Şimdi Ara

HD 6950 1GB sıcaklık normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

CCC deki saat hızlarını kökleyip power control'ü de %3 yaptım ve full ayarda BC2 açtım (1920x1080). Sıcaklık, kartın XFX in çift fanlı modeli olmasına rağmen 83-84 derece civarına kadar yükseldi, manual fan ile %70 yapıp biraz azalttım.

Bu durum normal midir?

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

Cevizli Sucuk.

• Sonuna kadar köklemişsiniz, sıcaklık normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cevizli Sucuk

Merhabalar,

CCC deki saat hızlarını kökleyip power control'ü de %3 yaptım ve full ayarda BC2 açtım (1920x1080). Sıcaklık, kartın XFX in çift fanlı modeli olmasına rağmen 83-84 derece civarına kadar yükseldi, manual fan ile %70 yapıp biraz azalttım.

Bu durum normal midir?

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

Cevizli Sucuk.

Şimdi o saat hızlarını 20 MHz azalt ve Power Control'u 50%'ye ayarla, bana tapacaksın

Not: Power Control kapalıyken furmark 38 FPS, 50%'deyken 60

Ayrıca 90 C'ye çıkmadığı sürece ellemeyin, o sıcaklıklar normaldir

• Karta bişey olursa?
  • 3DMark 11 de OC suz halinin 29.32 FPS ortalama verdiği testte CCC'nin sona dayanmış hali 30,71 FPS, sadece belleklere 30 MHz çekip %15 de power control yaptığım hali de 29.42 FPS ortalama sonucunu verdi. Seninki nasıl öyle oluyor ki o zaman
  • Bu sıcaklarda normaldir, kartınızın 90 a ulaşmmasına gayret edin. 92, 93 gibi zaten windows basic moda geçip oyunu kapatıyor.
  • Sayın GoldPunch;

İlginizden dolayı teşekkür ederim. Herkes 90 derece diyor da, o aradaki 5-6 derece o kadar da büyük bi sıcaklık değil, bir sıkıntı olmayacağına eminsiniz değil mi? Oyunda herhangi bir kasma yok zaten, bu yüzden saat hızlarını biraz düşürdüm 15/45 MHz kadar, fana da yüklenicem gözüm korktu çünkü siz öyle diyince ama dediğim gibi, beş derece içimi rahat tutmam için yeterli midir?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cevizli Sucuk -- 12 Ağustos 2011; 3:57:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sayın GoldPunch;

İlginizden dolayı teşekkür ederim. Herkes 90 derece diyor da, o aradaki 5-6 derece o kadar da büyük bi sıcaklık değil, bir sıkıntı olmayacağına eminsiniz değil mi? Oyunda herhangi bir kasma yok zaten, bu yüzden saat hızlarını biraz düşürdüm 15/45 MHz kadar, fana da yüklenicem gözüm korktu çünkü siz öyle diyince ama dediğim gibi, beş derece içimi rahat tutmam için yeterli midir?

Teşekkürler.

Bu bahsettiğimiz 90 derece kartın yanma eşiği değil, oyunu kapatma eşiği. Zaten öyle bir duruma gelirseniz, saat hızlarını biraz düşürürsünüz.

Ekran kartları 100c lere ulaşınca bile yanmıyorlar. Günümüz ekran kartlarında daha doğrusu günümüz donanımlarında artık sıcaktan dolayı yanma diye birşey kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Sayın GoldPunch;

Teşekkürler.

Bu bahsettiğimiz 90 derece kartın yanma eşiği değil, oyunu kapatma eşiği. Zaten öyle bir duruma gelirseniz, saat hızlarını biraz düşürürsünüz.

Ekran kartları 100c lere ulaşınca bile yanmıyorlar. Günümüz ekran kartlarında daha doğrusu günümüz donanımlarında artık sıcaktan dolayı yanma diye birşey kalmadı.

Teşekkürler rahatladım bir nebze

Buarada evet biliyorum ekran kartlarının 100 dereceyi geçince bile yanmadığını, tanık oldum yani :D Eski kartım referans tasarım 4850 idi ve 106 derecede çalıştığını hatırlıyorum :D o günün akşamı gidip soğutucu almıştım zaten.

Neyse, yardımınız için teşekkür ederim. ^.^

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.