Şimdi Ara

HD2 ANDROID NAND CWM Kurulumu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.710
Cevap
6
Favori
85.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ftd

quote:

Orijinalden alıntı: obua

Arkadaşlar öncelikler yardımlarınız için teşekkürler
    Bende yeni htc hd2 aldım
    Bu işlerde yeniyim
    Bir Kaç sorum olacak

4. ADIM Recovery KURMAK

(ayarlar 5-150-5'dir Her rom farklı değerler kullanabilir bunları recovery klasöründeki flash.cfg dosyasından değiştirebilirsiniz
    örneğin:
    boot yboot|ro 5M
    system ya 150M
    cache ya 5M )

Soru1 Bu kısmı anlamadım Recovery kurdum Flash içinde nerde ve nasıl bir değişiklik yapacaz?

5. ADIM SD kartınıza ext3 partition oluşturmak

Dikkat: bu adımı sd kartınıza sadece 1 kez yapacaksınız, daha sonra yeni bir rom kurarken gerek yoktur.
    1.boot Menüsü gelince recovery'yi işaretleyin ses kısma butonuna kullanarak
    2. recovery açılınca advanced >> Partition SD Card >> 1024M >> 64M seç
    temiz kurulum için aşağıdaki adımı da izleyin

Buraya kadar yaptım ama
    wipe data da nasıl bir ayar yapılıyor bende

Confing wipe of all user data?
    THIS CAN NOT BE UNDONE.
    No
    No
    diye bir yazı çıktı
    Yardımcı olursanız sevinirim

recovery'yi kurmadan önce pc'de recovery klasörün içinde flash.cfg dosyasına iki kere tıkla (notepad ile açılacak) orada bu satırları romun gerekli olanlarla değiştir
    ext 3 partition oluşturduktan sonra
    sonra tekrar ana recovery menüsüne geçip sırasıyla wipe data,wipe cache ve advanced basıp wipe dalvik işaretleyin (her işaretlemeden sonra soruya yes işaretleyeceksin)

Alıntıları Göster

recovery'yi kurmadan önce pc'de recovery klasörün içinde flash.cfg dosyasına iki kere tıkla (notepad ile açılacak) orada bu satırları romun gerekli olanlarla değiştir
    ext 3 partition oluşturduktan sonra
    sonra tekrar ana recovery menüsüne geçip sırasıyla wipe data,wipe cache ve advanced basıp wipe dalvik işaretleyin (her işaretlemeden sonra soruya yes işaretleyeceksin)

1. each line define one partition
    2. maximum number of partitions is 16
    3. order of partitions are same like lines in the file
    4. line format: <partition name> <flags/type> <size> <data filename>
    partition name - up to 15 chars, shown in MTD later
    size - can be related to filesize: "filesize", "filesize+10M", "filesize+10b",
    or have fixed size: "10M", "100b"
    [M - means Megabytes, b - menas blocks (each NAND block is 128kbytes)]
    can be "allsize" for auto size partition.
    flags/type - can be different values:

types:
    "ya" - YAFFS2 partition. MAGLDR can show root directory context or read kernel/initrd from it
    "raw" - RAW data.

flags:
    "ro" - disable add extra 5% to partition size and count bad blocks into size
    "boot" - this partition contains zImage and initrd.gz for NAND boot (it must have YAFFS2 type)
    "asize" - auto size. this partition will use all available space after other partitions. only one partition can have this type.
    "nospr" - binary data have not spare data. (2048+0 format), otherwise 2048+64 format used.
    "nors" - use exactly specified size for partition. no resize is done.
    "hr" - this partition must be erased if user select "AD HardReset" in MAGLDR menu.

different flags and types separated via "|" symbol, like "boot|ya|ro"

bunun neresine yazacam onu bulamadım hocam teşekkürler

• @ftd, cok fazla degisiklik olmadigi konusunda haklisin ama cook garip bir sekilde rom bana inanilmaz bir key if Verdi :) gecen sene ocakta SD kard iciin ilk Android ciktiginda yasadigim keyfi yasadim bir anda :)
  • quote:

