Şimdi Ara

[11 YIL OLDU HATIRLAMIYORUM]Hazırlığı yarım dönemde geçtim ama ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
39.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Yıldız Teknik Üniversitesinde okuyorum. Sene başında İngilizce Yeterlilik Sınavına (İYS) girmediğim için hazırlığa kaldım. Dönem sonunda bir İYS daha yaptılar bu sefer şansımı kaçırmayayım dedim girdim sınava ve başarılı oldum . Haliyle şuan bölümüme başlamaya hak kazandım fakat 1.sınıf 2.dönem derslerini alarak başlayabileceğim buda beni dağınık öğrenci yapacak. Dağınık olmamak için biraz araştırdım ve şöyle birşey söylediler, Türkçe II, İnkılap II, Temel Bilgisayar Bilimleri (C) gibi dersleri al yani Mat II, Fiz II vs.. kredisi yüksek dersleri alma. Böylece 1.sınıf 2.döneminden kalıp seneye güz döneminde 1.sınıf 1.dönem derslerini alıcam, bahar döneminde ise 1.sınıf 2.dönemden eksik kalan derslerimi alabilecem ve 1.sınıfı bitirmiş olacağım. Sorum şu ben burada 1 dönem kaldığım için bölüm birinciliğine oynama hakkım, erasmus hakkım gitmiş olacak mı ? Yoksa hiç birşey olmamış gibi devam edebilecekmiyim ? Özellikle benim gibi yarı dönemde geçmiş ve bu işleri yoluna oturtmuş arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylord92 -- 5 Nisan 2023; 21:43:4 >

• ben hazırlık okumadım, ama irregular olman (dağınık öğrenci işte) ne bölüm birinciliği şansını ne de erasmus hakkını etkiler. bu iki olayda da ortalamana bakılır, hangi dönemde hangi dersleri aldığına değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abnop

ben hazırlık okumadım, ama irregular olman (dağınık öğrenci işte) ne bölüm birinciliği şansını ne de erasmus hakkını etkiler. bu iki olayda da ortalamana bakılır, hangi dönemde hangi dersleri aldığına değil.
    Dağınık olmayacağım zaten, az ders alıp krediyi tamamlayamadığım için 1.sınıf 2.dönemden kalmış olup seneye güz döneminde normal 1.sınıftan başlıyormuş gibi başlayacağım. Sadece bu dönem 1.sınıf 2.dönemden ders temizlemiş olacağım fakat bunu yaparken 1.sınıf 2.dönemden kalıcam. Bunun için endişeliyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylord92

Dağınık olmayacağım zaten, az ders alıp krediyi tamamlayamadığım için 1.sınıf 2.dönemden kalmış olup seneye güz döneminde normal 1.sınıftan başlıyormuş gibi başlayacağım. Sadece bu dönem 1.sınıf 2.dönemden ders temizlemiş olacağım fakat bunu yaparken 1.sınıf 2.dönemden kalıcam. Bunun için endişeliyim...

minimum kredi sınırı diye bir şey yok ki zaten. maksimum kredi sınırı var. (o da çap yapmadığın sürece 27'dir.) ayrıca sınıfta kalma olayı 2.sınıftan sonraki dönemlerde ardarda 2.00'ın altında kalman ile olur. daha fazla veya daha az ders almış olmakla dönemden kalmazsın. ( ki dönemden kalma diye bir olay da yok.) sınıfta kalman sadece ve sadece ortalamana bağlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abnop

quote:

minimum kredi sınırı diye bir şey yok ki zaten. maksimum kredi sınırı var. (o da çap yapmadığın sürece 27'dir.) ayrıca sınıfta kalma olayı 2.sınıftan sonraki dönemlerde ardarda 2.00'ın altında kalman ile olur. daha fazla veya daha az ders almış olmakla dönemden kalmazsın. ( ki dönemden kalma diye bir olay da yok.) sınıfta kalman sadece ve sadece ortalamana bağlıdır.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim cevaplar için..

• quote:

Çok teşekkür ederim cevaplar için..

Alıntıları Göster
    Hocam moralin bozulmasın da benim bir arkadaş var Hacettepe-Bilg. Müh. 1. sınıf. O geçen sene yarım dönemde bitirdi ancak okula başlamadı, başlayan arkadaşlarının hepsi bu sene tekrar ilk dönemden başlamışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Hocam moralin bozulmasın da benim bir arkadaş var Hacettepe-Bilg. Müh. 1. sınıf. O geçen sene yarım dönemde bitirdi ancak okula başlamadı, başlayan arkadaşlarının hepsi bu sene tekrar ilk dönemden başlamışlar

Aslinda benimde amacim bu. Yani 2 dönemi 3 dönemde bitirmek ve irregular olmaktan kurtulmak..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mylord92 kullanıcısına yanıt
    sonuç ne oldu?
  • BNSF kullanıcısına yanıt
    Ben düzene girdim ama USIS düzene girmiyor. 3. Sınıf 5. Dönem olmama rağmen 3. Sınıf 6. Dönem gözüküyorum şuan. Bu da son sene 1 kere harç yatırmama neden olacak yani okulu uzatmışım gibi gözükecek. Yakınlarda öğrenci işlerine uğramayı düşünüyorum Beşiktaştaki. Davutpaşada pek birşey yapamıyorlar sanırım.
  • mylord92 kullanıcısına yanıt
    bende yarı dönemde iysden geçebilir miyim bilmiyorum da geçersem bölüme başlaşam mı dondursam diye kararsız kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNSF

bende yarı dönemde iysden geçebilir miyim bilmiyorum da geçersem bölüme başlaşam mı dondursam diye kararsız kaldım.
    upluyorum ama
    bende kararsızım birde özelde yarı bursluyum 2-3 ders için para yatırmaya gerek var mı diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreazz -- 15 Eylül 2015; 20:46:10 >
  • Up dostum son durumun nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maqnet0 kullanıcısına yanıt
    Kısmetse bahar döneminde mezun oluyorum Ama 193.5TL harç yatırmam gerekecek. 4/9 gözükecek usiste yani 1 dönem uzamış gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kısmetse bahar döneminde mezun oluyorum Ama 193.5TL harç yatırmam gerekecek. 4/9 gözükecek usiste yani 1 dönem uzamış gibi.
    Ya bende iys yi geçtim şimdi kafamda deli sorular keşke geçmeseydim diyorum şu an.Sağol cevapladığın için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maqnet0

