Bilindiği gibi genelde 3 Gb ve üstü hacimdeki Mkv dosyalarında, Dual ( çift lisan seçenekli) filmlerde, orijinal lisan ( DTS ) çok kaliteli olup, türkçe seçeneği Ac3 Stereo olarak sıkıştırılıp upload edilmekte.
Aslı sormak istediğim şu: elimizde orijinal lisandaki 5.1 ses dosyası mevcut. Bunun efekt ayarlarını edinebilme imkanı varmıdır?
Yani Ac3 stereo dan DTS-HD Master ve alt seçeneklerine dönüştürmeyi öğrendim lakin reverb veyahut flanger orijinal efektler olmayınca filmdeki ses büyüsü kaybolmuş oluyor.
Tecrübe sahibi arkadaşlarınn yardımlarını rica ediyorum.
Teşekkürler
ben tam çözemedim ne demek istedigini. herhangi bir streo sesi 5.1 mi donustureceksin??
Evet, çok basit fakat biraz zaman alıyor. Yaşanan ses ise dehşet keyfli
5.1 ortamını yarattıktan sonra hangi hoparlörden ne kadar ses ve ne kadar gecikmeli, vs.. ayarları entegre edip seyretmek istiyorum. Ses dosyaları bir hayli şişiyor. Hiç problem değil, ben çoktan razıyım.
biraz bilgi verebilirmisin.nasıl ne ie yaptıgın konusunda.
Merhaba. Olayı anlatmak bayağı zahmetli olacak. Bu konu başlığı biraz "bayatladı". Bu yüzden elimden geldiği kadar detaylı bir sunum hazırlamaya çalışacağım ve bunu yeni bir başılk içinde yayınlamak istiyorum. Olayın daha genişçe paylaşmayı isterim, daha geniş bir kitleye hitap etsin diye. Kaç gün sürer bilmiyorum ( işimin yoğunluğundan dolayı ). Biraz sabrederseniz, anlatım serüveni içerisinde çeşitli konular işleneceğinden eminim farklı konularda bir çok bireyin ilgisini çekecektir. Konu başlığı olarak sanırım şunu vereceğim:
"mp3 den 7.1 stüdyo kalitesine kadar yolculukta neler yapılabilir, nasıl yapılır".
yeniden buluşmak üzere dileklerimle.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme