Şimdi Ara

Hd Tune+Hdd sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 tane hdd kullanıyorum.2. yi satın aldığımdan beri ne zaman kullansam 2-3 saatlik bi kullanım sonrasında reset atıyor.ve Hdd ler baya sıcak durumda oluyor.
    harici bi diskten kendime veri alırken 200gb veriyi aktarırken yaklaşık 200 kere reset attı.verileri aldıktan sonra o kadar sık reset atmamaya başladı, harici hdd den olduğunu düşündüm.ama daha sonraları 2. hdd m ile ilgili bikaç işlemi aynı anda yapsam, hemen reset atar hale geldi.
    ayrıca dvd yazarkende, 1 tane yazıp bayaa beklemem gerekiyor.writer çok ısınıyor.
    kasa 300W, acaba reset atmasının nedeni düşük güç yüzünden mi?bir de hdd ler güç kaynağından gelen ortak kablodan çalışıyorlar.writer ise ayrı bi kablodan...

ayrıca HD tune kurdum ve SS aldım, anlayanlar bi anormallik olup olmadığını söylerse sevinirim.

60GB Samsung primary master

Hd Tune+Hdd sorunu

Hd Tune+Hdd sorunu

320 GB Maxtor primary slave

Hd Tune+Hdd sorunu

Hd Tune+Hdd sorunu

• Konunun uzmanı değilim ama 300 watt power supply sisteminiz için yetersiz gibi geldi. Sorun güç kaynağından gibi.
  • Sistem özellikleriniz nedir ve psu nun markası
  • Ekleme 2 hddnizde de ani performans düşüşü var, 2 hdd yide yavaş modda hata taraması yapmanızı öneririm.

Ayrıca 320 gb olan hdd 52 derece ve bu biraz fazla kasanın havalandırması ne durumda (ayda 1 kere genel olarak fanların temizliğini yapıyormusunuz)

İşlemci kullanımı 2 hdd çok fazla nerdeyse %100 olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 28 Ağustos 2008; 23:11:04 >
  • kasa çok ısındığı için yan tarafı açık.yaklaşık 3 haftada bi temizlerim...
    bi tane boşta fan var, onu hdd nin üstüne koysam biraz rahatlarmı acaba, ama hdd ler o kadar sıcakki fanın plastikleri erir diye korkuyorum bi yandan da...
  • plastiği eritecek seviyede olmaması gerek

fakat tek sorun ısı ile bitmiyor
  • Arkadaşlar bende 2 adet harddisk var 1 tanesi 500 gb diğeri 250 gb.
    250 gb olanla yaptığım testte burst rate 87mb çıktı.
    500 gb olanla yaptığım testte ise burst rate 1.7mb çıktı.
    Şu anda 500 gb olanda bilgileri çok yavaş atıyor, winrardan birşeyi çok uzun sürede çıkarıyor. Nedeni ne olabilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: metuserkan

Arkadaşlar bende 2 adet harddisk var 1 tanesi 500 gb diğeri 250 gb.
    250 gb olanla yaptığım testte burst rate 87mb çıktı.
    500 gb olanla yaptığım testte ise burst rate 1.7mb çıktı.
    Şu anda 500 gb olanda bilgileri çok yavaş atıyor, winrardan birşeyi çok uzun sürede çıkarıyor. Nedeni ne olabilir?

PIO'ya Düşme >http://forum.donanimhaber.com/m_11461958/tm.htm

Konuyu inceleyip 500 Gb. olan HDD'nin olduğu bir kanalı bulursanız, aktarım modu UDMA 5 veya 6 olarak gözükür. Sorun burada olabilir.

• Saolun inceliyorum şimdi. Normal çalışıyordu fakat dvd çekerken bilgisayar kilitlendi ben de resetledim, daha sonra tekrar başlattığımda 500 gb lık harddiskimi görmedi. Sonra kablolarını çıkarıp tekrar taktım, bu sefer gördü fakat yavaş çalışıyor.
  • Teşekkür ederim, hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metuserkan -- 11 Eylül 2008; 5:46:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.