Şimdi Ara

HD2 ANDROID NAND CWM Kurulumu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.710
Cevap
6
Favori
85.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ftd öncelikle bizlerle deneyimlerini paylaştığın içi teşekkür ederim.Coredroid hakkında ki yorum ve düşüncelerini de bekliyoruz.
  • coredroid romunda kabloyu bilgisayara bağlayınca çalışmıyordu, fix yayınlandıhttp://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=857445&d=1326602169
    bunu şu şekilde yükleyeceksiniz.
    1. linkteki dosyayı sdkarta atın(kartı pc'ye takıp yapabilirsiniz)
    2. recovery moda girip mounts| Storage seçin
    3. mount sd-ext seçin
    4. recovery ana menüsüne geri dönün(geri tuşuyla) ve rom yükler gibi indirdiğiniz dosyayı kurun
    5. reboot yapın(ilk açılış uzun sürecek 5-10dk) sabırlı olun
    kesin çalışıyor denedim

HD2 ANDROID NAND CWM Kurulumu

• FTD öncelkler deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler.

Benim cihaz tmobile coredroid kurudm. İlk deneyimlerim tamam energy den biraz hızlı ama enrgy kadar stabil değil gibi geldi. Türkçe karakterler yok ğşçüi gibi
    Bir iki kerede boot ederken takıldı bende. Bende ext partititon kurmadığım için hafıza yetersiz kalıyo energy biraz kırpılmış olduğu için hafıza sorunu yaşamıyordum. Yani bilemiyorum tercih meselesi ama ben energy e devam edeceğim şimdilik. Tytung ics bitirene kadar sense kullanacağım. Geçen hafta tytung un ics ni kurdum çok hızlı ve stabildi. Ama bazı şeyler yoktu ne bilim fm radio yoktu, müzik çalardan ses gelmiyodu video camera çalışmıyordu gibi. Ama çok stabil ve hızlıydı. Tytung bu romu bitirdiğinde gayet kullanışlı olacağına inanıyorum.

Şimdilik deneyimlerim bunlar yardım edebildimse ne mutlu bana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aygunhan

FTD öncelkler deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler.

Benim cihaz tmobile coredroid kurudm. İlk deneyimlerim tamam energy den biraz hızlı ama enrgy kadar stabil değil gibi geldi. Türkçe karakterler yok ğşçüi gibi
    Bir iki kerede boot ederken takıldı bende. Bende ext partititon kurmadığım için hafıza yetersiz kalıyo energy biraz kırpılmış olduğu için hafıza sorunu yaşamıyordum. Yani bilemiyorum tercih meselesi ama ben energy e devam edeceğim şimdilik. Tytung ics bitirene kadar sense kullanacağım. Geçen hafta tytung un ics ni kurdum çok hızlı ve stabildi. Ama bazı şeyler yoktu ne bilim fm radio yoktu, müzik çalardan ses gelmiyodu video camera çalışmıyordu gibi. Ama çok stabil ve hızlıydı. Tytung bu romu bitirdiğinde gayet kullanışlı olacağına inanıyorum.

Şimdilik deneyimlerim bunlar yardım edebildimse ne mutlu bana...

ben ext4 kullandığım için hafıza sorunu yok, fakat test etmeyi devam ediyorum, biraz daha bekleyin derim

• O zaman energy de devam.Ftd enery romu yüklerken bir full birde diet versiyon vardı. Diet version neleri kapatıyor yada neleri yüklemiyor da diet yapıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftd

Son energy romu kurdum 1.1.2012
    recovery ayarlarım 5-230-8 (flash.cfg içinde)
    temiz kurulum yapın full wipe
    ilk açılışta 20dk bekledim ama açılmadı sonra pili çıkarttım taktım ve telefonu açtım. Bu sefer açıldı ve kurulumu bitirdim.
    Ardından uygulamalarda Deamon controller çalıştırdım ve şu ayarları yaptım.
    OCD kısmında wake max 1119600 yaptım wake gov smartassv2 yaptım ve apply butona bastım
    sonra cpu freq den max freq 1113600 yaptım govenor smartassv2 yaptım ve apply butona bastım.
    Telefonu kapatıp açtım.
    Şu an wifi,kamera , herşey çok hızlı ve stabil çalışıyor. Sense 3.5 severler için denemeye değer bence :)

Slm kardeş uzun süredir ilk defa giriyorum foruma. bende sense roma geçmek istiyorum şu an senin verdiğin romu indiriyorum. recovery ayarı kaç olacak nasıl değişeceğim, temiz kurulum yaptıktan sonramı romu sd karta atacam, romu zipten çıkarıp mı atacağım sanki sense romu kurmak daha karışık gibi basitce anlatsana cep numarası versene arayayım seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: speedpolis

quote:

