Şimdi Ara

Hayır, Intel batmıyor: Gelecek Intel için güçlü görünüyor ve 18A süreci ilerliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi ki İntel ve Amd gibi şirketlerimiz yok, hiçbir şeyin bölemediği ülkeyi teknoloji şirketlerinin fanboyları bölermiş. İçine hangisi siniyorsa, hangi markaya yakın hissediyorsan veya paranın karşılığını aldığını düşünüyorsan alır geçersin. Bu kadar; çık çarşıya canının istediğini al.

Bizim insanımız esas patronun tüketici olduğunu, firmaların ödeme karşılığında onlara ürün ve hizmet sunduğunu unutmuş, kendilerini firmaların kölesi haline getirmişler.

• Hands0meJack kullanıcısına yanıt

Nispeten kötü geçirdiği yıllarda(görece) intel kullanmak, intel'in ikinci baharında amd geçiş yapmak. İki tane üretici olan bir piyasada alınacak sürdürülebilir bir tavır değil bu, aynı mantıkla yarın amd üzerinden bir sorun ortaya çıksa ki oluyor bu tip durumlar, o zaman pc'siz kaldınız demektir, tabi eğer aynı samimiyette davranırsanız. Bir teknoloji sever olarak olarak üzülerek söylüyorum 9000 serisi sonuçları pek iç açıcı değil. Sırada intel'in node dezavantajını kırdığı, hayal kırıklığı yaratmazsa önünün açık olduğu bir seri var. Bakın bunları intelciyim dediğiniz için yazıyorum, bu seride amd sistem toplasanız ne olacak ki. Esas olarak yaşanan hatanın yansımasını, bütün 13/14. nesil işlemciler bozuk diyebilecek kadar ileriye götürmekten çekinmeyen üyelere sahip bir forumda, israil ve amd fanlığı motivasyonu gibi sebeplerden daimi kötü gösterme çabasına girişmiş kişilere karşı tepki olarak bu foruma girdikçe neyin ne olduğunu yazan bir kaç kişiden biriyim, intel işlemci hatasından muzdarip işlemci bölümünde kaç kişi var oradan bir çıkarım yapabiliriz ama dediğim bu kitle intel işlemci kullanmadığı halde bu insanlardan daha fazla ses çıkıyor. Soruna dönersek, mevcut üretimde halihazırda kullanılan sistemlerdeki beklenen güncellemenin etkilerine bakılmadan bir şey söylemek zor, üretim sürecindeki hatadan kaynaklı sorunlu ufak bir parti var gibi gözüküyor, voltaj paterni sorunlarından yaşanan geçici ve kalıcı olarak etkilenmiş olabilecek işlemciler var. Güncellemeden sonra sorunun fiziksel etki tablosu net belli olacak, öte yandan beklenilen 15. nesil dediğiniz, esas olarak core ultra ile birlikte yeni bir üretim süreçleri, bu 12/13/14. serileriyle hiçbir alakası olmayan üretimler, tanrı tarafından kutsandığını söylemiyorum ancak bir bağlantısı olmayan üretimler söz konusu, ortak süreçleri etkileyen bir kirlilik söz konusu olsa bile bundan sonra işlemlerde ve hammaddelerde ekstra titizlenmeyeceklerini düşünmemek hata olur. Nihayetinde yüksek üretim kapasitesiyle piyasayı ürünleriyle bombalamaya devam edecek bir firma belki ofiste, arkadaşının bilgisayarında, gördüğün laptopların %90'nında olacak bir marka kaçış yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 8 Ağustos 2024; 1:11:31 >

• yuh maaşlı intel muridi batmıyor yazmış... iflas edebilir ama muridi çok bu yıllarda iflas etmez... tasarımları iflas etti bunu inkar edemezsiniz... kurucuları yönetime ayar çekmekten bıkmıştır...

• huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    iflas etmesi imkansız diyorsan daha büyük şirketler iflas etti...

