Şimdi Ara

Hayatta acımasız olursan ayakta kalırsın (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
42
Favori
22.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeteneklerinle çevrendekileri sana muhtaç hale getir, o zaman senden kralı olmaz. iş yerinde yetenek, çakallar için en büyük silahtır. yeteneğin yoksa da iş dünyasında yerin olmaz hacım.
  • Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Hocam şunu da eklemek isterim;
    İyi bir insan olduğunuz için dünyanın size adil davranmasını beklemek, vejetaryen olduğunuz için bir boğanın size saldırmamasını beklemek gibidir.
    Dennis Whatley
  • Borç meselesi son derecede doğru yapım gereği insanları kolay kolay red edemiyorum en son dayıma borç verdim ayın 15 inde kesin ödeyecem dedi şuan ayın 3 ü hala ses yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 numaraya imzamı atarım.
  • iyiğiliği hak edicek insanlara yapın denize atın gitsin karşılığı olmaz beklemeyin..

• yaş olarak senden epey büyüğüm ve söylediklerine sonuna kadar katılıyorum
    tecrübe de diyebiliriz bunlara ve tecrübe, hayatta yenilen kazıkların bileşkesidir :)
  • Tecrübe hayatta yediğiniz kazıkların toplamıdır diye boşuna dememişler

• Ben de az çok yaşadıklarınızı tecrübe etmiş biri olarak sizin dediklerinize katılıyorum.Ben herkese yardım eden,herkesi alttan alan,yardıma ihtiyacı olan arkadaşlarımı geri çevirmeyen bir insandım.Herkesi arkadaşım olarak görürdüm.İnsanların bana cephe alacakları ya da benim kötülüğümü isteyeceklerini asla düşünmezdim.Zaman zaman karşılaştığım olumsuzluklar elbette olurdu fakat kendi kendime ''iyi olanın her daim kazanacağı'' palavrasını söylerdim...Fakat zamanla herkese yardım ettiğim için ''ezik'' olarak görüldüğümü,yardım ettiğim arkadaşlarımın benim ihtiyaç duyduğum bir konu olunca ortadan kaybolduklarını,sevdiğim kişinin ilgi gösterdiğim için benden soğuduğunu görünce değişmeye başladım.Özellikle de sırf bazı konularda daha başarılı olduğum için arkadaş bildiklerimin bana cephe aldıklarını görünce çevremdeki insanlarla olan bağımı kopardım.Artık kimseye yardım etmiyorum,kimseyi arkadaşım olarak görmüyorum,kimseye empati yapmıyorum yapsam bile asla belli etmiyorum önce kendimi düşünüyorum...

Bazıları bunu acımasızlık olarak görebilir fakat ben de zamanında onlar gibi düşündüğüm için anlayabiliyorum.Muhtemelen bu dediklerimizi acımasızlık olarak görenlerin ya canları ciddi olarak henüz yanmamış ya da sabır testileri henüz kırılmamış.Fakat benim canım yandı hem de çok yandı..Sabır filanda kalmadı..Bu demek değil ki insanlara kötülük yapan,insanların iyiliğini istemeyen birisiyim..Hayır,sadece kimse ile samimi olmuyorum hepsi bu...Arama her daim mesafe kuruyorum.Kimsenin işine karışmadığım gibi kendi işime de burunlarını sokmalarına asla izin vermiyorum..Akrabalarımdan bile uzaklaştım..

Evet,yalnız kalmak zor.İnsan zaman zaman yanında birisi olsun,arkadaşı olsun istiyor fakat geçmişte yaşadığım acı tecrübeler yalnızlığın daha iyi olduğunu bana öğretti.Dahası yüzüne gülüp arkasından konuşanlar arkadaşım olmasınlar daha iyi..Varsın samimi hiç arkadaşım olmadığı için arkamdam ''asosyal'' desinler,varsın arkamdan asılsız sözler söylesinler benim için hiçbir anlam ifade etmiyor.Kafam geçmişteki halime göre çok rahat ya ben ona bakarım...

Huzur yalnızlıktaymış ben bunu öğrendim...

