Şimdi Ara

Hayvan Çiftliği Okuyanlar Konuya Lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bu kitabı edindim ve başladım ancak Gorbaçov vb kitapta geçecek olan Tarihi kişiler hakkında bilgim çok sınırlı.
    Kitabı masal gibi okumak yerine, çoğu göndermeyi anlayıp, elit kahkahalar atmak istiyorum

Bu açığımı kapatmam için ne önerirsiniz, kimleri araştırmalı genel olarak kimleri bilmeliyim?
    Teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takip bende okumaya başlayacağım.

• bende merak ettim ben düz bir yergi olarak okumuştum

sanırım adını unuttuğum darbe yapan domuz Stalin göndermesiydi ama tam hatırlamıyorum yanlışsa alıntılayın lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

bende merak ettim ben düz bir yergi olarak okumuştum

sanırım adını unuttuğum darbe yapan domuz Stalin göndermesiydi ama tam hatırlamıyorum yanlışsa alıntılayın lütfen

Aynen hocam bu karmaşalar olmasın diye okumadan önce hazırlık yapmaya çalışıyorum.
    Birde 1984ü okuyun kesinlikle,
    Distopik bir Roman, ben çok sevdim.

• Okuyun, somut olay karşılıklarını bilmeye gerek yok tarihten, zaten her ülkede az çok olan şeyler anlatılıyor bana kalırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deli Hamsi

quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

bende merak ettim ben düz bir yergi olarak okumuştum

Aynen hocam bu karmaşalar olmasın diye okumadan önce hazırlık yapmaya çalışıyorum.
    Birde 1984ü okuyun kesinlikle,
    Distopik bir Roman, ben çok sevdim.

zaten okudum hocam bende çok beğenmiştim
  • Romandaki karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Koca Reis (domuz): Hayvanlara mutluluk ve barış dolu bir dünya vaat eder, insanların çiftlikten kovulmasını ister. Karl Marx veya Vladimir Lenin'e benzer.
    Snowball (domuz): Hayvanlara okumayı öğretir, bir değirmen yapılması taraftarıdır. Leon Troçki'yi temsil eder. Napolyon değirmene önce karşı çıkar, Snowball'u çiftlikten kovduktan sonra ise değirmenin yapımını ister. Başa gelen her kötü olaydan Snowball'u sorumlu tutar.
    Napolyon (domuz): Köpekleri eğitir ve bir polis gücü haline getirir, Snowball'u çiftlikten kovar, insanlarınkinden daha baskıcı bir yönetim kurar. Josef Stalin'i temsil eder. Kitapta Hayvanizm olarak anılan Marksizm ve Leninizm'den kesin olarak dönüş yapar.
    Bay Jones (insan): Çiftliğin eski sahibi. Son Rus çarı II. Nikolay'ı temsil eder.
    Bay Frederick (insan): Düzenli bakılan komşu çiftliğin sahibi. Adolf Hitler'e benzemektedir.
    Bay Pilkington (insan): Winston Churchill'e benzemektedir. Kitabın sonunda Napolyon'un Bay Pilkington ile anlaştığını görüyoruz. Bu da bize onun Theodore Roosevelt olduğunu gösteriyor.
    Moses: (kuzgun)

Bunları bil yeter bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler hocam, aklıma gelmedi hiç niyeyse

Birde bu kişiler hakkında Vikipedi okusam yeter.

• Kitabın önsözünü okuyun orada zaten her şeyi fazlasıyla açıklamışlar.
  • kitabın önsozunu kıtabı okuduktan sonra okuyun bence ,kitabın ıceıgıyle ılgılı bılgı verıyor cunku
  • Okurken merak ettiğiniz konuları hemen o esnada araştırıp bulun. Öylece devam edin okumaya. Aksi halde eksik şekilde okumuş ve kitabın ana temasından kopmuş olacaksınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.