Ytu bilgisayar mühendisliği bölümündeyim.Pandemiden dolayi hazırlıga kalmayi dusunuyorum.Kendimi ingilizce ve yazilim alaninda gelistirmeyi dusunuyorum ama bolumun mezun sayisi fazla oldugu icin hemen mezun olup iş sıkıntısı yaşamakta istemiyorum.Sizce online egitim almamak icin 1 yıl kaybetmek mantıklı bir hareket olur mu? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsekmakuin -- 14 Eylül 2020; 13:44:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hazırlık okumak mantıklı mı?
-
-
Bildigim kadarıyla hazırlık üni dönemine etki etmiyo bence mantıklı olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok pişmanım atladığıma. Hazırlıkta ingilizceni geliştirmezsen bir daha hiç geliştiremezsin çok zor. Fırsatın varken hazırlık oku ingilizceyi kökten hallet
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Üstteki hazırlığı atladığına pişmanmış.
Bende hazırlığı atlamadığıma pişmanım. Hazırlıkta ingilizce falan öğretmiyorlar.
1 ay boyunca geniş zaman tense'ini öğretmeye çalıştılar, kafayı yemeye başladım hazırlıkta. Gidip kendim İngilizce kitap alıp muafiyet sınavına çalıştım. Yarıyıl tatilinde muafiyet sınavına girip geçtim hazırlığı kurtuldum.
Boğaziçi bilkentte falan hazırlık okumayacaksan okuma bence. YTÜ nün de eminim berbattır hazırlığı. Boşuna zaman kaybı bana göre.
ha sen dersinki seneye okula başlarım online okula gitmek istemiyorum o zaman mantıklı olabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hazırlık okudum.
Çok çalıştım güzel puanla bitirdim sınıfı... Mezun olduğumda ingilizce bilmiyordum hala.
Sıfır idim, hazırlıkla biraz emekler oldum. Asıl iş mezun olunca çalışırken oldu benim için. Hatta hep dedim ki, hazırlık okuyacağıma 1 yıl okul bitince ara verip dile sarılsam daha iyi olurmuş.
-
Ege üniversitesinde hazırlığı okumaya karar verip ilk dönemde sıkılarak yıl ortası sınavında verip geçtim. İkinci dönem de üstten ders almayarak bi senelik bi tatil yaptım. Pişman mıyım? Kesinlikle.
Başta nolcak bidaha mı gelcem dünyaya, üniversite hayatım uzun sürsün diyorsun. Yaş ilerleyip yaşıtların mezun olup işe başlarken sürekli bi pişmanlık duyuyorsun. Gerçek hayat ne yazık ki o 1 seneden pişman olmanı istiyor. Özellikle Türkiye şartlarında.
Ha ingilizce konusuna gelirsem. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi ingilizceni geliştirirsin gibi bir muhabbet olmuyor. (en azından ege üniversitesinde). Bunun yanında öğrendiğin ingilizce akademik ya da ders anlamında gelişebileceğin bir ingilizce de değil. Bölümümdeki ingilizce gramerleri ve kalıpları bölümde soru çöze çöze öğrendim. Bölümde işine yarayacak bir ingilizce eğitimi almıyorsun kısacası. Bunun yanında sular seller gibi bir ingilizcen de olmuyor. Çok temel düzeyde bir eğitim veriliyor.
Temel düzey dediğim için bazı arkadaşlar kızacak ama iyi bir anadolu ya da fen lisesinden aldığınız ingilizce eğitiminin üzerinde aşşırı küçük şeyler ekleniyor sadece 1 sene boyunca. Kaybettiğin zamana yazık.
Ha düz liseden gelmişsindir. O zaman ünide gördüğün ingilizceye waoow düzeyinde tepki verebilirsin. Ama inan, ünideki ingilizce seni yurtdışında iyi bir yerin kabul etmesini sağlayacak düzeyin çok çok altında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oku nolcak sanki 1 yıl kendine adam akıllı vakit ayırmış olursun.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Oyumu okumaktan yana kullanıyorum. Öğrenip öğrenmemek sana kalmış; fakat dışarıda bir kursa yazılsan bir ton para bayılsan kimse sana 8-9 ay boyunca haftanın her günü saatlerce İngilizce kursu vermez. Bence İngilizcen zayıfsa veya bilmiyorsan hazırlık oku rahat rahat öğrenirsin.
Ben okudum.
Fakat asıl tavsiye etmemin sebebi İngilizce değil. Tamam İngillizceyi öğrenirsin ama bunun yanı sıra heeeer bölümden insanı tanıyorsun. Zamanında hazırlık okuduğumdan dolayı rahat 10 bölümde tanıdığım insan vardır. Biraz hareketliydim hazırlık zamanları.
Not: Hazırlığın üstünden 3 sene geçti ve çok özlüyorum o günleri sanırım üniversitenin en eğlenceli zamanıydı. Bu sene son sınıfım ve online mezun olacak gibiyiz.
Not 2: Bizim okulda haftanın 5 günü ve günde 6 ders (45dk) şeklinde işleniyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 14 Eylül 2020; 15:53:5 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X