Sense ROMLAR

[08 Jan 2012] [CMR] Team Blue Droid V3.0 Sensation xl A2sd EU & Tmobile SonyXloud http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1275119 ayarlar (5-175-8 eu) (5-330-8 tmobile)

[08 Dec 2011] Dungphp RUNNYMEDE 1.11.1113.1 - Sense 3.5 [v2.2][HIEROS or RCMIX or MARC]http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1268580 5-230-8

[13.01.2012] Energy ROM forum linki:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733649 direk:http://www.fileswap.com/folder/aMdrjxoX/ 5-210-5

13.01.2012 romu kurcam 5-210-5sayılarını flash.cfg de hangi satıra yazacaz tam anlıyamadım hocam
    1. each line define one partition
    2. maximum number of partitions is 16
    3. order of partitions are same like lines in the file
    4. line format: <partition name> <flags/type> <size> <data filename>
    partition name - up to 15 chars, shown in MTD later
    size - can be related to filesize: "filesize", "filesize+10M", "filesize+10b",
    or have fixed size: "10M", "100b"
    [M - means Megabytes, b - menas blocks (each NAND block is 128kbytes)]
    can be "allsize" for auto size partition.
    flags/type - can be different values:

types:
    "ya" - YAFFS2 partition. MAGLDR can show root directory context or read kernel/initrd from it
    "raw" - RAW data.

flags:
    "ro" - disable add extra 5% to partition size and count bad blocks into size
    "boot" - this partition contains zImage and initrd.gz for NAND boot (it must have YAFFS2 type)
    "asize" - auto size. this partition will use all available space after other partitions. only one partition can have this type.
    "nospr" - binary data have not spare data. (2048+0 format), otherwise 2048+64 format used.
    "nors" - use exactly specified size for partition. no resize is done.
    "hr" - this partition must be erased if user select "AD HardReset" in MAGLDR menu.

different flags and types separated via "|" symbol, like "boot|ya|ro"

• flash.cfg dosyasına sağ tuş birlikte aç notepad seç. arkasından

misc ya 1M
    recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
    boot yboot|ro 5M
    system ya 210M
    cache ya 5M
    userdata ya|asize|hr allsize

yukarıdakini olduğu gibi kopyala içeriye. yada yazan rakamları 5-210-5 olarak değiştirin.
  • @obua yanlış dosyayı açmışsın diğer dosya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donnie.Brasco

flash.cfg dosyasına sağ tuş birlikte aç notepad seç. arkasından

misc ya 1M
    boot yboot|ro 5M
    system ya 210M
    cache ya 5M

yukarıdakini olduğu gibi kopyala içeriye. yada yazan rakamları 5-210-5 olarak değiştirin.

nasıl yanlış dosya flash.cfg değilmi

sayfanın sonuna mı yapıştırcaz bu yazıları

misc ya 1M
    boot yboot|ro 5M
    system ya 210M
    cache ya 5M
  • recovery dosyası içersinde 2 adet flash.cfg dosyası var. bunlardan herhangi bir dosya uzantısı olmayan flash.cfg yi notepad ile aç. orada gördüğün ne varsa sil benim yazdığımı kopyala. yada orada yazan yazılardaki sayıları yukarıda verdiğim gibi düzenle.
  • quote:

recovery dosyası içersinde 2 adet flash.cfg dosyası var. bunlardan herhangi bir dosya uzantısı olmayan flash.cfg yi notepad ile aç. orada gördüğün ne varsa sil benim yazdığımı kopyala. yada orada yazan yazılardaki sayıları yukarıda verdiğim gibi düzenle.

