Şimdi Ara

HD 6850 OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaaba powercolor 6850 ekran kartıma c.c.center ın amd overdrive özelliğinden saat hızlarını yükselttim manuel cpu 775 bellek 1000 hızlarını cpu 875 bellek 1250 olarak değiştirdim benim burada anlamadımğım bu hızları yükselttiğim halde sıcaklık ve fan hızının aynı olması resimlere bakarak benim bilgilendirirmisiniz bu şekilde kullanmam ekran kartına zarar veririmi ? yoksa manuel ayarladam kullanmalıyım ?

HD 6850 OC

HD 6850 OC

• Fan hızı otoda kalsın sorun olmaz.

Hız olarak bu değerlere gelmesi gerekli voltaj ver bir miktar Msı Afterburner ile.

• voltaj işinden pek anlamıyorum benim söylemek istediğim ekran kartını 2. resimdeki hızlarda kullanmamda bir sorun olurmu ? açıkcası oc konusunda pek bilgiye sahip değilim manuel ayarlarda ve 2.resimdeki oc li sekilde kullanmam bana oyunlarda ne gibi artısı olacak bunu öğrenmek istemiştim ayrıca hızları bu şekilde arttırmama rağmen neden sıcaklık ve fan hızları aynı ?
  • 2. resimdeki gibi kullanırsın sorun olmaz sıcaklık konusunda kartı yük altına soktuğunda default değerlere göre 2-4 derece daha fazla ısınır oda sorun yaratmayacaktır.
  • Hocam senin verdiğin resimde bellek hızı 1100 den 1160 a yükseltilmiş ben ise 1000 den 1250 ye yükseltmiştim ilk mesajımdaki resimlerde görüldüğü gibi. bellek hızını arttırmak iyi bişey değilmi? yada ben aşırıyomı kaçtım o konuda ?
  • quote:

ayrıca hızları bu şekilde arttırmama rağmen neden sıcaklık ve fan hızları aynı ?

cunku bostaki haline bakiyorsun asagida 100-300 yaziyor iki resimde de.bu durumda sicaklik ve fan hizi niye degissin?oyuna girdiginde 875/1250 olacak ve fan hizi sicaklik degisecek.1250 cok bence 1200 yap hatta 1160 da yapabilirsin.gosterdigin sekilde kullanman ram haric sorun yapmaz ama cogu oyunda da bir fark goremezsin zaten yeterli duzeyde oynatiyor cogu oyunu ama fark goreyim diyorsan metro 2033 oyununu deneyebilirsin o oyunda pek iyi degil bu kart.
  • Başda oradan OC yapman hatalı, MSI Afterburner kuracaksın voltajı tam yapacan sonra 1050mhz GPU'da kullanacaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplardan baya kafam karıştı farklı yorumlar mevcut :)

Gigabyte GA-p35-S3G
    H.power 560w psu
    q6600
    4x1gb ddr800 ram

belki sistemime göre tam olarak ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirsiniz ?
  • manuel ayarlarda Call of Duty - Black Ops, Medal of Honor ı ve mafia 2 yi 1650x1050 de akıcı bi şekilde oynuyordum 2. resimdeki gibi oc yapıp girdiğimde aşırı derecede oyunlar kasmaya başladı yani oc nin iyi bişi olmadığını öğrenmiş oldum yada ben yanlış bişi yapıyorum :)
  • sıcaklık orada normal gözükür tabi.Tam yük altına sok o zaman değişir.
  • 1250 yapma demistim 1200'den sonra stabilite bozuluyor belki senin kartta 1200 bile degildir.1150 yap yine problem yaparsa 850 yap gpuyu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.