fln göstermelisiniz.
    İstisna yerler var. Ama çoğu böyle.

4-Daima sizden üst pozisyonda kalifiye olmayan niteliksiz elemanlar olacaktır. Bu tipler no:3 deki insanlardır. Bunlar genelde sizin niteliklerinizden faydalanırlar. Kendinizi kullandirmayin.

5-Bir iş yerinde yukselebilecek bir pozisyonda çalışmıyor saniz o iş yerinde 2 yıldan fazla çalışmayın. Daima daha iyi yerler, daha iyi pozisyonlar, daha iyi maaş önceliğiniz olsun.

6-İş yerinde kimseyle yakinlasmayin daima mesafeli olun herkese karşı. Kadınlarla hele hiç samimi olmayın.

7-Yıllık maaş güncellemesi yapmayan sigortanizi eksik yatıran bir yerde kesinlikle çalışmayın. Unutmayın geleceğinizden çalmak en büyük hırsızlıktır. Teklif edeni ihbar edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyraxus -- 3 Ekim 2018; 2:14:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Lucifer yerleşmiş hepinizin içine İyi olmakla aptal olmak arasındaki çizgi incedir farkedin yeter.
    Kabalaşmanın hatta kötü olmanın el kitabını yazmışsınız baştan aşağı.
  • 29 yaşındayım. Gamsız olun herşeyi, herkesi kafaya takmayın. Küçük şeylerle mutlu olmaya çalısın ki bu ülke de az da olsa yüzünüz gülebilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RAMMSTEIN- -- 3 Ekim 2018; 10:19:0 >
  • Bi insana ne iyilik, ne de kötülük yapacaksın. Ama sırf insanların gözünde farklı görünmek için de zalimleşmeye gerek yok. Önemli olan insanların nasıl istediği gibi davranmak değil, önemli olan Allah katında başarılı olmaktır. Yani sırf daha hora geçeceğim diye kimseyi ezmeyin. Doğru olanı, Allah için uygun olanı yapın en azından içiniz rahat olur ben doğru olanı yaptım diye. Ama tekrar söylüyorum ne birinden borç alın ne de verin, ve ne iyilik ne kötülük yapın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.