Şimdi Ara

hd 4650 yerine öneri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim masaüstü bilgisayarın özellikleri:
    işlmeci:AMD ATHLON X2 260
    ANAKART: ASUSTEK M2N68 AM SE2
    EKRAN KARTI: ATİ RADEON HD 4650
    ben bu bilgisayarla MW3 Ü en fazla 800 600 de oynayabiliyom. Ekran kartını değiştirmeyi düşünüyom. Acaba istediğim ekran kartını takabilirmiyim yani ana kartın desteklemesi gibi bi durum söz konusumu.
    ikinci olarak da ekran kartı önerirseniz çok sevinirim.(fiyat 300 tl ye kadar)

• anakartın destekler fakat önemli olan psunun kaç watt olduğu.Psunun kaç watt olduğunu yazmamışsın eğer gerçek 500w ve üzeriyse bunu öneririm.http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/xfx-hd-679x-zrfc-hd6790-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=58808

İşemciniz biraz sıkıntı yaratabilir ama overclock ile halledilebilir.
  • quote:

anakartın destekler fakat önemli olan psunun kaç watt olduğu.Psunun kaç watt olduğunu yazmamışsın eğer gerçek 500w ve üzeriyse bunu öneririm.http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/xfx-hd-679x-zrfc-hd6790-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=58808

Peki kaç watt oldugunu nerden ögrenebilirim.
    İkinci olarak MW3 için sence ekran kartı mı yetersiz kalıyor yoksa işlemci mi? Yani işlemciyi değiştirsem acaba beni 4650 Mw3 için idare etmez mi?
  • Kasayı açtığında psunun üzerinde yazar kaç watt olduğu.Bence işlemciyi değiştirme,eger değiştirirsen ekran kartı zayıf kalır.İşlemciye overclock yaparsan işini görür ama psu yetersizse psu değiştirmen gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durukk96 -- 22 Nisan 2012; 21:57:33 >
  • psu 300 watt yazıyor. Yetersiz galiba?
    Peki sence i5 işlemci alsam bu ekran kartı ile yetmezmi bana? i5 için psu yu damı değiştirmem gerekicek?
  • i5 alabilmen için anakart +psu değiştirmen gerekir.Ama o ekran kartıyla i5 alman boşuna masraf olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ranger_66

quote:

anakartın destekler fakat önemli olan psunun kaç watt olduğu.Psunun kaç watt olduğunu yazmamışsın eğer gerçek 500w ve üzeriyse bunu öneririm.http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/xfx-hd-679x-zrfc-hd6790-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=58808

İkinci olarak MW3 için sence ekran kartı mı yetersiz kalıyor yoksa işlemci mi? Yani işlemciyi değiştirsem acaba beni 4650 Mw3 için idare etmez mi?

yeter o işlemci ekran kartın zayıf. bu arada mw3 ü 800*600 de oynamada bi gariplik var o sistem daha fazlasına yetmeli bi format felan dene yazılımsal bi sorun vardır. önce güç kaynağını değiştir alttaki işini görür
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/fsp-atx-400pnr-fsp-atx-400pnr-400w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=41375

ekran kartı olarakta 6850 alabilirsin.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5167

• İkinci elde 150tl ye garantili 5770 ler var . Her türlü işini rahatlıkla görür . 300w da yeterlidir bu kart için.
    Eğer PSU n çok dandik birşey değilse sorun çıkartmayacaktır . PSU markasını yazarsan iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: multeci

quote:

quote:

yeter o işlemci ekran kartın zayıf. bu arada mw3 ü 800*600 de oynamada bi gariplik var o sistem daha fazlasına yetmeli bi format felan dene yazılımsal bi sorun vardır. önce güç kaynağını değiştir alttaki işini görür
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/fsp-atx-400pnr-fsp-atx-400pnr-400w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=41375

Artes power supply
    voltage:220 V
    Type:300 watt
    Frequency:50-60Hz
    Arkadaşlar ben media markt e gittim ekran kartı almak için. Oradaki adama pc nin özelliklerini söyledğimde dediki senin ekran kartın iyi ama işlemcin çok zayıf dedi. Şimdide mesajlardan anladıgım kadarıyla işlemcim iyi(karşılaştırmalarım MW3 ü ıynatmaya dayalı) ekran kartı zayıf (yanlış anladıysam kusura bakmayın).
    Ben şimdi ne yapmalıyım ekran kartımı alayım, işlemci mi , ana kartmı yoksa psu mu?
    Yani hangisini alsam MW3 ü rahatlıkla oynayabilirim?

