Herkese Merhaba, Bu başlık altında yorum yapacak arkadaşları fikirlerini merak ediyorum. Bildiğiniz gibi YouTube üzerinde “bütçe dostu hazır sistem” tanıtımı yapan birçok kanal var. Dolar kurunun yüksek olması, çip krizi falan derken gerçektende bazen bütçe dostu fiyatlar çıkarıyorlar. Örneğin; 11-13bin TL’ye RTX3060 yada RX 6600 XT ekran kartına sahip 12. Nesil intel işlemcili yada muadili Amd işlemcili sistemler kampanya dahilinde sınırlı stok ile çıkıyor. Ancak aynı sistemi satışı yapılan siteden kendimiz ayrı ayrı toplamaya çalıştığımızda 17 18bin TL’ye kadar çıkıyor. Özellikle bu sistemlerde kullanılan ekran kartı ve işlemci ikisinin toplamı zaten 12 13bin TL ediyor. Bunu üzerine bir arkadaşım bir yorumda bulundu, hazır sistemlerin içinde kullanılan bazı ekran kartları mining yapılan ikinci el ekran kartları olma ihtimali var diye. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Sistemde kullanılan ekran kartı ile daha önce mining yapılmışsa nasıl tespit edebiliriz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hazır Sistemler Aldatmaca mı?
-
-
Zannetmiyorum kullanılmış olsun. Harici kapalı kutuda gönderildiğini yazmıştı birisi.
12400f, 3600 sistem bulursan yapıştır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de bu ay hazır bir sistem almayı düşündüğüm için Inventus sitesine geçen gün sizin sorduğunuz soruyu sordum. Hazır sistemlerde ürünlerin kutuları gönderilmiyor yazıyordu sitede. Bu durumu sordum, ürünler seri numaralarından kontrol edilebilir dediler. Ürünleri kutulanmadan toplu şekilde alıyorlar sanırım. Ayrıca sitede ekran kartını demonte olarak orijinal kutusunda yolluyoruz yazıyor. Daha tecrübeli ve işin içinde olan birisi aydınlatacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
güvenilir sitelerden almak lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 5 Eylül 2022; 12:25:54 > -
Büyük güvenilir firmalar kendilerini o şekil işlerin içine sokmazlar kolay kolay. Yani isimlerini karalatmak istemezler. Tabi bazı küçük firmalar merdiven altı çalışanlar olabilir ama onlarda da hepsi değil. Stoklar ellerinde kaldıkları için büyük firmalar satış olsun diye para dönsün diye tabi böyle indrim kampanyalar yapıyorlar. Onların ürünleri de sıfır olur zaten , risk almak istemezler doğal olarak.
İhtimallerin hepsi değerlendirilecek olsa kimse sıfırda da 2. elde de hiç bir şey alamaz. Güvenilir bilinen yerlerden rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.
-
gaming gen'e sordum demonte olarak almak istediğimi belirttim bu şekilde göndermiyoruz kurulu gönderiyoruz sadece ekran kartı demonte olur dedi. açıkcası rahatsız etti benide
madem kapalı kutu 0 ürün istediğim gibi göndermesi lazım açıkcası benim bilgisayar toplama seviyem ona verdiğim özen hassasiyet ve toplarken aldığım eğlence bambaşka bişey söylemiyorum bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 6 Eylül 2022; 15:42:23 > -
Arkadaşlar bu arada belirtmek istediğim bir husus var yakın arkadaşım ITOPYA üzerinden 12.500TL'ye hazır sistem aldı. Ürün ekran kartı hariç montajlı bir şekilde geldi ve sistemi önceden test ederek göndermişler. Gönderen firma 2 koli gönderdi birinde kasa diğerinde ise sistemde kullanılan tüm parçaların boş kutuları vardı.
Tavsiyem, kesinlikle alışveriş yapacağınız site ile almadan önce irtibata geçmeniz ve sistemde kullanılan tüm ürünlerin kutularını istemeniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X