Son energy romu kurdum 1.1.2012
    recovery ayarlarım 5-230-8 (flash.cfg içinde)
    temiz kurulum yapın full wipe
    ilk açılışta 20dk bekledim ama açılmadı sonra pili çıkarttım taktım ve telefonu açtım. Bu sefer açıldı ve kurulumu bitirdim.
    Ardından uygulamalarda Deamon controller çalıştırdım ve şu ayarları yaptım.
    OCD kısmında wake max 1119600 yaptım wake gov smartassv2 yaptım ve apply butona bastım
    sonra cpu freq den max freq 1113600 yaptım govenor smartassv2 yaptım ve apply butona bastım.
    Telefonu kapatıp açtım.
    Şu an wifi,kamera , herşey çok hızlı ve stabil çalışıyor. Sense 3.5 severler için denemeye değer bence :)

Slm kardeş uzun süredir ilk defa giriyorum foruma. bende sense roma geçmek istiyorum şu an senin verdiğin romu indiriyorum. recovery ayarı kaç olacak nasıl değişeceğim, temiz kurulum yaptıktan sonramı romu sd karta atacam, romu zipten çıkarıp mı atacağım sanki sense romu kurmak daha karışık gibi basitce anlatsana cep numarası versene arayayım seni.

1.sayfada herşey ayrıntılı yazıyor, takıldığın yer olursa pm atabilirsin. Önerim energy rom(son sürüm 1.sayfada var)

• quote:

coredroid romunda kabloyu bilgisayara bağlayınca çalışmıyordu, fix yayınlandıhttp://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=857445&d=1326602169
    bunu şu şekilde yükleyeceksiniz.
    1. linkteki dosyayı sdkarta atın(kartı pc'ye takıp yapabilirsiniz)
    2. recovery moda girip mounts| Storage seçin
    3. mount sd-ext seçin
    4. recovery ana menüsüne geri dönün(geri tuşuyla) ve rom yükler gibi indirdiğiniz dosyayı kurun
    5. reboot yapın(ilk açılış uzun sürecek 5-10dk) sabırlı olun
    kesin çalışıyor denedim

HD2 ANDROID NAND CWM Kurulumu

Dostum resimlerde bişey dikkatimi çekti, 11:00 da şarjın %94 iken 11:16 da %50 ye düşmüş sömürmüşsün resmen çokmu test yaptın, wireless, ekran falan derken...abi şarjı uzun gitmiyor herhalde bu coredroidin..nasıl sence?

• 1. foto dün çekmiştim, sonra şarj ettim :)
    ama teste devam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Donnie.Brasco

bide biraz daha az recovery ile kurulan rom dikkatimi çekti. ftd kardeşimizin bilgisi vardır büyük ihtimalle. romlar "diet" olarak geçio hatta 13 ocak energy romun da var yalnış hatırlamıyorsam.

arkadaşla sizinle öyle bir rom paylaşacam, çok şaşıracaksınız.
    Hız şu ana kadar ulaştığım en yüksek sense 3.5(energy'yi de geçti) antutu 2800 , Görsel tek kelimeyle mükkemel
    170mb boş hafıza, 140mb boş ram, ZRAM kerneli kullanıyor buda telefonu uçuruyor. Yükleyemiyeceğiniz program olmayacak :)
    Tek sorun romu türkçe yapınca işğö gibi türkçe karakterleri görmüyor. Onunla ilgili de fix varmı diye sordum
    romu kurunca herhangibir kernel yada hız ayarı yapmanıza gerek yok, sadece ayarlardan tweaks-rosie opt.- bliss rosie işaretlerseniz ana ekran çok şık duruyor
    link:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=926507
    indirme linki:http://hotfile.com/dl/141664773/0f65ff7/CoreDroid_HD2_V3.6_Sense3.5_RV.zip.html
    Test etmeye devam ediyorum bir sorunla karşılaşırsam yazarım.

romun font dosyasını değiştirmek lazım ozaman türkçe karakter sorunu çözülür.yada çeşitli prgoramlar var font değiştirmek için öylede halledilir

• diet rom beni pek sarmadı arkadaşlar. energy rom çok iyi durumda. 4 ocak romunda telefonun çekme problemi vardı bende 13 ocak rom kurunca sorun kalktı. arkasından kullandıkça fark edilecek değişiklikler göze çarpıyor. tercih meselesi tamamen elbette.

