Şimdi Ara

Hazır sistem bilgisayar alındı görüntü yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar incehesap'dan freedos apu sistem bir bilgisayar aldım. Güç kablosunu bağlayıp test etmek istedim anakartta vga girişi olmadığını gördüm bu benim hatam.

Neyse bende denemek için hdmi kablosu ile televizyona bağladım ama görüntü alamadım. Elimde bir ekran kartı vardı onu anakarta monte ettim monitörümden görüntü almaya çalıştım ama sonuç yine başarısızdı.

Tek ram var çıkardım diğer slota taktım, pili çıkartıp taktım. Eski bilgisayarımdan harddiski aldım yeni bilgisayara taktım yine görüntü alamadım.

Fanlar,ledler hepsi çalışıyor, fareyi taktığımda saniyelik ışığı yanıp sönüyor. Klavyeye hiç ışık gelmiyor. Haftasonu satıcıya ulaşamıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyue -- 7 Mart 2021; 15:41:36 >

• İşlemciniz nedir ? Elinizdeki ekran kartı kesin çalışıyor mu ? Anakart modeli nedir ?

• @laptop77

İşlemci ; AMD Ryzen 3 2200G

Anakart; MSI A320M-A Pro

Ekran Kartı çalışıyor ondan eminim. Hem hdmi ile anakart üzerinden televizyondan, hemde ekran kartına bağlı vga monitörden görüntü gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyue -- 7 Mart 2021; 16:42:45 >
  • Rami sök ramsiz çalıştır, arıza sesi verecek mi bak bir, bazı anakartlar ramsiz hiç görüntü vermezken bazısı bellek bulunamadı görüntüsü verir. Hata sesi her türlü çıkar.

• @laptop77 belleği çıkartıp çalıştırdığım zaman normalde hata sesi vermesi lazım ama hiç bip hata sesi vermiyor anakart.

• Ram problemli olabilir uyumlu olduğuna emin ol, eğer uyumsuz bir ram takmışsan büyük olasılıkla zarar vermez. Anakartın kitapçığı varsa arıza sinyallerine bak ses çıkarmaması mümkün değil.

Bazı anakartlar işlemci olmadan arıza sinyali vermez. Bu durum işlemciye işaret ediyor baştan söyleyeyim.

• Tek RAM varsa yerini değiştir ramin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • laptop77 L kullanıcısına yanıt

O zaman hocam ben bu bilgisayarı satıcıya geri göndereceğim benlik yapılacak bir şey kalmıyor çözüp göndersinler.

• asertyu kullanıcısına yanıt

Evet ilk aklıma o gelmişti yaptım ama bir sonuç alamadım maalesef.

• En mantıklısı o, hatta konuyu okuyacak diğer kişilere de bilgi vereyim hazır sistem almayın, hazır toplanmış sistemde almayın. Her şeyi kendiniz elinizle birleştirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: laptop77

En mantıklısı o, hatta konuyu okuyacak diğer kişilere de bilgi vereyim hazır sistem almayın, hazır toplanmış sistemde almayın. Her şeyi kendiniz elinizle birleştirin.

Hocam bu arada eğer buzzer yoksa bile ram takılı olmadığında ses çıkar mı? Yani bip sesinin gelmemesinin nedeni bu olabilir mi

• buzzer koymamışlar mı ? Bak şurada anakart kitapçığı var https://download.msi.com/archive/mnu_exe/mb/M7C51v1.0.pdf

sayfa 10 da JPF2 girişi buzzer için, bak bakayım takılı bir şey var mı orada.

buzzer yoksa ses vermez.

• quote:

buzzer koymamışlar mı ? Bak şurada anakart kitapçığı var https://download.msi.com/archive/mnu_exe/mb/M7C51v1.0.pdf

sayfa 10 da JPF2 girişi buzzer için, bak bakayım takılı bir şey var mı orada.

buzzer yoksa ses vermez.

Yok valla hocam jfp2 boş hiçbir şey takılı değil.

