Şimdi Ara

HD2 ANDROID NAND CWM Kurulumu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.710
Cevap
5
Favori
85.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    5. marc1706 yeni kerneli kurun:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=841201&d=1325627049
    6.deamon tools ile max hızı 1113 çıkarın, min değiştirmeyin

kerneli rom kurar gibi kuruyorsunuz. sd karta atın ve install from sd card seçeneğinden kuruyorsunuz. kurulum bittikten sonra marketten tavsiyem;
    Root Browser (sistem dosyalarına erişmenizi sağlar)
    advanced task killer (arka planda açılan uygulamaları kapatabilirsiniz)
    install manager(uygulamaları sd karta taşıyabilirsiniz)
    battery calibration (%100 şarj sonrası kalibrasyon)
    zedge (resim melodi şahane bence!:)
    bunları kurabilirsiniz. tercih meselesi tamamen elbette. üst mesajlarda google map sin son sürümünü verdim isteyen kurabilir. sıkıntısı yok şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donnie.Brasco -- 18 Ocak 2012; 0:34:15 >

• Gps in uydulara daha çabuk bağlanması için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Bu işlem root yetkisi gerektirir(kurduğunuz romda çok büyük ihtimalle root yetkisi vardır )
    1- gps.conf dosyasını indirin. (link kırılırsa msj atın lütfen.) Europe bölgesi için özel ayarlanmış dosya.
    2- Root explorer gibi bir dosya yöneticisi ile Roma girin ve /etc/ klasöründeki gps.conf isimli orjinal dosyayı (sd kart, pc vs ...) yedekleyin.
    3- Modifiyeli dosyayı bu dizine kopyalayın ve cihazı kapatıp açın (restart)

4- Marketten Gps test programını indirip kurun.
    5- Cihazdaki internet bağlantınız (gsm veya wireless) açık olsun. Kurduğunuz programın araçlar veya ayarlar kısmından AGPS verilerini önce sıfırlayın (clean ), sonra da güncelleyin (update). Programın ana ekranına dönüp uydulara bağlanmayı test edin.

(alıntıdır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donnie.Brasco -- 18 Ocak 2012; 0:42:42 >

• energy romda şimdilik herhangi bir problem göremedim rom değiştirecek arkadaşlara önerebilirim. energy romda klavyede yazı yazarken oluşan titreşimi nasıl kaldırabilirz, biraz kurcaladım telefonu ancak bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ishak_koc

energy romda şimdilik herhangi bir problem göremedim rom değiştirecek arkadaşlara önerebilirim. energy romda klavyede yazı yazarken oluşan titreşimi nasıl kaldırabilirz, biraz kurcaladım telefonu ancak bulamadım

türkçe destekli sense romlar için
    klavye titreşim iptali için: ayarlar-dil ve klavye-touch input-metin girişi seçin sonra yazarken titret seçeneği kaldırın
    yazı yazarken türkçe düzeltme yapmak için: ayarlar-dil ve klavye-touch input- çifte dilde tahmin-türkçe seçin
    konuşarak türkçe yazı yazma ayarı için: ayarlar-dil ve klavye-touch input-uluslararası klavye- english ve türkçe hariç tüm seçilenleri kaldırın menüden çıkın
    şimdi artık klavyeden titreşim olmadan türkçe yazabilir ve sol altta bulunan mikrofon ikona basarak konuştuklarınızı direk yazdırabilirsiniz.
    Bunu ilk sayfaya da koyarım.

@Donnie.Brasco gps paylaşımını da ilk sayfaya taşıdım

• quote:

Orijinalden alıntı: ftd

quote:

Orijinalden alıntı: ishak_koc

energy romda şimdilik herhangi bir problem göremedim rom değiştirecek arkadaşlara önerebilirim. energy romda klavyede yazı yazarken oluşan titreşimi nasıl kaldırabilirz, biraz kurcaladım telefonu ancak bulamadım

türkçe destekli sense romlar için
    klavye titreşim iptali için: ayarlar-dil ve klavye-touch input-metin girişi seçin sonra yazarken titret seçeneği kaldırın
    yazı yazarken türkçe düzeltme yapmak için: ayarlar-dil ve klavye-touch input- çifte dilde tahmin-türkçe seçin
    konuşarak türkçe yazı yazma ayarı için: ayarlar-dil ve klavye-touch input-uluslararası klavye- english ve türkçe hariç tüm seçilenleri kaldırın menüden çıkın
    şimdi artık klavyeden titreşim olmadan türkçe yazabilir ve sol altta bulunan mikrofon ikona basarak konuştuklarınızı direk yazdırabilirsiniz.
    Bunu ilk sayfaya da koyarım.

