Şimdi Ara

Hazır amfimi ev yapımımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bi zaman yine konu açtım pioneer oval kolon ve 700 watt lık bi bass.Şimdi sizce bunları gidip sıradan 300-350 watt lık bi anfimi alayım yoksa kendim bi TDA entegresi falanmı kurayım?Hangisi daha uygun daha hesaplı ve daha iyi verim alınıyor?Yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackghost22 -- 5 Mayıs 2014; 23:56:13 >

• hesaplı diye sorarsan tabiki kendin yapınca daha hesaplı, amfi için gereken devre elemanları ne tutacak ki, watt'ına göre trafosu para tutar o kadar.
  • fiyat / performans diyorsan o iş biraz zor,
    kendin yaparsın çalışmama ihtimali var,
    hazır alırsın pahalı

en güzeli düzgün bir anfi alıp kullanmak
    bir arkadaşımda osawa nın mikser tarzı bir anfisi var gerçekten güzel ses veriyor ama fiyatını bilmiyorum
    internette 400-500 tl civarında satılıyor
    ama ses çok iyi

Hazır amfimi ev yapımımı ?
  • Lütfen başka cevap yazacak yokmu?
  • Blackghost22 B kullanıcısına yanıt
    arkadaşların dediği gibi eğer biraz becerikliysen kendin yap tabi zamanım yok dersen başka. tda demişsiniz de sonynin yaptığı stk var bildiğim kadarıyla bayağı güzel ve net ses veriyor stk4231 ile stereo 200w kullanmıştım sanırım. ben olsam kesinlikle kendim yaparım ama güç kaynağı biraz sıkıntı pahalı oluyor biraz.
  • ben olsam hiç uğraşmam kendim.uğraştım biliyorum gereksiz.ha zevkindir o ayrı konu.
    mosfet bi amfi alırım 4 çıkışlı jamesonlar vs var 150 liralık felan.2 çıkışını köprüler basa girerim.diğer 2 çıkışı kolonlara.beslemesinide bilgisayar güç kaynağı alırım paşalar gibi besler.sana 200 liraya mal olur ortalama.evdede o sesle komşularla kavga edersin.arabada olduğu gibi olmuyor evde daha farklı hisedilir ;)
  • hakiki 150W amfi kullanmak var, 150W diye 15W bile zar zor veren amfi kullanmak var imkan varsa neden hazırını kullanasın ki. En güzel örneği arabalardaki teypleri. Yok pioneer miş yok sonymiş, üstünde 600W yazar, max vereceği 36Wattır reklamdan başka birşey değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mosfet entegreli amfiler işini görecektir.gidipte tam fason amfide al demiyoruz.içinde normal entegreli olanlar değil.

yukarda arkadaşın örnek verdiği gibi teyplerin içinde kullanılan entegreyi gidip kabartıp amfiye koyulmuş halini amfi diye alırsan,arkadaş gibi hayal kırıklığına ugrarsın.
    anlayan birisi 600 700 wattlardan bahsetmez onlar peak değerlerdir.alırken o yazanlara aldanıp alınmaz,KIYASLANMAZ.
    RMS değerine bakıcaksın alırken etkin gücüne. rms değerleri dinlediğiniz bildiğiniz zaman 600watt rms gücün ne anlama geleceğini cam pencere kalmayacağını tahmin edersiniz.
    100-150 liralık amfiler genellikle 50 wat rms tir kanal çıkışları.4 kanal olsa 200 watt rms güç dinlersin.genelde araçlarda tesisat var felan filan bahsedilen duyduğunuz ,sağınızdan solunuzdan geçen araçlar bu şekildedir çoğu,yeterlidir. (muhalefet olunmasın vardır daha iyileri anlayıp farklı kombinasyon yapanları).arka çıkışları köprüler basa girersin 100 watt,ön çıkışları sag sol kolonlara girersin (koloların rms değerlerine dikkat etmeli seçim yaparken) gümbür gümbür dinlersin.evde kullancaksın sanıyorum belirtmemişsin ama öyle tahmin ettim trafo vs bahsedilmiş,böyle bişey yeterde artar bile.
    şimdi bu şekili tavsiye etmemin sebebine gelecek olursak
    en başta besleme gerilimi 12 volt.en kolay ucuz şekilde temin edebilirsin güç kaynaklarını.al bi bilgisayar güç kaynağı kullan derim.diğer bir sebebi yarın bigün arabana taşımak istersin bu sistemi sök-taşı-arabaya döşe yapabilirsin.
    düşünüldüğünde stk entegreli amfi yapıldığında arabada nasıl besleyeceksin o amfiyi? + - gerilim ister,ayrı yetten güç devresi ister,kutu ister,soğutma ister,maliyet ister.
    uzun lafın kısası kendin yapıcağın amfinin,güç beslemesinin yani sistemin masrafına düzgün ileriye dönük kullanılabilecek amfi almak kurmak daha mantıklı.
    ben bu işleri liseden beri yaptım.her türlüsünü denedim .sayısı yoktur yaptığım amfilerin. bukadar yazmamın tek sebebi anlamsız para harcamaması kimsenin.yani ilerde kaldırılıp yatmasın amfiler kömürlüklerde.

bakın tamamen ayrı tutuyorum.amacınız zevkinizse illa ''kendim denemek kendim ortaya uğraşıp birşeyler çıkarmak'' ise harcadığınız para zman hiç önemli değil uğraşın tabi.sonucu güzel olur zevki başkadır.

• El yapımı zevk veriyor

El yapımı daha ucuza mal edilebiliyor sadece trafosu pahalı.
    TDA serisi yapılacaksa bilgisayar güç kaynağı ile beslenebilir.
  • Vereceği RMS değeri önemli biliyorumda en az 150 watt RMS mi vermesi lazım amfinin ?Bide şey diolar amfin 1400 watt sen gidip 600 w lık psu takarsan o amfi patates olur hayır gelmez diolar?Bu nolacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackghost22

Vereceği RMS değeri önemli biliyorumda en az 150 watt RMS mi vermesi lazım amfinin ?Bide şey diolar amfin 1400 watt sen gidip 600 w lık psu takarsan o amfi patates olur hayır gelmez diolar?Bu nolacak ?

Alakası yok. 1400 wattlık değil bir kere amfi.

Evde kullananlar öyle yapıyor.

Kaliteli bir psu ile besledin mi sorun olmaz.

Sen bütçeni söyle ona göre marka model tavsiyesi verelim.

Osawa'nın kolonlarını kullanıyorum ben de. Sony STK entegreli amfi ile gayet güzel sürüyorum keyfini. Kendi amfisinde middle dan eser yoktu. Ama bas ve tizleri iyidir.

Jameson da fena değil marka olarak.

Sony, philips, jbl güzel markalardır.

Özellikle philips'in sesi çok dengeli.

Ama bu firmalarında fiyatları biraz yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackghost22

Vereceği RMS değeri önemli biliyorumda en az 150 watt RMS mi vermesi lazım amfinin ?Bide şey diolar amfin 1400 watt sen gidip 600 w lık psu takarsan o amfi patates olur hayır gelmez diolar?Bu nolacak ?

öğreneceğin çok şey var gibi duruyor.kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.