ftd kardeşimiz sayesinde bizde birşeyler öğrendik, sağ olsun var olsun... Nacizane görüşümü paylaşıyorum ftd üstad kızmaz umarım..
  • quote:

diet rom beni pek sarmadı arkadaşlar. energy rom çok iyi durumda. 4 ocak romunda telefonun çekme problemi vardı bende 13 ocak rom kurunca sorun kalktı. arkasından kullandıkça fark edilecek değişiklikler göze çarpıyor. tercih meselesi tamamen elbette.

ftd kardeşimiz sayesinde bizde birşeyler öğrendik, sağ olsun var olsun... Nacizane görüşümü paylaşıyorum ftd üstad kızmaz umarım..

teşekkür ederim, bilgi paylaştıkça çoğalır :)
    Dünden beri testimi bitirdim coredroid belli bir süre sonra kasmaya başladı, sanırım zram'dan kaynaklanıyor, font changer ile türkçe karakteri düzeltmeye çalıştım olmadı, energy 13 ocakta kalın derim şimdilik
  • quote:

quote:

diet rom beni pek sarmadı arkadaşlar. energy rom çok iyi durumda. 4 ocak romunda telefonun çekme problemi vardı bende 13 ocak rom kurunca sorun kalktı. arkasından kullandıkça fark edilecek değişiklikler göze çarpıyor. tercih meselesi tamamen elbette.

teşekkür ederim, bilgi paylaştıkça çoğalır :)
    Dünden beri testimi bitirdim coredroid belli bir süre sonra kasmaya başladı, sanırım zram'dan kaynaklanıyor, font changer ile türkçe karakteri düzeltmeye çalıştım olmadı, energy 13 ocakta kalın derim şimdilik

eyvallah ftd üstadım..

13 ocak energy romu kurunca daha fazla boş alan kaldı benim. belli tam sürüm energy romda bile birşeyler değişmiş. Birde dikkatimi çeken birşeyi daha sizinle paylaşmak isterim, gps acayip hızlı bağlanıyor. (wlan off) bu beni çok mutlu etti. arabada büyük kolaylık sağlayacak.

gps için bir kaç ayar okudum ama ben o ayarları yapmadan da sorunsuzca bağlantı sağlanıyor.

• Arkadaşlar öncelikler yardımlarınız için teşekkürler
    Bende yeni htc hd2 aldım
    Bu işlerde yeniyim
    Bir Kaç sorum olacak

4. ADIM Recovery KURMAK

(ayarlar 5-150-5'dir Her rom farklı değerler kullanabilir bunları recovery klasöründeki flash.cfg dosyasından değiştirebilirsiniz
    örneğin:
    boot yboot|ro 5M
    system ya 150M
    cache ya 5M )

Soru1 Bu kısmı anlamadım Recovery kurdum Flash içinde nerde ve nasıl bir değişiklik yapacaz?

5. ADIM SD kartınıza ext3 partition oluşturmak

Dikkat: bu adımı sd kartınıza sadece 1 kez yapacaksınız, daha sonra yeni bir rom kurarken gerek yoktur.
    1.boot Menüsü gelince recovery'yi işaretleyin ses kısma butonuna kullanarak
    2. recovery açılınca advanced >> Partition SD Card >> 1024M >> 64M seç
    temiz kurulum için aşağıdaki adımı da izleyin

Buraya kadar yaptım ama
    wipe data da nasıl bir ayar yapılıyor bende

Confing wipe of all user data?
    THIS CAN NOT BE UNDONE.
    No
    No
    diye bir yazı çıktı
    Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obua -- 15 Ocak 2012; 17:34:55 >

• arkadaslar bende bugun ics sandwich kurulumu yaptim . mitchie non yaptigi rom be bugun guncelledi.Ben sense rom kullanamadigimdan hep cyanogen mode gibi stock romlar kullandim .by ics rom da ayni stock rom gibi cook Sade cok hizli sahsi fikrim olarak cook guzel calistigi yonunde.tek problem sarj suresi gibi duruyor simdilik :)
    forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1417472
  • @ftd, Bugün telefonun ekranı çatladı. Öyle böyle değil, baya bir çatlak var şuan. Daha önce yine bu forumda okuduğum üzere garantisine bakmıştım, devam ediyordu. Şuan android kurulu, garantiye götürmeden önce ne yapmalıyım ? Zaten ekranı değiştirmeyi düşünüyordum senin tavsiyen üzerine, benim telefonda sapıtmıştı, mesaj yazarken deli ediyordu beni. Sen garanti olsa bile ekran kırıldığı için 100 TL gibi bir ücretten bahsetmiştin. Ne kadar veriyoruz tam olarak?