@Donnie.Brasco gps paylaşımını da ilk sayfaya taşıdım

teşekkürler ftd, sayende yeni bi telefon almış gibi oldum :)

ilk sayfaya sık sorulanlar ve cevaplar diye bi kısım oluşturursan, benim gibi ayda yılda bir rom kuranlar için daha faydalı olabilir. yukarda cevapladığın gibi ufak ipuçları olursa seni tekrar tekrar rahatsız etmek zorunda kalmayız :)

@ Donnie.Brasco, bahsettiği kerneli kurmanın faydaları neler oluyor?

• energy 13 ocak romunda o kernel mevcut, ama daemon ile hız ayarları yaparsanız tel. daha hızlı çalışır
    Arkadaşlar 1. sayfaya birçok ayar ve açıklamalar yazdım oraya bakabilirsiniz 3 mesajım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftd -- 18 Ocak 2012; 10:33:27 >
  • İlk gözüme çarpan @ftd ve @Donnie.Brasco ya konudaki paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim.

Benim telefonda ekran ile alakalı bir iki sıkıntım var ekranı düşme yada çarpmadan dolayı beyazladı onun için servise göndereceğim. Sonrasında bende androide kalıcı olarak geçmeyi düşünüyorum. Aklıma takılan bir iki soru oldu ve netleştiremedim.

1-Win mobile da bulunan kartvizitlerimde, bir kişi adına birden fazla telefon numarası mevcut, bunları taşıyabilirmiyim. Alengirli birşey yapmam gerekir mi_?
    2-Win mobile a göre Android te şarj süreleri ne alemde.
    3-Sense konusunda hemen hemen her konuda sıkıntılar yaşandığını okuyorum. Aktif olarak kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim sense gerçekten kilitlenme, kapanma, yeniden başlatma vb. sorunlar getiriyormu.
    4-Fotoğraf çekmeyi seven birisiyim, örnek olarak enrgy 13 ocak romunda fotoğraf çekerken flaş ta, görüntü de bariz kalite düşüklüğü yada optik zoom çalışmasında sıkıntı varmıdır_?
    5-Yine örnek olarak energy 13 ocak romunda ön Tuşlar "Arama Başlatma-Home-Menü-Geri-Arama Sonlandırma" ne işlevi yapmaktalar_?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan245

İlk gözüme çarpan @ftd ve @Donnie.Brasco ya konudaki paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim.

Benim telefonda ekran ile alakalı bir iki sıkıntım var ekranı düşme yada çarpmadan dolayı beyazladı onun için servise göndereceğim. Sonrasında bende androide kalıcı olarak geçmeyi düşünüyorum. Aklıma takılan bir iki soru oldu ve netleştiremedim.

1-Win mobile da bulunan kartvizitlerimde, bir kişi adına birden fazla telefon numarası mevcut, bunları taşıyabilirmiyim. Alengirli birşey yapmam gerekir mi_?
    2-Win mobile a göre Android te şarj süreleri ne alemde.
    3-Sense konusunda hemen hemen her konuda sıkıntılar yaşandığını okuyorum. Aktif olarak kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim sense gerçekten kilitlenme, kapanma, yeniden başlatma vb. sorunlar getiriyormu.
    4-Fotoğraf çekmeyi seven birisiyim, örnek olarak enrgy 13 ocak romunda fotoğraf çekerken flaş ta, görüntü de bariz kalite düşüklüğü yada optik zoom çalışmasında sıkıntı varmıdır_?
    5-Yine örnek olarak energy 13 ocak romunda ön Tuşlar "Arama Başlatma-Home-Menü-Geri-Arama Sonlandırma" ne işlevi yapmaktalar_?

1-androidte sync yaparsan olur
    2-şarj hemen hemen aynı
    3-hiçbir sorun yok (energy için tabii)
    4-foto sorun yok, kamera yüksek çöz. kesik kesik çekiyor(düşük çöz.sorun yok)
    5-tuşlar aynı sadece arama sonlandırmak için bu fixi kullanman gerek(rom kurar gibi recoveryden kuracaksın)

