Şimdi Ara

Hazir pc ler neden toplamalardan daha seri calisiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olurmu bir word açınca 2 sn beklerken bazen diğerinde çayır çayır açıyor .morolim bozuldu resmen gorunce hp modelini de yazacam paydos olunca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun cevabı çok basit, kullanım şekli odaklı donanım ve yazılım sebebiyle..Ev kullanıcısının PC sinde onlarca farklı bileşen takılı, ekran kartları tv kartları, yazıcılar tarayıcılar oyun aparatları gibi, haliyle tüm bunların işletim sistemine bindirdiği bir yük söz konusu..Oysa ofisdeki PC onboard VGA dahil olmak üzere, genelde anakart, CPU ve ram takılı olarak geliyor, çoğu ofis PC si yazıcıları dahi ağ yazıcısı olduğu için PC de takılı extra bileşen miktarı çok az. haliyle işletim sitemine açılışta ve kullanımda binen yük çok az, özelleştirilmiş işletim sistemide birleşince üretildiği hedefe uygun iş ve işçilik çıkıyor haliyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

Sorunun cevabı çok basit, kullanım şekli odaklı donanım ve yazılım sebebiyle..Ev kullanıcısının PC sinde onlarca farklı bileşen takılı, ekran kartları tv kartları, yazıcılar tarayıcılar oyun aparatları gibi, haliyle tüm bunların işletim sistemine bindirdiği bir yük söz konusu..Oysa ofisdeki PC onboard VGA dahil olmak üzere, genelde anakart, CPU ve ram takılı olarak geliyor, çoğu ofis PC si yazıcıları dahi ağ yazıcısı olduğu için PC de takılı extra bileşen miktarı çok az. haliyle işletim sitemine açılışta ve kullanımda binen yük çok az, özelleştirilmiş işletim sistemide birleşince üretildiği hedefe uygun iş ve işçilik çıkıyor haliyle..

Hayır oradaki PC ile fark yok

Temiz kurulum yaptım 0 dan aynı programları kurdum

Yazıcı kamera vs yokk zaten

Ekran kartında çıkardım denedim sırf merak tan yine değişen bisey olmadı ..

İki PC dede SSD yok HDD var
    Kafama takılan o asıl SSD varmış gibi seri çalışıyor.

Daha önce i5 4690 k kullanıyordum ondads böyle takılmalar oluyordu açıkçası ..

İki pc dede yedi kurulum yok normal standart windows 7 pro 32 bit sp2 tüm güncellemeleri yapılmış sekilde ..

Mesela PC yi kapatırken evdeki pc ile hostask manager sonlandırıliyor yazıyor hep az bi bekleme oluyor

Ofisteki PC deki HDD Samsung hd322gj ata divece

Bu HDD cokmu iyi HDD performans olarak benim HDD segate st1000dm 400 GB lık bölüme windows kurulu
    Diğer bölüm yedek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 3 Eylül 2015; 21:05:23 >

• PC nin modeline bugün baktım fırsatı bulunca millet

HP pro 3400 mt series yazıyor kasada .

• Bilgisayarına format at sadece driveleri yükleyip Windowsu güncelle senim bilgisayarın da en az is yerikadar hızlıaçılır çalışır. Birde hdd bos olacaktabi

• senin işlemci kelek çıkmış, forumda geçen böyle bişey diyorlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

senin işlemci kelek çıkmış, forumda geçen böyle bişey diyorlardı

Eski 4690 k dada vardı bu muahbet ayrıca işlemci 4.8 gHz de çalışabiliyor oc denediğimde :)kelek değil arkadaşın da PC benim gibi hazır PC lerde bi fark var ama ne bulamadım bir turlu sokecem en sonunda ramini alacam deneyecem rve getirip:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 5 Eylül 2015; 13:37:06 >
  • Buna ben de dikkat ettim uzun zaman evvel.

Bizim şirketteki kullandığım eski PC de HP. E6500 falan olması lazım işlemcisi. Çipseti de G41 idi yanılmıyorsam. Konu sahibinin dediği gibi, bu PC'ler gerçekten seri çalışıyor.

İçerisinde bildiğiniz Sata 3 HDD var 250GB. SSD falan yok yani, ağzına kadar program doluydu benim PC.

