Arkadaşlar Bilgisayarda mafia 2 oynarken birden çat ekran gitti ve ekran kartım kırmızı oldu. daha 1 saat oynamamıştım oyunu.. ve bu ikinci kez oldu warcraft 3 oynarkende aynı problem olmustu 4 gün önce :S Isınma problemi diye düşünüyorum.. hiç böyle bir problem olmamıstı şimdiye kadar.. pc nin içini açtıımda ekran kartı sıcaktı ama aşırıda diil hmn pc yi açtıımda ısı 59 dereceydi bence çok diil.. başka bir problem olma ihtimali varmı ? ısınma problemi ise neden olabilr ???
Diğer bileşenleriniz nedir?
duel core 2 e6420 2.1gz işlemci 500 watt high power psu 3gb ddr2 667 mhz ram anakart ausus leonite 5
çıkan kırmızı ışık güç yetersizliğiyle ilgilidir psu la ilgili aşırı ısınınca veya çok yüklenince çıkıyor bendede oluyordu ekran kartımı 400 watlık powerle kullanırken ısınmadığı halde bazen kırmızı ışık yanıyordu reset yapıyordu sonra ek güç kablolarının yerini değiştiriyordum o şekilde hallediyordum ama kartın boşta 59 derece ise pek normal değil
hocam masaüstü sıcaklığı değilde oyun içi sıcaklığı belirtirsen ona göre yorum yapalım güç kaynağı 500 watt high power çok rahat yeter bir sorunu yoksa tabi
Hangi ışığın yandığına bakarsan sorunu tam anlarsın. Kart üzerinde iki tane led var. Kodu kartın üstünde yazması lazım.
HD4850 LEDs D1601 - Over temp protection enabled (Yüksek sıcaklık koruması) D1602 - EXT 12V fault (External güç girişi hatası)