Allah razı olsun hocam bende nereye yazılcak diye ara ara kafayı yedim
  • quote:

quote:

recovery dosyası içersinde 2 adet flash.cfg dosyası var. bunlardan herhangi bir dosya uzantısı olmayan flash.cfg yi notepad ile aç. orada gördüğün ne varsa sil benim yazdığımı kopyala. yada orada yazan yazılardaki sayıları yukarıda verdiğim gibi düzenle.

rica ederim kolay gelsin...
  • quote:

quote:

quote:

rica ederim kolay gelsin...

Hocam yükledim ama açılmıyo Mavi bir ekran çıkıyo açılmıyor.
    recoveryden sonra
    CLK or MAGLDR installed?
    Yes
    No

Daha sonrada
    birini seçince

EU or TMobile US HD2 Model?

diyor birisini seçiyorum ama açılmıyor

• romu kurduktan sonra restart atacaksınız ve yaklaşık 10dk kadar beklemeniz gerekmekte sabırlı olun.
  • Bende 13 Ocak Energy roma geri dönüş yaptım, şimdilik bu romu kullanacaz gibi görünüyor, ICS 4 tam versiyon çıkana kadar tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superdestek -- 16 Ocak 2012; 12:45:36 >
  • Güzel proğramların ve uygulamaların tabiki free olan değilde full sürüm, bulunduğu siteleri paylaşsak kendi aramızda, en azından PM atalım,burdan yazmayalım.
  • Merhaba Arkadaşlar;

13 ocak energy rom 'un tek düzgün çalışmayan tarafı kameranın yüksek çözünürkükte takılma yapması mıdır? Yoksa başka açıklarıda var mı?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superdestek

Bende 13 Ocak Energy roma geri dönüş yaptım, şimdilik bu romu kullanacaz gibi görünüyor, ICS 4 tam versiyon çıkana kadar tabi

MIUI AU 4 HD2 ICS 2.1.13 K r1 ICS tytung romu denedim bugün, fena değil, wifi,bluetooth foto,kamera çalışıyor, hız fena değil, ama energy'ye devam şimdilik. Denemek isteyenler
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179249
    recovery ayarları 5-210-5 (tavsiye ediyorum) ilk sayfadaki bütün fixler yüklenecek

• @ ftd
    hocam bu mevcut rom ile backup nasıl alıyoruz. yani rom üzerinde yaptığım tüm ayarlar eklediğimiz mail hesapları telefon numaraları programlar ile tam backup nasıl alınıyor? eğer böyle birşey mevcut ise yeni rom denemek daha kolay olacak. diğer türlü ben tekrar ayar yapmaktan sıkıldım

edit: rom 13ocak energy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donnie.Brasco -- 16 Ocak 2012; 21:01:58 >
  • quote:

@ ftd
    hocam bu mevcut rom ile backup nasıl alıyoruz. yani rom üzerinde yaptığım tüm ayarlar eklediğimiz mail hesapları telefon numaraları programlar ile tam backup nasıl alınıyor? eğer böyle birşey mevcut ise yeni rom denemek daha kolay olacak. diğer türlü ben tekrar ayar yapmaktan sıkıldım

edit: rom 13ocak energy.

genelde temiz kurulum yaparım, yani sıfırdan kurulum
  • energy romun bliss ekrana uyarladığım lamborghini wallpaper

HD2 ANDROID NAND CWM Kurulumu
  • quote:

energy romun bliss ekrana uyarladığım lamborghini wallpaper

HD2 ANDROID NAND CWM Kurulumu

çok ilgi çekici olmuş jantlara güzel denk getirmissin
  • Merhaba
    uzun süredir Typhon rom kullanıyordum. Bugun yeni rom kurmayı düşünüyorum. bu üç romdan hangisi en iyisi? 16fb class 10 kartım var bu kartı nasıl bölüp biçimlendirmemi önerirsiniz

[15th-jan-2012] *MIUI AU 4 HD2 ICS 2.1.13

[010 Jan 2012] [CMR] Team Blue Droid V3.1

[Jan 13] [Sense 3.5] Energy™

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.