Şimdi Ara

Hayattan zevk almıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zamanın sanki duruyor. zaman nasıl da çabucacık akıp gidiyor diyenlere hayret ediyorum, sanki benim zaman birimim ile onlarınki farklı. Dün gece canım sıkıldı hemen aşağı sokakta buluna parka gidip havuzun yanındaki bankta saatlerce oturdum ve düşündüm. hayatımda bir sürü şey istemediğim gibi, yaşadığım ülkenin de gidişini hiç beğenmiyorum, diyorum ki yeliz ile evlensem, çocuklarım olsa vs.vs. ne olacak peki ? bir görev mi yerine getirmiş olacağım ? Önceden yazılmış bir senaryoyu oynamak istemiyorum, kendi hikayemi kendim yazayım diyorum ama içimden gelmiyor, kaldı ki bunu yapabilsem bile yine bunun da bana önceden verilmiş bir senaryonun parçası olmadığını nereden bileceğim, belki bu da oyunun bir parçası. 70lik ihtiyarların tavla oynadıktan sonra birbirinin koltuk altına hınzırca sıkıştırdıkları tavladamı yoksa kucağında bebeğini hoppidi yapmaktamı mutluluk var ? hiç biri bana cazip gelmiyor ki ! Hayatıma son vermeye bile üşeniyorum, tanımadığım kişilerin okuması için forum sayfalarında saçmalıyorum, çıkış yolu arıyorum.

• çok güzel dile getirmişsin.okurken kendimi hissettim.hayat bazen böyle geliyor.şuan yaşadığım olaylar ise hayattan tam oalrak nefret etmeme yetiyor.ama düzelecek biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soğancücüğü

zamanın sanki duruyor. zaman nasıl da çabucacık akıp gidiyor diyenlere hayret ediyorum, sanki benim zaman birimim ile onlarınki farklı. Dün gece canım sıkıldı hemen aşağı sokakta buluna parka gidip havuzun yanındaki bankta saatlerce oturdum ve düşündüm. hayatımda bir sürü şey istemediğim gibi, yaşadığım ülkenin de gidişini hiç beğenmiyorum, diyorum ki yeliz ile evlensem, çocuklarım olsa vs.vs. ne olacak peki ? bir görev mi yerine getirmiş olacağım ? Önceden yazılmış bir senaryoyu oynamak istemiyorum, kendi hikayemi kendim yazayım diyorum ama içimden gelmiyor, kaldı ki bunu yapabilsem bile yine bunun da bana önceden verilmiş bir senaryonun parçası olmadığını nereden bileceğim, belki bu da oyunun bir parçası. 70lik ihtiyarların tavla oynadıktan sonra birbirinin koltuk altına hınzırca sıkıştırdıkları tavladamı yoksa kucağında bebeğini hoppidi yapmaktamı mutluluk var ? hiç biri bana cazip gelmiyor ki ! Hayatıma son vermeye bile üşeniyorum, tanımadığım kişilerin okuması için forum sayfalarında saçmalıyorum, çıkış yolu arıyorum.

1 saatin kıymetını,
    sevgılısını ugurlayan bılır,

1dak . kıymetını ucagını kacıran bılır,

1 sn ın kıymetını olumden donen,

1 salisenın kymetını bronz madalya alan bılır,

ama herkes bu zamanı bozuk para gıbı harcar sankı bınyıl yasıyacakmıs gıbı

• anı yaşamak gerekir...

bazen bir saniyenin alıp götürdüğünü bir ömür geri getiremez...