Edit: Biraz fazla kafanızı ağrıttıysam kusura bakmayın bu konularda pek bilgim yok o yüzden yanlış hareket etmek istemiyorum. İnternettede dogru cevabı bulabileceğim fazla forum da yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: basturk9027

İkinci elde 150tl ye garantili 5770 ler var . Her türlü işini rahatlıkla görür . 300w da yeterlidir bu kart için.
    Eğer PSU n çok dandik birşey değilse sorun çıkartmayacaktır . PSU markasını yazarsan iyi olur.
    işlemcın ıdare eder,sıfır 5670 ddr5 yada arkadasın dedıgı gıbı ıkıncı elden 5770 ısını gorur,fakat ram kac gb ondan hıc bahsetmemıssın en az 2 gb ram olmalı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz32 -- 23 Nisan 2012; 22:34:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz32

işlemcın ıdare eder,sıfır 5670 ddr5 yada arkadasın dedıgı gıbı ıkıncı elden 5770 ısını gorur,fakat ram kac gb ondan hıc bahsetmemıssın en az 2 gb ram olmalı .

ram 3 gb sanırım yeterli.
    peki 5670 yada 5770 alsam bu kart için güç kaynagını değiştirmem gerekir mi? bide anakartın desteklememesi gibi bi durum söz konusumu acaba?
    yani sadece bu şeçenekteki kartlardan birini alıp takmam yeterli oluyor galiba?
    son olarak 4650 o kadar eski(MW3 için ) bi kartmı yani daha pc yi alalı 2 sene olmadı da o yüzden.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Artes power supply
    voltage:220 V
    Type:300 watt
    Frequency:50-60Hz
    Arkadaşlar ben media markt e gittim ekran kartı almak için. Oradaki adama pc nin özelliklerini söyledğimde dediki senin ekran kartın iyi ama işlemcin çok zayıf dedi. Şimdide mesajlardan anladıgım kadarıyla işlemcim iyi(karşılaştırmalarım MW3 ü ıynatmaya dayalı) ekran kartı zayıf (yanlış anladıysam kusura bakmayın).
    Ben şimdi ne yapmalıyım ekran kartımı alayım, işlemci mi , ana kartmı yoksa psu mu?
    Yani hangisini alsam MW3 ü rahatlıkla oynayabilirim?

Edit: Biraz fazla kafanızı ağrıttıysam kusura bakmayın bu konularda pek bilgim yok o yüzden yanlış hareket etmek istemiyorum. İnternettede dogru cevabı bulabileceğim fazla forum da yok.

dostum hangisinin yetmediğini şöyle anlarsın.. çözünürlüğü ve filtreleri felan yükselt, eğer fps düşüyorsa ekran kartın yetmiyordur çünkü çözünürlük ve filtreler gibi grafik detayları ekran kartını ilgilendirir ve onları artırman performansa etki ediyorsa işlemci darboğazında değilsindir ekran kartı sınırındasındır. eğer çözünürlüğü yükselttiğin halde felan performans değişmiyorsa yani fps düşmüyorsa işlemcinin kapasitesine bağlı bir fps de kitlenmişsindir.
    o işlemci kesinlikle yeterli bence. yanına alacağın 5670 gddr5 veya 5770 in yanınada yeterli o işlemci. ama çok paralar verme bu iki karta. 5670 gddr5 e güç kaynağın büyük ihtimal yeter ama 5770 e sıkıntı yaratabiliir kötü markalardan biriydi hatırladığım kadarıyla yani everest frisby felan kalitesindedir. dandik bi kasada denk gelmiştim bi kez karıştırmıyorsam artes gibi bir isim hatırlıyorum bu şekilde.

bu arada tekrar söyleyim mw3 te o sistem daha iyi olması lazımdı. işlemcin kesin yeterde, ekran kartın da çok iyi olmasada yinede yetmesi lazım. bi gpu-z görüntüsü alsana 4650 gddr2 versyonları felanmı vardı yoksa ve onlardan birinemi denk geldin yoksa sen bakalım bi..

• evet 4650 nin ddr2 versyonlarıda varmış ve sendekide ddr2 olabilir bi gpu-z al bakalım. eğer öyleyse yukrıda dediğim şeyi denemene bile gerek yok 4650 gddr3 bile zaten zayıfken ddr2 bi işe yaramaz işlemciden dolayı olduğu felan hiç aklına gelmesin..
  • bence sorun ekran kartı. 5670 ddr5 çok uygun şuan. işlemcinle uyumlu çalışır. belgi overclock yapabilirsen daha da iyi performans alırsın. 300w yeterli gelecektir.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd5670-1gb-ddr5-128-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html
  • 6770 veya 6790 alabilirsin...Işlemci sorun olmaz
  • quote:

benim masaüstü bilgisayarın özellikleri:
    işlmeci:AMD ATHLON X2 260
    ANAKART: ASUSTEK M2N68 AM SE2
    EKRAN KARTI: ATİ RADEON HD 4650
    ben bu bilgisayarla MW3 Ü en fazla 800 600 de oynayabiliyom. Ekran kartını değiştirmeyi düşünüyom. Acaba istediğim ekran kartını takabilirmiyim yani ana kartın desteklemesi gibi bi durum söz konusumu.
    ikinci olarak da ekran kartı önerirseniz çok sevinirim.(fiyat 300 tl ye kadar)

bir yanlışınız var ; hd 4650 4xxx serisine göre orta seviye kart sayılır ; o oyunu ben 1024*768 de
    p4 3ghz ht 478 pin 2 gb ram his 4650 agp de aa hariç her şey full de oynayabiliyorsam (aa açılsa bile bazı yerlerde kasma ; ama genelde oyunun çoğunluğunda no problem ; ama o zaman 2 firewall ; 1 internet security ,1 harici aktif savunma yazılımı ; 1 anti keyloger la oynuyordum ;
    şimdi sanmıyorum ki her şey full de kasma olsun.tek bir internet security ile durum = performans cuvvvvvvv tabiki security devreden çıkarsa kaynak açılacağından dahada performans fit olur.