• Hands0meJack kullanıcısına yanıt
    sen geçme iflas etsin o ( kullandığın işlemci ) öyle geçersin...

• SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    AMD Ryzen 9000 serisiyle TDP ve sıcaklık değerlerini düşürmüş. Yeni yayınlanan testlere göre, Ryzen 9700X tam yükte sıvı soğutmayla 65 dereceyi geçmiyor, enerji tüketimi olarak da max 87W. Intel bu saatten sonra gitsin o 300W enerji çeken, cayır cayır yanan defolu işlemcileriyle kumda oynasın. 13. ve 14. nesil Intel sahiplerine geçmiş olsun, işlemcileri ellerinde ölecek ve donma, oyundan atma, mavi ekran hatalarıyla boğuşacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 8 Ağustos 2024; 02:07:04 >
  • cleancoder C kullanıcısına yanıt

Boşta 80w demek istedin galiba?

Hayır, Intel batmıyor: Gelecek Intel için güçlü görünüyor ve 18A süreci ilerliyor
  • 14700k almıştım çıkar çıkmaz, kasayı bir çalıştırdım alev fışkırıyor, 3x sıvı soğutma falanda hikaye 98 derecede pc parçası mı çalışır, kavga dövüş iade ettim, 10700k ya geri döndüm, yavaş çalışsın da öyle ısınmasın artık ne olacak bu sıcaklık sorunu cidden can sıkıcı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1997'den beri bu "NANOMETRE" verileri tamamiyle pazarlama taktiği olarak tespit ediliyor. Evet, nm diyor ama gerçek nanometre ölçüsü ile alakası yoktur.

Farklı bir birim olarak bakmak lazım.

Aslolan, herhangi bir t anında 3 farklı şirketin de (TSMC, Entel, Zamzunk, simic) en güncel litografisinin birbirleriyle kıyası; o kıyas da genellikle transistör yoğunluğuna göre yapılır.

şoraya tık (açılan sayfada soldan Process nodes and process offerings'i seçelim)

• 80w, işlemcinin tek başına harcadığı enerji değil, duvarda prizde ölçülen tüm sistemin harcadığı enerji. Hatta test donanımına bakarsan kabaca şunlardan oluşuyor:

AMD Ryzen 9000 işlemci

ASUS X670E Crosshair Hero anakart

2x 16 GB DDR5-6000 ram

PNY GeForce RTX 4090 XLR8 ekran kartı

2 TB M.2 NVMe SSD

• VaporWave kullanıcısına yanıt
    Peki ya tutarsa? Tutmaz mı?

• .V. . kullanıcısına yanıt
    nvidiaya üretim yapar mı? sen bi onu de hele

• LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt

nVIDIA'yı batırır... imajı yerle bir eder hatalı bozuk gpu/cpu yığar...

• .V. . kullanıcısına yanıt
    bozuksa bozuk intelle devam et, git almadıysan yine intel al diyorsun
    sorunlu ufak bir parti var gibi gözüküyor diyorsun
    ortak süreçleri etkileyen bir kirlilik diyorsun
    kaçış yok diyorsun

ama intel senin gibi düşünmediği için;
    bozuk işlemci ürettik diyen intel. Aldıysanız da bozulma ihtimaline karşı servis uzatan intel
    işlemcilerin çoğunluğu heran yanabilir mikrokod (ki intelin kendi yazılımı) tüm 13/14 ler içindir
    ortak süreçlerde nasılsa alırlar deyip kirliliği kontrol etmeyen intel
    nolur kaçmayın her türlü desteği veriyoruz diyen intel

intelin yerinde olsan "ya bu amd oyunları" der hiçbirşey yapmazdın, çünkü dev batmaz bir markasın...

• Sawasson kullanıcısına yanıt

Aynen bende iadesinle çok uğraştım sonra gittim 14.nesil 4070kartlı hp notebook aldım.

