İki yazı arasında 1 sene var, iyi gelişim göstermiş miyim? Bunlar sözlüksüz, süre sınırlı sınav essayleri. Ielts verip hazırlığı geçtim diye ne var ne yok attım. Bunlar da anı olarak kalsın, mezun olunca bakarım. Şimdi sırada çok zor olduğu söylenen eng 101 var :( yazım kötü biraz sorry about this ;) ilk essay: https://i.hizliresim.com/8udoqna.jpeg Son essay: https://i.hizliresim.com/22slnln.jpeg devamı: https://i.hizliresim.com/aje0jj5.jpeg |
Hazırlıktaki ilk essayim vs son essayim
-
-
İlk essayını hazırlık başlangıcından ne kadar süre sonra yazdın bilmiyorum ama o ilk essay için gayet süper
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Demek Bilkent hazırlık B1 ile geçilebiliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk essay de gayet güzel valla ilk yazdığını hangi seviye iken yazdın hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 11 Aralık 2023; 16:43:20 >
speakingini bilmem ama writing icin a2 to b1 seviyesi bir gelisim bence de ama bolumun essaye dayali degilse onemi yok o kadar.
-
hazırlığa pre intermediate olarak başladım ama orada essay yazma yoktu. intermediate kurunda yazdığım ilk essay bu. bizdeki intermediate b1 seviyesi oluyor. Onda da 17/20 almıştım.
son essay pre-faculty denen son kurda b2+ oluyor. 10/10 almışım b1 diyorlar, ki bizim hocanın puanı da çok kıt, otu boku çizerdi neredeyse hata yapmamışım, başkalarının kağıdı gökkuşağı gibiydi :D :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 11 Aralık 2023; 17:15:13 > -
Bilkentin hazırlığının ne kadar zor old aşikar hocam ilk yazdığının essayde hem kelime bilgini de göstermişsin
Benim essay bu da (başlık ve 3. sayfayı almadım)
-
Bunları nasıl yazcaz knk sözlük falan kullanabiliyor muyuz?
edit: senin gramerin baya sağlammış, onun için önerebileceğin bir şey var mı? ben bu attığımdan daha ileri seviye yazabiliyorum, kelime bilgim de baya iyi ama gramerden zortluyorum risk alınca. Hal böyle olunca sade ve hatasız yazıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 11 Aralık 2023; 20:9:28 > -
Bence fena değil ilk essay, konudan bağımsız ne kadar güzel el yazın var ya
Hocanın seçtiğiyle alakalı teknik kelimeleri görüyorsun zaten 10 tane yazı okuyon totalde bunu yazmadan önce, onlardan da 3'ünü kaynak olarak kullanıyorsun. (Bu 2. essay) (ilk essayde 5, ikinci essayde konu değiştirip 5 gören arkadaşlarım da var.).
Ben de grammerden zortladım bu essayda 1 puan kırdı 21/22 geldi, 2 kere we kullandım vs.
Essayi patrick batemanın karı kıza şov yapmak için konuştuğu gibi yaz iyi oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoppel -- 11 Aralık 2023; 20:41:11 > -
2 kere we de kullandığımız articlelarda adamlar we diyor onları paraphrase edince öyle çıktı
-
A düşmüyor mu daha ne olsun?
Yazı okuyorsak iyi o zaman ben bir konu veriyor 900-1000 kelimelik essayı tek seferde sınavda gibi yazıyoruz sanıyordum.
Bir de Türkçe 101 nasıl ben lisede falan hiç deneme yazmadım, yazı dilinde Türkçem ingilizcemden kötüdür. Organization kuralları ingilizce essaydeki gibi mi yoksa farklı dinamikleri var mı?
Ortalama kasacağım muhtemelen en çok zorlayacak dersler türkçe, ingilizce falan. Hazır boştayken bakayım şimdiden.
-
Yok direkt 5 tane yazı okuyon hoca sana 4-5 gün önceden soruyu söylüyor vs. ama hazırlıkta arkadaşlarım 350 kelime falan yazıyor bizde 1000
Türkçe İngilizceden çok farklı, ve hocasına bakan dinamikleri var. Murat Devrim Dirlikyapan'da istediğini salla ama kendin hakkında olsun ve alakalı bir fotoğraf koy 10 alırsın.
İngilizceden de bakacağız 95.5 puanda falanım ben şuan, finalde çok iyi yazmam lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoppel -- 11 Aralık 2023; 20:50:39 > -
hocam olayı tam anlamadım yazıları veriyor tamam ne yazacağınızı da mı 4 gün önceden veriyor? eğer böyleyse ne kadar okursanız okuyun citation yapmak için yazarken kaynakların açık olması gerekir diye düşünüyorum. dolayısıyla kaynak açan adam "bir iki şeyi" çaktırmadan önceden paraphrase edip writing task da kullanabilir gibi geliyor. enteresan geldi yazılacak sorunun önceden verilmesi.
bir de 1000 kelime fazlaymış bize 100 dkda 500-650 arası istiyorlar. aynı sürede 2x yazabilmek sağlam meziyet benim yazım iyi değildir bu nedenle ilkinde 600 yazabildim yanlışım da sizden çoktur tebrik ederim
-
3 saat 1000 kelime.
>hocam olayı tam anlamadım yazıları veriyor tamam ne yazacağınızı da mı 4 gün önceden veriyor?
yazıları dönem boyunca görüyorsunuz, 4-5 gün önceden size essay sorusunu veriyorlar. Thesis statement(introduction bitişi) ,topic sentence(body başlangıcı), ve kullanacağın kaynakları alıp worde yazıp sonra onu çıktıdan çıkartıp öyle gidiyon.
-
hmm farklıymış o zaman ben bizimkine uyarlamaya çalıştığım için anlamamışsınız hocam, daha açık yazmam lazımmış :(
bizde bahsettiğiniz hazırlıkları yapmak yok süre sizinkinin yarısından 10dk fazla
writing task tarihi gelmeden 5-7 gün önce konuyla alakalı 3 - 4 arası kaynak veriyorlar (bizim ilk task için 2ydi) bunlardan birkaçı kitapta oluyor diğerleri de dış kaynak. dış kaynağı çıkartıp getirme iznin var. onu okuyorsun konuyu falan anlıyorsun. ardından writing günü sınıfa giriyorsun ilk 5 dakika ne yazılacağı söyleniyor.
ben hala hoca sınıfı çok gezmiyorsa 2 3 not alınabileceğini düşünüyorum (önden paraphrase vs.) bu derste. Ama tabii yemiyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 11 Aralık 2023; 21:29:32 > -
3 saat dediğim 150 dk
-
azmış ucu ucuna anca yetiştirirdim gibi geliyor yüksek ihtimal 900 de falan kalırdım ama zaten fikir yaratma işini sizde evde hazırlık aşamasına bıraktıkları için yapılabilir gibi de geliyor. ben ilk taskta ne yazmam gerektiği konusunda afallamıştım başlarda. Giriş yapamıyordum bir türlü konuya. Ama sizde bu kadar çok önden bakmanın önemli olduğu bir sistem olduğu için hataya daha az yer vardır diye düşünüyorum bence temel farklılık budur. Bizim hocalar bana çok incik cicik edecekmiş gibi gelmiyor
Benzer içerikler
- 3d yayınları pdf telegram
- okuması en zor bölümler
- fixdual ne işe yarar
- evde çalışarak tıp kazanmak
- vitreolizis tedavisi olanlar yorumları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X