• İnsanları değil hayvanları sevin

• Aynıları başıma geldi. Ciddiye alın.

• Hepsini boş verin, iyi bir insan olun, kimse iyilikten kaybetmez, görünürde kaybetseniz bile gerçekte kazanırsınız. İhtiyacı olana imkanınız varsa borç verin, sizden borç isteyeni geri çevirmeyin, kimsenin açığını aramayın, acımasız olmayın, merhametli olun, hayatta yükselmek adına kimseyi ezmeyin, kötü biri olarak anılmak istiyorsanız başka. Kötü olursanız dostunuz olmaz, arkanızdan iyi şeyler söylenmez, davetlerinize icabet edilmez, hastalıkta ziyaretçiniz olmaz, herkes gibi bir gün cenazeniz olduğunda kimse sizin iyiliğinize şahitlik etmez, sonuçta kötülük hep kaybettirir, örneklerini defalarca gördüm, ben iyi olmayı seçtim, çok zor günler geçirdim ama sonunda kazandım, tabii ki sabır şart...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayatta acımasız olursan ayakta kalırsın

Siz bu çocuklara, geleceğimize radyasyon vererek?(Çorlu uncular ilköğretim okulu)

Hayatta acımasız olursan ayakta kalırsın

Havasını toprağını zehirleyerek,

kısaca umursamayarak ayakta kalıyor, zengin oluyorsunuz.

Bravo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal172 -- 4 Ekim 2018; 9:24:33 >

• Ben 24 yaşındayım ve her yazdığınıza %1000 katılıyorum.Teşekkürler hocam.
  • 42 yaşındayım. Hemen hemen söylediklerinin hepsini yaşadım.Yapım gereği yardım etmeden duramıyorum.
    Ticarette dediğiniz her şey doğru ama yinede kötü olma çizgisi diye bir olay var.
    Ben çok düşündükten sonra bir çizgi belirledim. O çizgiyi aşmadan, gerektiğinde çok gaddar Gerektiğinde. çok alttan almanız gereken durumlar olacaktır.
    İlla siz,ben yahut bir başkası bunları yaşadı diye insanlığımızdan ödün vermek zorunda değiliz.
    Hacı hacıyı Mekkede hoca hocayı tekkede bulur diye bir laf var.
    Siz belkide adalet dağıtacağım, yardımcı olacağım deyip yaptığınız davranışlar ,Adalet dağıtan ya da yardımcı olan davranışlar değil , size öyle geliyor belkide ?
    İnsan olmayı unutmadan kötülük çizgisini aşmadan frp deki chaotic good tanımını yaşamamız gerekli dünyada ...
  • hocam sen de biraz saf/iyiliksever olmuşsun

iyilikleri biraz menfaat çerçevesinde yapcan

1-2 tanesi beleş yapıp, sonrakiler için karşılık bekleyeceksin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni evlenen arkadaşlar en az 3-5 yıl çocuk yapmayın! Bi tavsiyede benden.

• - Kadınların her dediğini yapmayın.
    - Kadınların etrafında pervane olmayın, birazcık karakterli olun.
    - Kadınlara köle olan erkekler yüzünden kızların egosu tavan yapıyor sağda solda suratsız ve kendini beğenmiş gördüğünüz kızların g.tleri başka erkekler tarafından kaldırıldığı için öyleler.
  • dediklerine tamamiyle katiliyorum, ama bu acimasizlik degil bence.
    acimasizlik deyince haksiz kazanc vs. geliyor insanin akilna.

edit: tamamiyle demeyeyim, eger seni zor duruma dusurmeyecekse iyilik yapmaktan zarar gelmez diye dusunuyorum(4)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 4 Ekim 2018; 10:37:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soylediklerimde kötü birşey yok arkadaşlar. Kötü adam olun demiyorum. Herkese durduk yere iyilik yapmayın diyorum. İyi ve naif olursanız ezilirsiniz. Üzülürsünz diyorum. Yaşı genç olanların çoğu bunu ileri de anlayacaktır. O zaman bana hak verecekler . Şimdi gelipte iyilik yaptım iyilik buldum hikayesini anlatmasınlar bana. O ancak masallarda olur.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.