kemal ural'ın küçük şey yoktur isimli kitabından
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

quote:

zamanın sanki duruyor. zaman nasıl da çabucacık akıp gidiyor diyenlere hayret ediyorum, sanki benim zaman birimim ile onlarınki farklı. Dün gece canım sıkıldı hemen aşağı sokakta buluna parka gidip havuzun yanındaki bankta saatlerce oturdum ve düşündüm. hayatımda bir sürü şey istemediğim gibi, yaşadığım ülkenin de gidişini hiç beğenmiyorum, diyorum ki yeliz ile evlensem, çocuklarım olsa vs.vs. ne olacak peki ? bir görev mi yerine getirmiş olacağım ? Önceden yazılmış bir senaryoyu oynamak istemiyorum, kendi hikayemi kendim yazayım diyorum ama içimden gelmiyor, kaldı ki bunu yapabilsem bile yine bunun da bana önceden verilmiş bir senaryonun parçası olmadığını nereden bileceğim, belki bu da oyunun bir parçası. 70lik ihtiyarların tavla oynadıktan sonra birbirinin koltuk altına hınzırca sıkıştırdıkları tavladamı yoksa kucağında bebeğini hoppidi yapmaktamı mutluluk var ? hiç biri bana cazip gelmiyor ki ! Hayatıma son vermeye bile üşeniyorum, tanımadığım kişilerin okuması için forum sayfalarında saçmalıyorum, çıkış yolu arıyorum.

1 saatin kıymetını,
    sevgılısını ugurlayan bılır,

1dak . kıymetını ucagını kacıran bılır,

1 sn ın kıymetını olumden donen,

1 salisenın kymetını bronz madalya alan bılır,

ama herkes bu zamanı bozuk para gıbı harcar sankı bınyıl yasıyacakmıs gıbı

yanlış anlama, özlü sözler çok güzeldir ama havada kalan şeyler bunlar. ideali yazmak çok kolay, benim hayatımla örtüşüp bana bir şey ifade etmedikten sonra napayım ki. ben yüreğim kadar yaşayamıyorum, seçme şansım olmadan dünyaya gelmişim, sonra da benden mücadele bekleniyor, ne için ??? Benim zamanla derdim yok ki kaçan uçağa sızlanayım, bir sonraki uçağın rahatlığından değil bu, uçsam ne olur ki diye düşünmekten. keşke imkanım olsa da zamanımı isteyene virman etsem

• Hayattan zevk alman gerekmiyor zaten,bunu çok az kişi yapabilir.
    Biz kendimize dert üretiyoruz,bizden çok daha kötü halde insanlar var,ve mutlu olabiliyorlar
    bize rahat batıyor
    herşeyin motonlaşmış yapmadığın şeyler yap,çık dışarı kafanda yokken,biraz nefes al,gecenin huzuru üzerine çöksün

şimdi aklıma gelmeyen birsürü şey var,ama kafan bozuksa yazmaya devam et çekinme
  • hayattan zevk almanın yolu,senin sahip olduklarına sahip olamayanları,muhtaçları düşünmektir.bunları düşündüğümde ozmn yaşadığımı hissediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bıktım hayattan
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: jogo

hayattan zevk almanın yolu,senin sahip olduklarına sahip olamayanları,muhtaçları düşünmektir.bunları düşündüğümde ozmn yaşadığımı hissediyorum.

bu da bir yol...(seninle aynı fikirde olabileceğim aklımın ucundan geçmezdi)

bence her zaman pozitif olmak lazım... insan kabullenmeyi bilmeli... ben uzun süredir öyle yapıyorum gecen sene cok zor günler geçirdim... kendimi çok hırpaladım ve hep şu soruyu sordum"neden ben?"

aslında sorunun cevabı gayet basitti

"sadece sen değil,herkes..."

ve bu cevabı bulduğum zaman artık bnm için üzüntüleri bir kalemde silme,kabullenmeyi öğrenme ve hayata 4 elle sarılma vaktinin geldiğini hissettim

• quote:

hayattan zevk almanın yolu,senin sahip olduklarına sahip olamayanları,muhtaçları düşünmektir.bunları düşündüğümde ozmn yaşadığımı hissediyorum.

eminim bunların bir etkisi olmıyacaktır,eğer benim düşündüğüm ruh hali içindeyse
  • quote:

Orjinalden alıntı: baytar

quote:

bu da bir yol...(seninle aynı fikirde olabileceğim aklımın ucundan geçmezdi)

bence her zaman pozitif olmak lazım... insan kabullenmeyi bilmeli... ben uzun süredir öyle yapıyorum gecen sene cok zor günler geçirdim... kendimi çok hırpaladım ve hep şu soruyu sordum"neden ben?"