Ya bende iys yi geçtim şimdi kafamda deli sorular keşke geçmeseydim diyorum şu an.Sağol cevapladığın için.

Alıntıları Göster
    yeterliliği bende geçtim 2.dönem bölümdeyim napcam bilmiyorum ara vermek istemiyorum 7 ay ama devam edersem dağınık oluyor
  • Dreazz kullanıcısına yanıt
    -> 2015 Bahar döneminde 1. Sınıf 2. Dönemden bazı dersleri al. Mesela ben mat2 ve fiz2 yi almamıştım.
    -> 2016 Güz döneminde bütün 1. Sınıf 1. Dönem derslerini al.
    -> 2016 Bahar döneminde 1. Sınıf 2. Dönemden eksik kalan kredisi yüksek dersleri al. Mat2 ve Fiz2 gibi. Daha sonra normal düzeninde devam edersin ama benim durumumda olursun. Okul 1 dönem uzamış gözükecek. Ne yazık ki başka türlü çözümü yok.
  • quote:

-> 2015 Bahar döneminde 1. Sınıf 2. Dönemden bazı dersleri al. Mesela ben mat2 ve fiz2 yi almamıştım.
    -> 2016 Bahar döneminde 1. Sınıf 2. Dönemden eksik kalan kredisi yüksek dersleri al. Mat2 ve Fiz2 gibi. Daha sonra normal düzeninde devam edersin ama benim durumumda olursun. Okul 1 dönem uzamış gözükecek. Ne yazık ki başka türlü çözümü yok.
    Ben de ytü'de hazırlık öğrencisiy(dim)im. Sene başında yapılan iys sınavını kaçırdığım için c kuruna koymuşlardı sonradan kur değiştirme olayına da sıcak bakmadığım için kaldım fakat tüm sene c kurunda çok sıkıldığım için sınava gireyim de bari a kuruna geçeyim dedim hazırlığı geçmek istemiyordum. Fakat sınav sonucum 60.50 gelince hazırlığı geçenler listesine girdim bunun üzerine hazırlık bölümünü aradım ve oradaki görevli artık bir şey yapılamıyacağını söyledi. Bazı soruları sallamıştım onlar tutmuş benim ingilizcem hazırlığı geçmeye yeterli değil dedim ama bu seferde bilmiş bir edayla; "sallamasaydın keşke bak 70'i geçseydin 2 ders az alırdın ..." gibisinden konuştu iyice sinir etti beni. Peki siz biliyor musunuz dilekçe verip bölüm başkanlığına taşısam konuyu çözülür mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: akgun.dnz

Ben de ytü'de hazırlık öğrencisiy(dim)im. Sene başında yapılan iys sınavını kaçırdığım için c kuruna koymuşlardı sonradan kur değiştirme olayına da sıcak bakmadığım için kaldım fakat tüm sene c kurunda çok sıkıldığım için sınava gireyim de bari a kuruna geçeyim dedim hazırlığı geçmek istemiyordum. Fakat sınav sonucum 60.50 gelince hazırlığı geçenler listesine girdim bunun üzerine hazırlık bölümünü aradım ve oradaki görevli artık bir şey yapılamıyacağını söyledi. Bazı soruları sallamıştım onlar tutmuş benim ingilizcem hazırlığı geçmeye yeterli değil dedim ama bu seferde bilmiş bir edayla; "sallamasaydın keşke bak 70'i geçseydin 2 ders az alırdın ..." gibisinden konuştu iyice sinir etti beni. Peki siz biliyor musunuz dilekçe verip bölüm başkanlığına taşısam konuyu çözülür mü?

Alıntıları Göster
    öğrencilerin talepleriyle ilgili her türlü kararı bölüm yönetim kurulu alır. eğer başarılı olursan ve hocalarla aranı iyi tutarsan erasmus sorun olmaz. bu işlere kim bakıyorsa sana yardımcı olacaktır. sen yeter ki ortalamanı yüksek tut ve hocalarınla iyi geçin. bölümde dereceye girmek hakkında bir şey söyleyemem. yine de derslerine çalış, gerisini düşünme.

• quote:

bir dönem uzaması sıkıntı çünkü özelde okuyorum sıkıntı çıkar
  • Ben hazırlık sınavına girersem atlamam muhtemel. İlerde ki yatay geçiş hakkımı kaybetmemek için irregular olmak istemiyorum. Bu yüzden 4 seneyi 9 dönemde bitirmek istiyorum. İkinci dönem 1.sınıfın 2.dönemini hafifletip seneye 1 den başlamak amacım. Ama böyle olursa bölüm/ dönem birincisi olmamı engeller mi ya da erasmus gibi durumlarda bana zararı olur mu? Çünkü okulu başarısızlıktan uzatıyormuşum gibi gözükecek sistemde. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omgitsme -- 30 Aralık 2017; 20:32:40 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.