Olay aslında uyumlu donanımın seçilmesinde biraz da. İşletim sistemi de orjinal, PC Domain'e de bağlı. Bunu daha iyi anlamak için, aynı seviyedeki PC'leri kıyaslamak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 5 Eylül 2015; 14:37:15 >
  • Yok öyle birşey senin karşılaştırdığın sistemler arasında fark varsa bunu söylüyor olabilirsin veya toplamayı adam gibi toplayamadınız, topladıysanız düzgün bir işletim sistemini güzel kuramadınız.

Kaç yıldır her türlü bilgisayara format attım, kesinlikle kendin sıfırdan kurduğun hem bilgisayar hem işletim sistemi çok daha seri ve sorunsuzdur.
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Hazır pc nın harddisk ön belleği fazladır mesela 64 mb

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Walla bunca yıldır PC kullanıyorum office ev senin anlattığın kadar büyük fark kesinlikle ne gördüm ne işittim. Merak ettim cep den felan video çekde bi farkı görelim ..
  • hp nin öyle tuhaflıkları var , mesela internetten windows indirirken hp image ları var onlardan indirip yükle daha hızlı çalışabiliyor pc , laptoplarıda öyle çok stabil ve seri , eski olanları bile
    ama pc bu sonuçta mesela gidip en pahalı parçalarıda alsan hızlı bir tepkimeye kavuşamayabilirsin w8 ile :D tam bir hüsran , uefiler biraz hızlıdır tepkimede
    w10 mesela çok başarılı 1 aydır kullanıyorum ,
    birde alıp taktığın pc deki ram ayarlarını iyi kontrol et :D işlemci ve ramler bazen doğru çalışması gereken hızlarda çalışmaz ram takarsın 1600 mhz 1333 saçma cash değerlerinde çalışır
    işlemci otomatik o.c. ile çıkması gereken hızları geç :D normal hızlarınında altına düşer , msı ve asusta çok oluyor bunlar
  • Dostum muhtemelen parçaların birbiriyle olan uyumu ile alakalıdır. Toplamam pc'lerde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biride budur zaten herhangi bir şekilde parçalar çakışmamalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

hp nin öyle tuhaflıkları var , mesela internetten windows indirirken hp image ları var onlardan indirip yükle daha hızlı çalışabiliyor pc , laptoplarıda öyle çok stabil ve seri , eski olanları bile
    ama pc bu sonuçta mesela gidip en pahalı parçalarıda alsan hızlı bir tepkimeye kavuşamayabilirsin w8 ile :D tam bir hüsran , uefiler biraz hızlıdır tepkimede
    w10 mesela çok başarılı 1 aydır kullanıyorum ,
    birde alıp taktığın pc deki ram ayarlarını iyi kontrol et :D işlemci ve ramler bazen doğru çalışması gereken hızlarda çalışmaz ram takarsın 1600 mhz 1333 saçma cash değerlerinde çalışır
    işlemci otomatik o.c. ile çıkması gereken hızları geç :D normal hızlarınında altına düşer , msı ve asusta çok oluyor bunlar

indirip deniyim bir sağolun hocam fikir için

sonucu yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 8 Eylül 2015; 1:11:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: technique24

O hazır dediğiniz bilgisayara i7 4770 gibi bir işlemci koyarken ekran kartınıda gt730 koyabiliyorlar.Fark burdan da kaynaklanabilir bunun bir çok sebebi var ve birde ssd'ler :)

anlıyorum hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar geçen bir şey dikkatimi çekti ofiste kullandığım pc hp fakat . lenovo sürümü windows kurulmuş. windows 7 profosionel 64 bit şeklinde

masa üstünde bilgisayarım özellikler diyince kalın mavi puntolu yazı şeklinde lenovo yazıyor ..
    bu windows sürümünü nereden indirebilirim . nereden bulabilirim.
    ????
  • arkadaşlar geçen bir şey dikkatimi çekti ofiste kullandığım pc hp fakat . lenovo sürümü windows kurulmuş. windows 7 profosionel 64 bit şeklinde

masa üstünde bilgisayarım özellikler diyince kalın mavi puntolu yazı şeklinde lenovo yazıyor ..
    bu windows sürümünü nereden indirebilirim . nereden bulabilirim.
    ????
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    adam gibi toplamak nasıl oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

adam gibi toplamak nasıl oluyor?

Kaliteli ve birbirine uyumlu parçaları bulmakla oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.