İşte hazır sistemin saçmalığı hem bozuk hem eksik gönderiyorlar ah ihtiyacım olmasa valla yanlarına yaklaşmazdım bunların ama öğrencilik işte lazım oluyor.

• Başa döndüğümüze göre seçenekler senin yapabileceklerinden çıkıyor. Rami ve işlemciyi çalışan farklı anakartta, anakartı çalışan farklı ram ve işlemcide test etmek tek seçenek.

Geri yolla gitsin umarım siz bozdunuz diye başınızı ağrıtmazlar.

Edit: düşündüm de güç kaynağı bile sebep olabilir :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laptop77 -- 7 Mart 2021; 22:31:37 >
  • laptop77 L kullanıcısına yanıt

İlgi gösterdiğiniz için teşekkürler burada insanlar tanımadığı insanlara karşılıksız yardımcı olurken, firmalar müşterilerine, müşterilerin hakettiği ilgi alakayı göstermiyor çok yazık valla. Tekrardan teşekkürler.

• Forumlarda senin için biraz gezdim, 3-4 tane benzer sorun yaşayıp çözen kişiler genelde bios resetleme ile düzeltmişler. Çoğu ram yükseltirken bu sorunu yaşamış. Kimisi statik elektrikten oldu powera basıp bekleyince düzeldi demiş.

Bios pilini çıkar bir 30dk civarı bekle, statiği de boşalt. Sanmıyorum ama bir umut.

• quote:

Forumlarda senin için biraz gezdim, 3-4 tane benzer sorun yaşayıp çözen kişiler genelde bios resetleme ile düzeltmişler. Çoğu ram yükseltirken bu sorunu yaşamış. Kimisi statik elektrikten oldu powera basıp bekleyince düzeldi demiş.

Bios pilini çıkar bir 30dk civarı bekle, statiği de boşalt. Sanmıyorum ama bir umut.

Yeni bir şey fark ettim pc çalışırken işlemcide hiç ısınma olmuyor. Eski bir bilgisayarım var onunda aynı problemi vardı görüntü alamıyordum ama onun işlemcisi boşta çalışırken bile ısınırdı.

Cpu power çıkartıp yeniden takmaya çalışıcam ancak soğutucu engelliyor. Soğutucuyu sökmem lazım ama hiç bilmiyorum nasıl sökülür daha önce kullanmadığım bir sistem bu.

• @laptop77

Hocam hem sana hemde forumdaki arkadaşlara güncelleme yapıyorum.

En son işlemcide sıcaklık hissetmediğimi söylemiştim o noktadan sonra işlemciye yoğunlaştım. Ve telefon ışığı ve kamerasıyla herhangi birşey sökmeden işlemci bölümüne baktım ve işlemcinin tam oturmadığını bir köşenin ayakta olduğunu fark ettim. Soğutucuyu söküp işlemciye baktığımda işlemci pinlerinin yamuk olduğunu gördüm. Bunu benim yapmış olmam imkansız asla işlemci ve soğutucusu ellemedim. Alçaklar ya yanlış taktılar ve işlemciyi yamultular. Şimdi istesemde ispat edemem siz kendiniz yaptınız diyecekler.

Çok pis bir tuzağa düştüm. İncehesaptan her yerden şikayetçi olacağım bu işlemciyi geri almazlarsa ki almayacaklar bu saatten sonra incehesapla benim hesabım var.
  • Yazık, incehesap adlı firmanın rezilliği burada kalmış olsun.

Belki de ters takmaya çalıştılar ve girmeyip zorlayınca yamulttular.

İşlemci pinlerini yamultmak ciddi bir acemilik bilgisayarları nasıl insanlara toplattıklarını görün. Forumu okuyanlara tekrar yazıyorum parçaları kendiniz birleştirin, bilmeseniz bile parasını verdiğiniz şeye mutlaka özen gösterirsiniz. Youtube binlerce video ile dolu üstelik.

Umarım sonuç alırsınız.

eğer alamazsanız pinleri düzeltmeye çalışacaksınız artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.