14700k çok güzel bir işlemci fakat gel gelelim sıkıntılı bir süre sonra render yaparken 60-70 lere gelip mavi ekran veriyordu.. Fakat gel gelelim freelancer olarak çalıştığım için bana çok pahalıya patladı.. Klima full açık kalmasına rağmen aşırı ısınma çökme sorunu işin tuhaf yanı oyunlarda o kadar sıkıntı yaşamadım 1-2 kere.. Ama iş render olayına çalışmaya girince sınıfta kaldı en son dedim yeter uleyn :D

• SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    Laptopta durum nedir, oyunda render da ısınma gürültü durumu ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sawasson kullanıcısına yanıt

Monster soğutucu aldım şuan iyi oyunda 60-70 derece boşta 45-50 derece renderde 6-7 saat sonra 80-85 dereceye kadar çıkıyor

su notebook : https://www.hpstore.com.tr/hp-victus-laptop-16-r1019nt-intel-core-i7-14700hx-32gb-ram-1tb-ssd-nvidia-geforce-rtx4070-161-inc-fhd-144hz-freedos-mavi-9j221ea

• Intel'in kendini teselli etme çabaları her zamanki gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Editör @Metin Yasir Akpınar son derece güzel bir Türkçe ile son derece anlaşılır şekilde olayın arka planı, geçmişi ve geleceği ile ilgili anlamak maksadıyla okunduğunda bu konularda son derece zayıf birinin bile rahatlıkla anlayabileceği şekilde anlatmış ve durumu özetlemiş.

Konu sonunda kaynaklarını vermiş ki yazdığı şeylerin birçoğu/kimisi zaten bu işi az da olsa takip eden insanların en az 4 yıl önceden bildikleri konuştukları şeyler.

Tüm buna rağmen 2024 itibari ile konu içinde yazılanlara inanmayan birinin bir derdi varsa kısa bir google araştırması ile yazılanların eski ve doğru olduğunu onaylaması da çok kolay.

Vaziyet bu iken, editör bu kadar uğraşıp güzel bir makale ile forum üyelerine bilgi vermeye çalışırken:

"Editör Koyu bir İntel fanatiği galiba yada yüklü miktarda İntel hissesi var."

şeklinde efsane yanıta bile muhatap olmuş. Bunun üzerine adam kakmış yine son derece güzel bir Türkçe ve açık ifade ile derdini tertemiz anlatmış:

"Henüz Intel kullanmak nasip olmadı. Gerçi hisse de yok. Başlık ise özellikle son finansal rapor sonrası dillendirilenlere ithafen bu şekilde tercih edildi."

Durum bu kadar basit ve anlaşılır olmasına rağmen senden gelen yanıt şu:

"Kısacası fanboy um diyorsun yani "

Editör haklı olarak bu seviyeyi ciddiye bile almamış ve klasını koruyup yanıt vermemişHayır, Intel batmıyor: Gelecek Intel için güçlü görünüyor ve 18A süreci ilerliyor 

Bak ciddi söylüyorum forumu ele geçirmiş bu konularda son derece az bilgiye sahip, AMD hakkında olumsuz en ufak bir habere yada yoruma köpüren, İntel hakkında en ufak olumlu bir habere yada yoruma tahammül edemeyen, yazılan şeyi anlamak için 2 dakika oturup okuma ve anlama çabasına girmeyen AMDci bir kitle var.

Ve bu kitlenin en bariz göstergelerinden beri sağa sola sürekli "fanboy" suçlaması yapmak, durmaksızın büyük resim görmek, her ama her olayın arka planını anında gördüğünü iddia etmek, her gün onlarca komplo teorisi yazmak, hiç anlamadıkları teknik konularda bile büyük bir özgüven ile konuşmak, araştırmaya bilgiye değer vermemek vs.

