Şimdi Ara

Hayatta acımasız olursan ayakta kalırsın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
42
Favori
22.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • galiba işin daha dramatiği biz gençken tüm bu olacakları görüp biz öyle olmicaz iyilik kazanacak güzellik kazanacak diye hayal ettik anlattık bazen direttik.

şimdiki nesil hayal bile etmiyo. direkt gerçeğe odaklanmışlar. doğru neyi gerektiriyorsa onun peşindeler.
  • 5. tavsiyene bakarak yazdıklarından zarar etmemek için dikkate almıyorum.

Yorum yapacak olursak ;

Mesela korku saygıyı getirir düşüncesi bir kere saygı kavramına ters olan bir durumdan bahsetmeni geçtim bahsettiğin örnekte en ufak saygı yok aksine korkulan kişi için büyük tehlike var en yakınında saygı gösteriyor olarak görülenler kuyusunu en çok kazmak isteyenlerdir. Bu saçma tavsiyeyi dikkate almayın kendinizi ezdirmeyin elbet ama korkudan saygı duyulan (Sözde saygı) kişi olmayın kuyunuzu kim kazıyor diye düşünmekten uyuyamazsınız. İhanet eden olmuyor demişsin şaka gibi bir yorum hem adamların saygılarını zorla alıyorsun hemde sana ihanet etmeyeceklerini düşünüyorsun ilk fırsatta ayağına çelme atacaklardır.

5. tavsiye yine fikir olarak kimseyi dinlemeyin gerçekten hem insanlara tavsiye verip hemde kimseyi dinlemeyin demek de ayrı bir ironi aksine bir çok insanın fikirlerini dinleyerek SORGULAMA yeteneğini geliştirmeyi tavsiye etmek lazım senin sahip olduğun fikirler doğarken otomatik yüklenmiyor elbette bir çok farklı fikiri dinlemelisiniz. En büyük hata tek bir fikiri dinleyip onun dışına çıkmamak olacaktır.

Anlattığın problemleri çözüme ulaştırmak yerine sistemi daha kötüye nasıl götürebileceğimizi ve buna katkıda bulunabileceğimizi güzel anlatmışsın küçük ''insan'' olmak isteyenler için güzel tavsiyeler.

Gayet mantıklı olan İhtiyaçlar hiyerarşisine göre bu tavsiyelere uyan bir insan için tatmin söz konusu olmayacaktır nadiren psikolojik olarak farklı insanlarda belki tatminkarlığa ulaşılabilir normal insan doğasında bir çok eksiklik olacaktır.

Atalarımız güzel demiş ''Kişi kendinden bilir işi.''

Bu konu bir süre daha popüler olur DH Üyeleri gerçekten seviyor böyle konuları her ne kadar elit seviyesi yüksek bir forum olsa da(Türkiye ortalamasına göre.) böyle şeyler her zaman prim yapıyor elitler her zaman azınlık kalıyor.

• 38 yaşındayım bunların hepsini tek tek tecrübe ettim. bunların fazlası vardır eksiği yoktur.
  • %100 doğru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çokguna katılıyorum ama 5. yazdığınız çok doğru düşene herkes bir akıl veriyor düşmesen bile sana akıl vermeye çalışıyorlar
  • 28 yaşımdayım benzer şeyleri tecrübe ettim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karagece25

Bunlara yaparsaniz cenazenizde iyi seylerden bahsetmezler.

Dogru ve ahlakli davranirsaniz her zaman kazanirsiniz.Gorunurde kaybediyor olsaniz bile.

Kimseyi menfaat vs. icin ezemem.
    iyiler cabuk unutulur sen beni kotu hatirla demisler !

Kimse arkamdan iyi biriydi demesin istemiyorum herkes arkamdan uyanik, cakalin tekiydi desin en azindan enayi, essek herif gibi laflari laflar soyletmekten daha iyidir !

Merhametten maraz dogar ! Bir insana ne kadar iyilik yaparsan yap donup bir yerde sana parmak atmaya basliyor iste o zaman sana yaptiginin daha beterini ona yapmazsan bu dunyada senden daha essegi yoktur !

Ha bu demek degildirki delikanli olup dogrulari soylemekten vaz gecelim !
  • Hocam, öncelikle belirteyim ki; hayatla ilgili bu tür keskin kararlar almak ve bunları da şıp diye uygulayabilmek adına olan yeteneğinize hayran kaldım. 30. yaşınıza dek öğrendiklerinizi hayatınızın son 6 ayında taban tabana nasıl değiştire bildiniz, bence asıl onu öğretin bize. Kaldı ki bu yaşa kadar öğrendikleriniz de doğru şeylermiş. Siz kompleks içerisine girmiş bir zavallı haline gelmişsiniz. Bununda üstesinden gelebilmek için kendinizce kurallar koymuşsunuz ve birde bunu halka arz etmişsiniz. Siz süperman olsanız, kimse bana teşekkür etmiyor diye insanları kurtarmaktan vazgeçersiniz. Bırakın bu işleri. Belki de sizde olduğundan daha çok bıçak vardır sırtımda ama bu başkasına bıçak saplayamadığımdan değil, bunu yapmak istemediğimdendir. Çünkü insan dellenince yapıyor. Merak etmeyin, patronuma posta da koydum, çocuğuma da bağırdım, komşumu mahkemeye de verdim. Hayat insanı zorlarsa insan da içinde ki canavarı durduramayabiliyor. Ama amacımız -sözüm meclisten dışarı- o.ç. olmak olmamalı ki o.ç. lerle karşılaşmayalım.

