Şimdi Ara

HD Tune Değerleri Yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben laptop bilgisayarımın harddiskinde problem olduğu için Seagate Barracuda 1TB 5400 RPM 2.5" harddisk aldım lakin HD tune Health bölümünde şu bölümler sarı gözüküyor sizce normal midir? Ona göre iade etmeyi düşünüyorum.
    HD Tune Değerleri Yorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatxp635 -- 5 Mayıs 2020; 20:48:32 >

• Merhaba,

Hd Tune'nin son versiyonunda da bu hatalar görünüyor mu?
  • hocam değerler aynı gözüküyor ama sarı olarak gözükmüyor sadece mesela orada threshold 97 ve 99 yazan yerler ayni öyle yazıyor sadece sarı işaretlememiş. O kadar. Bad sector testi yaptım problem de gözükmüyor. Bilemedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spin Retry Count aslında ciddi bir konu, diskin motoru çalışma komutunu aldıktan sonra başarılı olamadığında bu hata oluşur. B8 ise diskin kaşesi ile ilgili. Kablo, elektrik, soket problemleri yoksa periyodik olarak SMART verilerini kontrol edin.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Seagate'in seaTools programı ile gerekli testleri yaptım. Hiçbir sorun gözükmedi. Hdd Sentinel Programıyla kontrol ettiğimde %100 sağlık gözüküyordu ve disk durumu mükemmel diyordu. SMART kısmında Spin Retry Count ve bazı şeylere de HDD sentinel tam not vermişti. Yanında her zaman okey gibi bi şey yaziyordu tam hatırlamıyorum ama. Bir de benim gibi problem yaşayanlar da varmış BarraCuda disk alıp acaba kronik bir sorun mu yoksa normal mi? Bir de Threshold yazan değer 97 veya 99 olunca ne oluyor? Threshold dediği şey anladığım kadarıyla eşik değer demek. Eski bozulan diskimde o kısım sıfır gözüküyor mesela. Ve eski bozuk diskimde ise hiçbir problem gözükmüyor. Ama eski diskim ses çıkarıyor ve bilgisayarda donma problemi yaşatıyor. Bir de eski diskim de yeni diskim de bir şekilde 55 dereceye kadar ısınıyor. Isınma problemi sanırım bilgisayarla ilgili ama bu threshold ne ona kafam takıldı.

• polatxp635 kullanıcısına yanıt
    HDD Sentinel'in gösterdiği sağlık değerleri tahmini yani kesin bir istatistik değil. SMART değerleri sabit değildir, bunlar zamanla değişebilir. Threshold değeri üreticinin belirlediği eşik değer fakat bu 2+2=4 gibi kesin bir değer değil yani üreticiler farklı eşik değerler belirleyebilir. Bu yüzden SMART'ı periyodik olarak inceleyin veya bunu yapan bazı programlar var, SMART uyarı verdiğinde program sizi uyarıyor.
    Programların isimlerini rica etsem söyleyebilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • polatxp635 kullanıcısına yanıt
    Argus Monitor, Smartmontools gibi SMART monitoring yazılımları.
    çok sağolun hocam

• crystal disk info programı ile de kontrol edin hdd tune bazen saçmalayabiliyor ilk defa böyle hata türleri gördüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.