Bu yazdıklarımı belki aralarında vaziyeti görebilen birkaç kardeşimiz vardır diye yazıyorum: Yani geriye çekilip 3 adım atsanız kendinize ve yazdıklarınıza bir baksanız vaziyetin ne kadar kötü olduğunu siz bile göreceksiniz ama onu da yapmıyorsunuz.

Bak ilk mesajlardan birinde yine güzel bir Türkçe ve anlaşılır şekilde internette ister istemez kimlerle muhatap olduğumuzu tertemiz ifade etmişler. Bu nefis yoruma rağmen senden gele gele editörü fanboy ilan etmek gelmiş Hayır, Intel batmıyor: Gelecek Intel için güçlü görünüyor ve 18A süreci ilerliyor 

Sonra bana diyorlar ki bu bilgi düzeyi yerlerde, konular hakkında fikir beyan etme cesaret seviyeleri ise zirvelerde AMDci kitle ile neden uğraşıyorsun bu adamları neden tetikliyorsun, güzel güzel yazsana.

Yahu siz istiyorsunuz biz size hakkettiğinizi veriyoruz sadece. Ben kasten yapmıyorum. Forumdaki bir kısım kitle ile konuşarak fikir paylaşarak anlaşmanız mümkün değil. Biz şimdi bu kitle ile mimarideki ROB (Reorder Buffer) sayısının IPC'ye etkisini mi konuşacağız? Forumun işlemci bölümünü mekan bellemiş bu kitle gel bizi ezikle bizle dalga geç diyor biz de tamam diyoruz. Bak bu konuda dahi yazdığım olayın bir sürü örneğini görmek mümkün.

Tetiklenmişler saf bilgi veren editöre sallıyorlar ha bire. Yalan mı?

Kendi sabit fikrine aykırı ve uymayan her veriyi reddeden, hayata komplo teorileri olmadan bakamayan, kendi gibi düşünmeyen her fikri ve kişiyi kakafoni ile bastırabileceğini zanneden, sayısı çok ama teknik bilgisi az, her konuda büyük bir cesaretle konuşmayı huy edinmiş bu kitlenin hak ettiğinin en minimumunu veriyoruz onlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 22 Ağustos 2024; 23:11:15 >

• Intel'in 2023 yılının 4. Çeyreğinde, mobile platform için çıkan Meteor Lake işlemcileri 4 nm EUV üretim. AMD fanları sanıyor ki Intel 7 nm altına inemez, Hayır, Intel batmıyor: Gelecek Intel için güçlü görünüyor ve 18A süreci ilerliyor  bu da marketing status Launched olarak ispatı. 20A EUV üretim Arrow Lake için hazır, PowerVia ve RibbonFET yenilikleri ile Meteor Lake'in 4 nm'sinden çok daha ileri ve verimli bir üretim teknolojisi. 14A'ya hızlı geçerlerse, rekabet nasıl bir boyut kazanır onu ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Lunar Lake mobile işlemciler ise TSMC'nin advanced 3 nm'sini kullanıyor olacak. Intel istese kendi üretmek yerine TSMC'ye ürettirir, EUV makinelerine fabrika arazilerine milyon Dolar'lar yatırım yapmak yerine, daha azını TSMC'ye verir öncelikli müşterisi olurdu. İşin kolayı varken neden bu kadar zahmete girdi, üretim için neden bu kadar fazla harcama yaptı, amaç üretim teknolojisinde TSMC'yi yakalayıp geçmek elbette.

Hayır, Intel batmıyor: Gelecek Intel için güçlü görünüyor ve 18A süreci ilerliyor
    Hayır, Intel batmıyor: Gelecek Intel için güçlü görünüyor ve 18A süreci ilerliyorwccftech
    Intel Lunar Lake CPU Mass Production Commences At TSMC Using N3B Node, First Laptops Heading For Q3 Launch
    https://wccftech.com/intel-lunar-lake-cpu-mass-production-commences-tsmc-n3b-node-first-laptops-q3-launch/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ağustos 2024; 8:43:47 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.