Acele bir örnek size, bu mesajımda sizden "sen" diye bahsedemez miydim? Kim küserdi? Bana kim engel olabilir di? Ama yapmadım. Karşılığında da bana siz demeniz için bunu yapmamış değilim. Ama bana "siz" diye hitap etmeniz için size bir kapı açmış oldum. Ha o kapıdan girersiniz ya da girmezsiniz orası da beni ilgilendirmez.

Saygılar, sevgiler.

• Yeni tanıdığınız bir insana iyilik yapma konusunda çekingen olmayın. Millete yol soruyoruz suratımıza bakıyor mal gibi veya en ufak birşeyde umursamaz davranıyor sanki canını istedik. Ama bir insana yardım ettmişsenin karşılık olarak ondan da yardım isteyin bundan çekinirseniz sürünürsünüz millet sizi kullanıyorsa sizde onları kullanın onlar yardıma gelmez ise sizde yardım etmezsiniz sizin tercihiniz.

• Her kelimesine katılıyorum. Zirveye çıkmak için bir şeylerin üzerinden geçmek gerekir. Ezin ve geçin arkadaşlar iyi niyetli hoş görülü olduğunuzda iplenmiyorsunuz.
  • İlla melek olacaksınız ya da illa şeytan olacaksınız diye bir kural mı var arkadaşlar? Kocaman adamlarsınız. Mantığınız da mı yok?
  • İmanlı ve inançlı biriyseniz,doğrudan iyiden ve iyilikten hiç şaşmayın çünkü,iyilier kazanacak.

Şu bir gerçek ki Allah; adaleti, iyi ve güzel davranmayı, akrabaya vermeyi emreder. Tüm pisliklerden/edepsizliklerden, kötülükten, azgınlık, doymazlık ve kıskançlıktan yasaklar. Düşünüp ibret alırsınız ümidiyle size öğüt veriyor.

Nahl 90

• Benim babam herkese tüm arkadaşlarına ve akrabalarına kıyak yapardı. Millete borç verdi alamadı, iş yaptırdığı adamlarla pazarlık yapmadı kazık yedi, akrabalarına evlatlarından çok ilgi gösterdi.
    Saymakla bitmez. Herkes arkasından iyi konuştu ama menfaatleri için. Benden aynı muameleyi görmedikleri için kötü oldum ama böyle insanları kazanmakla ne elde edecektim ki?
    Babam devlet hastanesinde yatarken o çevresindeki çok seven insanların hangisi yardımcı oldu?
    Dünya çıkar dünyasıdır kimse sizin güleryüzünüze vurulmaz. Sizden çıkarı ve beklentisi olmayanın sizle işi yoktur.
    İyilik, güzellik falan çoluk çocuk avuntusudur. 20 yaşında bende öyle saf ve iyi duygular içindeydim 30 yaşına doğru karakter değiştirdim. Ayrıca askerlikte adamı değiştirir orası bir bakıma cezaevi gibidir herkes birbirine diş gösterir.
  • an4cond4 kullanıcısına yanıt
    S6 Olması lazım diye biliyordum ?

Kimseye yardım etme

Görmedim duymadım bilmiyorum

• Hahahaha

Sabah akşam dolandırılar,ekonomik çöküş,kadınlardan bahsedilince arada bu tip nasihatların gideri oluyor tabii.

• vip.dholucusu kullanıcısına yanıt
    Böyle şeyler beni besliyor ! Ben kadın karşıtı bir insanım fırsatçılık yapanlara zerre kadar saygım yoktur.
  • Veresiye ürün verdiğim müşterilerin çoğu bir süre sonra dükkanın önünden bile geçmez oldu. Para vermedikleri gibi selam da vermiyorlar artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 3 Ekim 2018; 19:41:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acimasiz değil mantikli olun. Hak yemeyin, Durduk yere insanlara eziyet etmeniz gerekmiyor, beddua edebilirler. Sizleri bilmem ama ben beddua dan korkarim. Ayrica kesinlikle ve kesinlikle kefil olmayin ve borç vermeyin, ancak aptallar kefil olur ve borç verirler. Çok sevdiğiniz bir insan ise bir miktar para yardimi yapabilirsiniz ama o parayi borç olarak vermeyin, araniz bozulur.

• Korku ve denetim odaklı sağlıksız bir toplumda yetişen bir birey örneği. Kişi, kimsenin kendisine yardım etmeyeceğini, bir ömür boyu insanlarla asla gerçek, samimi ilişkiler kuramayacağını düşünmeye başlıyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.