Birde ufak bir önerim daha olacak. En stabil, hızlı, en çok önerdiğiniz ROM'u ilk mesaja "Kurulum Kombinasyonları" ile birlikte yazabilirsen çok sevinirim. Tam ROM yüklemeye karar veriyorum, birşeyler çıkıyor erteleniyor. Sonra tekrar sormak istemiyorum, şuan en stabil rom nedir diye her defasında :)

Teşekkürler FTD ve diğer NAND severler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: chirkinordek

@ftd, Bugün telefonun ekranı çatladı. Öyle böyle değil, baya bir çatlak var şuan. Daha önce yine bu forumda okuduğum üzere garantisine bakmıştım, devam ediyordu. Şuan android kurulu, garantiye götürmeden önce ne yapmalıyım ? Zaten ekranı değiştirmeyi düşünüyordum senin tavsiyen üzerine, benim telefonda sapıtmıştı, mesaj yazarken deli ediyordu beni. Sen garanti olsa bile ekran kırıldığı için 100 TL gibi bir ücretten bahsetmiştin. Ne kadar veriyoruz tam olarak?

Birde ufak bir önerim daha olacak. En stabil, hızlı, en çok önerdiğiniz ROM'u ilk mesaja "Kurulum Kombinasyonları" ile birlikte yazabilirsen çok sevinirim. Tam ROM yüklemeye karar veriyorum, birşeyler çıkıyor erteleniyor. Sonra tekrar sormak istemiyorum, şuan en stabil rom nedir diye her defasında :)

Teşekkürler FTD ve diğer NAND severler :)

Ekran için geçmiş olsun, tel çalışıyorsa wm yükle kvk'ya gönder. 100tl alıyorlar ama tel yeni gibi oluyor(1-2 hafta sürüyor). Energy rom kurulumu için işlem sırasını 1. sayfaya yazarım :)

@fugeetive dostum ics çok güzel ama 2.3'e göre çok şey getirmiyor bize şimdilik, eminim yakında htc için daha çok ics rom çıkınca bizde faydalanırız, ben de arada sırada deniyorum. Akşam tytung yeni romunu deneyeceğim ics v1.1 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1434860

• @ftd, 100 TL alıcaklarsa illa WM kurmam gerekiyor mu? Bu arada SD Cardla beraber göndermeme gerek yok değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: obua

Arkadaşlar öncelikler yardımlarınız için teşekkürler
    Bende yeni htc hd2 aldım
    Bu işlerde yeniyim
    Bir Kaç sorum olacak

4. ADIM Recovery KURMAK

(ayarlar 5-150-5'dir Her rom farklı değerler kullanabilir bunları recovery klasöründeki flash.cfg dosyasından değiştirebilirsiniz
    örneğin:
    boot yboot|ro 5M
    system ya 150M
    cache ya 5M )

Soru1 Bu kısmı anlamadım Recovery kurdum Flash içinde nerde ve nasıl bir değişiklik yapacaz?

5. ADIM SD kartınıza ext3 partition oluşturmak

Dikkat: bu adımı sd kartınıza sadece 1 kez yapacaksınız, daha sonra yeni bir rom kurarken gerek yoktur.
    1.boot Menüsü gelince recovery'yi işaretleyin ses kısma butonuna kullanarak
    2. recovery açılınca advanced >> Partition SD Card >> 1024M >> 64M seç
    temiz kurulum için aşağıdaki adımı da izleyin

Buraya kadar yaptım ama
    wipe data da nasıl bir ayar yapılıyor bende

Confing wipe of all user data?
    THIS CAN NOT BE UNDONE.
    No
    No
    diye bir yazı çıktı
    Yardımcı olursanız sevinirim

recovery'yi kurmadan önce pc'de recovery klasörün içinde flash.cfg dosyasına iki kere tıkla (notepad ile açılacak) orada bu satırları romun gerekli olanlarla değiştir
    ext 3 partition oluşturduktan sonra
    sonra tekrar ana recovery menüsüne geçip sırasıyla wipe data,wipe cache ve advanced basıp wipe dalvik işaretleyin (her işaretlemeden sonra soruya yes işaretleyeceksin)

• quote:

Orijinalden alıntı: chirkinordek

@ftd, 100 TL alıcaklarsa illa WM kurmam gerekiyor mu? Bu arada SD Cardla beraber göndermeme gerek yok değil mi ?

sdkart ve sim sende kalacak :)
    garanti dışında olunca daha pahalı oluyor herhalde ama emin değilim
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.