bir probleminiz olduğu açık ve net ; gerçi ben 500 watt psu ile kullanıyorum.sürücü problemi olabilir. ramınız çok düşükse xp de 512 mb vs ise olabilir.işletim sisteminiz win7 32 bitse 1gb nin altında sorun yaşayabilirsiniz sebep mali kaynak yetersizliği ; parayı kim bulmuşki ram alsın
    64 bit win7 de 2 gbta bazı ram canavarı oyunlarda dediğim olaylar yaşanabiliyor.takılma ; grafik açamama; vs vs vs.

4650 45-50 watt çeker ; psunuz en az 400 watt gerçek güç kaynağı olmalıdır ; (ati amdnin söylemi böyle )

donanıma göre değişebilir ;az donanım varsa ve az güç çekiyorsa 300-350 w kurtarırda güç kaynağı gerçekse tabiki.
    yazının tamamına bakmadım. ama 1 mw3 için dünyanın masrafı yapmaya gerek yok.

şimdi baktım ; ram 3 gb =beatiful perfect wonderfull ; şimdi ekran kartınız o işlemciyle gayet yeterli performanslı çalışması lazım ; en azından bendeki gibi -%40-50 performans kaybı yaşamazsınız ; malum benim işlemci p4 3ghz ht= 1/2 hd 4650 durumları oluşturuyor.

sorun sürücüde olabilir ;yada işletim sisteminde ; directx mevzuları ;

1-directx i güncelleyiniz .
    2-sürücüyü kaldırıp en son 12.3 4xxx pciexi kurunuz .sürücü sorunları yani.
    3- oyununuz orjinal mi (değilse mırrack sorunları ; anlayan anladı ; orjinal mw3 alan varsa alo 90000000000 ilk yardım hattını bir zahmet ) gerçi bendeki mırracklı oyunda oyun beatiful ;not problem. kul hakkı olaylarına girmiyorum . bazen hak ediyorlar çünkü. zaten alırken parasını veriyorsunuz ; 5tl-10tl-20 tl neyse artık ; kul hakkını oyunu korsan satandan alsın üretici firma ; desemde durum nasıldır bunu bilemem.
    4-işletim sisteminiz orjinal mi (eğer değilse mırrack sorunları olabileceği gibi korsan işletim sistemi yamuk yapabilir.her oyunda programda olacak diye kaide yok ; ama korsanların geneli sorunlu.bilginize sunayım.)
    5-antivirüsünüz vs kastırma sorunları ; anti virüsü vsyi kapatınız ; internet kapalı olsun ; o zaman oyunu oynayınız.
    6-aklıma psu yetersiz mi acaba sorusu geliyor ? ama sizin donanımın ne kaç çekebileceği sorusunu ekleyelim.
    başka aklına gelen şıklar olursa ekleyiniz ; opencl sürücüsü olayları oda var tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 24 Nisan 2012; 19:46:25 >

• quote:

evet 4650 nin ddr2 versyonlarıda varmış ve sendekide ddr2 olabilir bi gpu-z al bakalım. eğer öyleyse yukrıda dediğim şeyi denemene bile gerek yok 4650 gddr3 bile zaten zayıfken ddr2 bi işe yaramaz işlemciden dolayı olduğu felan hiç aklına gelmesin..

Şimdi benim anladığım işlemcinin yeterli oldugu ve ekran kartının zayıf oldugudur değil mi arkadaşlar?
    Peki önerilen ekran kartı 5670 ddr5 i işlemcinin yada anakartın desteklememesi gibi bi durum olamaz değil mi ?
    Son bi sor(saçma olabilir) 4650 on üzerinde kaç alır 5670 kaç alır sizce. Maksatım iki kartı karşılaştırmak sadece?
    Edit: Yardımcı oldugunuz için teşekkürler arkadaşlar.

hd 4650 yerine öneri?

hd 4650 yerine öneri?

• Ekran kartı driverının kurmamışsınız sanırım.Problem ondan olabilir vganız ddr2 bu arada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenomenhaa

Ekran kartı driverının kurmamışsınız sanırım.Problem ondan olabilir vganız ddr2 bu arada..

ewet bende ondan zannediyodum 12.4 ü kurdum ama bi değişiklik olmadı maalesef.
  • Güzel bir PSU al sonra İ5 2500K ve HD 6870 Ekran kartı al. Canavar gibi bilgisayarın olur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.