Şimdi Ara

Hayır diyememek,kendini korumak nasıl düzgün yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatımdaki en önemli en sinir bozucu sorunum bu ve ben bir türlü aşamıyorum

Uzatmadan kısa örnekler vererek durumu açıklamaya çalışıcam

Örn 1:

Yolda bir arkadaşımla karşılaşsam takılmak istemesem ama bana gel diye ısrar ederse gidip takılıyorum.İçki içesim olmasada gidip içiyorum hayır diyip işime gücüme bakmıyorum

Örn 2:

Sevdiğim ama sarhoşluğu çok pis bir arkadaşımla denk geliyoruz.Oturup biraz muhabbet edicez ve ben eve gidicem ama bu zil zurna sarhoş olup saçmalamaya başlıyor ve başıma kalıyor

Atsan atılmaz satsan satılmaz her lafa alınıyor bağırıyor falan e bende sokakta kalmasın diye başka bir arkadaşımın evine götürüyorum onlada aram bozuluyor

Normalde otobüse bırakıp yollamam lazım ama bunu yapamıyorum

Bu hayatımın her alanında karşıma çıkan sinir bozucu bir durum.Tartışmayı biliyorum ama sonunda istediğini elde eden ben olmuyorum.Galiba son raddede kavga ederim,rezillik çıkar diye korkuyorum ama işin ilginci hayatımda hiç kavga etmemiş bir adamda değilim
    Yeri geldi ettim

Bu tarz örnekler çoğaltılabilir ama aklıma gelmiyor.Şu hayatta nasıl kararlı,hayır demesini bilen ve bunun için sonuna kadar tartışabilen biri olurum bunun nizamı nedir öğretirseniz çok sevinirim

• Aynısı benim başıma geliyordu. Format için herkes beni arıyodu çevremdeki. Beni eve çaırıp format attıran mı dersin eve kasa getireni mi dersin hiç bitmiyordu ve sürekli beni suistimal ediyorlardı. Ben de en sonunda hayır demeyi öğrendim. Aga format 20 lira YERSEN! demeye başladım. Şu anda kafam rahat. Arayan soran yok. Mutluyum.
  • Direkt hayır diyemiyorsan "bugün şu işim var, sonra görüşelim" gibi bir şey söyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuuurker

Direkt hayır diyemiyorsan "bugün şu işim var, sonra görüşelim" gibi bir şey söyle

Direk hayır demeyi ve sonuçlarından korkmamayı öğrenmek istiyorum
  • Şaka gibi gelecek ama ben bu sorunu herşeye hayır diyerek aştım.Arkadaşlarımın her sözünü evet evet diyordum daha sonra baktım hep kötü oluyor yoruluyorum istemediğim şeylere evet diyorum daha sonra herkeze hayır demeye başladım baktım ki herşey daha güzel herkez sana daha çok değer veriyor daha çok özleniyorsun ve seviliyorsun.Bundan sonra herşeye hayır demeye başla,çok pişman olursan 5 dakika sonra arkadaşını ara evet diyebilirsin.
  • Hayır denmez zaten medeni olmak gerek biraz. Bir bahane bulup düzgün bir şekilde açıklamak gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: christiantroyy

quote:

Orijinalden alıntı: tuuurker

Direkt hayır diyemiyorsan "bugün şu işim var, sonra görüşelim" gibi bir şey söyle

Direk hayır demeyi ve sonuçlarından korkmamayı öğrenmek istiyorum

Denemeden öğrenemezsin.Herkesin arkadaşları ve arkadaşlarının tepkileri farklı.Onlara kimin patron olduğunu göster.

• Ben de fazla hayır diyorum birini mutlu etmek icin ona evet diyemem bundan olumsuz etkileniceksem... Cok sevdigim iki arkadasim var onlar ayridir... Sadece merhaba oldugum kimsenin isini yapmam hayir da derim utanmadan sıkılmadan.

• Ben bu sorunumun en altında tartışmanın kavgaya dönüşmesinden korkmam olduğunu düşünüyorum ki oda ayrı bir problem benim için :) hayatımın tüm işleyişini etkiliyor açıkçası çok kavgacı bir yapım yok çünkü
  • bay evet
  • +
  • Başka zaman yaparız de
  • aynı durum bendede var bugün arkadaş evime çalışmaya gelecek ben hayır diyemedim bugün birşeyler uydurup gelmemesini sağlayacam
  • İşte sorunda birşeyi istemiyorsam hiç olmamasını sağlamak bunun bir yolu yokmudur yapan nasıl yapıyor
  • +++++
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.