aslında sorunun cevabı gayet basitti

"sadece sen değil,herkes..."

ve bu cevabı bulduğum zaman artık bnm için üzüntüleri bir kalemde silme,kabullenmeyi öğrenme ve hayata 4 elle sarılma vaktinin geldiğini hissettim

yine yawbenimle ne alıp veremediğin war

• quote:

yine yaw benimle ne alıp veremediğin war

okuduğun kampüse ayarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

quote:

eminim bunların bir etkisi olmıyacaktır,eğer benim düşündüğüm ruh hali içindeyse

ama olaya merkeziyetçi değilde objektif bakarsa işe yarayacaktır.umarım..

@baytar bence sen kızkanç adamın tekisin

• ımm aslında biraz tuzlarsan bir şeye benziyo ya :D
  • quote:

hadioradan.gif
  • quote:

quote:

hadioradan.gif

• kızkanç demek
  • yine soğancücüğü geçen codderialın yaptığı gibi sonradan uahahah.gif amma aptal şeyler yazmışsınız diye çıkmasında,ortalıklarda gözükmüyor

ebette objektif bakınca görülmesi gereken görülecektir ama şimdi soğancücüğü(isme bak ya:D) nün ruh halinde,tabi nasıl bir hali var tam kestirebilmiş değilim
    insan objektij bakamaz,ve kendisini maddi olarak o insanlardan üstün görebilsede,manevi olarak herkesten aşağı görür
    yani onların yerinde olduğnu düşünür psikoljikman.
    bu yüzden işe yaramıyacağını söyledim,ama birazcıkda olsa halini farkedebilir
  • quote:

quote:

quote:

hadioradan.gif

/>

daal gaspci zaten bi tanesi ile ugrasiom sen de girme olaya keserim,doğrarım yetmezse sopalarım

• quote:

quote:

yanlış anlama, özlü sözler çok güzeldir ama havada kalan şeyler bunlar. ideali yazmak çok kolay, benim hayatımla örtüşüp bana bir şey ifade etmedikten sonra napayım ki. ben yüreğim kadar yaşayamıyorum, seçme şansım olmadan dünyaya gelmişim, sonra da benden mücadele bekleniyor, ne için ??? Benim zamanla derdim yok ki kaçan uçağa sızlanayım, bir sonraki uçağın rahatlığından değil bu, uçsam ne olur ki diye düşünmekten. keşke imkanım olsa da zamanımı isteyene virman etsem

Mücadele falan beklendiği yok. Zaten senin bulduğun bu anlamsızlığın asıl nedeni bu beklentiler. Bize öğretilenlere ve örnek gösterilenlere bakarak yaşarsak ve bu beklentilerin gerçekleştirilmesi sonucu bir anlam bulacağımızı sanarsak aldanırız. Bir aile kurmak, iş güç sahibi olmak vs sonucunda hayatın gerçek seyrine kavuşacağını falan düşünmemek lazım. Böyle dşünürsek hayal kırıklığına uğrarız. Asıl mana başka yerlerde. Tüm dinlerin, felsefelerin alışılagelmiş söylemlerinin insanlara yetmemesi aslında süpriz değil. Ben onca kitap okudum o kadar sorgulamalar içine girdim. Bu hayatta nasıl mutlu olacağımız ve huzurlu bir hayat yaşayacağımız bize açık bir şekilde sunulmuş. Olumlu düşünmek, iyi olmak, mutlu olmanın yolunun mutlu etmekten geçmesi vs... Ama insanoğlunun büyük kısmı bunu kabullenemiyor. Sana bir çözüm falan önermiyorum. Reçetelere inanmam çünkü. Her insan kendi içinde özeldir ve sorunun kaynağı faklıdır. Ama bence herkesin yapması gereken ortak bir şeyler var. Yapmamız gereken şey sorunun nedenini doğru tespit etmek. Aksi halde doğru çözümler üretemeyiz. Hislerimiz... Anahtar burda...

• sen daal baytar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.