• Oncelikler tesekkur ederim arkadaslar. Bende butun bildiklerimi ufak arastirmalar ve ftd arkadasimiza borcluyum. Sagolsun her konuda yardimci oluyor kendisi. Yeni eve geldigim icin giremedim foruma gunduz acik alanda gps i denedim sonuc oldukca basarili. Cok hizli bir sekilde 9 uyduya kitlendi.
    Bugun energy romda bi sorun farkettim tabi o da sorun ise; tus kilidi ekranini android yada honey e alinca ve telefonunuz calinca tus kilidini acmadan goremiyorsunuz kimin aradigini. Android tus kilidi sekli.cok hostu gercekten.
  • Teşekkürler @ftd, daha recovery modunu bilmiyorum zamanı gelince öğrenip uygularım teşekkürler :)
  • arkadaşlar marcın yeni kerneli çıktı, energy daha da güzel oldu
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=863063&d=1326972403
  • quote:

arkadaşlar marcın yeni kerneli çıktı, energy daha da güzel oldu

evet gördüm bende ama ftd bişey soracam sana, tbd 3.2 romu nasıl, ben bu energynin görüntüsüne bi türlü alışamaadım, tbd 3.2 de hatalar düzeldiyse ona geçiş yapacam, üzerinede yeni çıkan kerneli çaktımmı olay tamamdır herhalde ne dersin?

• Arkadaşlar team blue droid yeni sense rom yayınlamış
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1275119
    Edindim belirttiği ayarlarla kurdum. Sense rom pek sevmem kullanmam da :) ama bu seferki farklı galiba diye umut ediyorum. İlk izlenimim şu yönde ki çok akıcı ve hızlı bir rom olmuş . detaylı tweaklerde cabası.
    Kısaca denenesi hatta kullanılası bir rom olmuş .
    not: beats audio yine yok :) fakat sonyxlound gibi bir ses arttırıcı entegresiyle geliyor. Denemeden bir şey diyemem :)

Edit : @superdestek , rom zaten marc ın en son kerneli ile geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fugeetive -- 19 Ocak 2012; 23:32:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fugeetive

Arkadaşlar team blue droid yeni sense rom yayınlamış
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1275119
    Edindim belirttiği ayarlarla kurdum. Sense rom pek sevmem kullanmam da :) ama bu seferki farklı galiba diye umut ediyorum. İlk izlenimim şu yönde ki çok akıcı ve hızlı bir rom olmuş . detaylı tweaklerde cabası.
    Kısaca denenesi hatta kullanılası bir rom olmuş .
    not: beats audio yine yok :) fakat sonyxlound gibi bir ses arttırıcı entegresiyle geliyor. Denemeden bir şey diyemem :)

Edit : @superdestek , rom zaten marc ın en son kerneli ile geliyor :)

marcın 0.1.5 kerneli değilmi üzerindeki? 0.1.6 yeni kerneli, neyse o bir yana, dostum peki nasıl hatalar mevcutmu, test ediyorsundur umarım, yani energy rom kullandıysan bilirsin belki ama , temalı romları sevmiyorum, herşeyin orjinali güzeldir, energy rom hızlı ve stabil diye kullanıyorum şuan ama görüntüsünü sevmediğim için TBD romuna geçmek istiyorum o yüzden sordum, bundan önceki versiyonun bariz hatalar vardı, ses kötü çıkıyordu mesela, çok yüksek ses artırımı vardı sırf o yüzden silmiştim, yine öylemi yoksa düzelttilermi?

• @ super destek, doğru dostum marcın 0.15 kerneli var bunda. Adam o arada bir kernel daha yazmış :) Şimdi şöyle ki ben native olarak da sense kullandım wildfire da biraz da desire da. Görüntü tanıdık bildik base rom gibi geldi bana. Haricinde duvar kağıdı markette felan hep arkada kalıyor uzun zamandır sense kullanmadığım için bilmiyorum sense özelliği mi :) Ben yavaşlığından dolayı sense rom sevmem ama bana yavaş gelmedi bu rom. Bariz bir hız farkı var. Ses konusuna gelince La gente esta Loca gibi biraz çok sesli şarkıyla denedim bariz bir deformasyon görmedim sesde.bana iyi geldi şahsen. Onun haricinde menü geçişleri pencere animasyonlar gayet akıcı .
    Ama tabiki denemeden bilemezsiniz bence. Bence bir deneyin derim.
  • Cevabı bende bekliyorumm ozellikle ses meselesi cunku rom oldukca hızľı idi
  • 19 ocak energy yayınlanmış ancak sadece değişiklik kernelde görünüyor. bunun neticesinde tethering sorunu çözülmüş.
  • Ben yükledim arkadaşlar energy romun 19 ocak versiyonunu dün akşam. 13 ozak romunun üstüne yükledim. Bütün programlar ve ayarlarım da duruyor. Şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı. Hatta biraz daha stabil ve hızlandı diyebilirim. Wifi hotspot çalısıyor ama sense deki değil wifi teather programından çalışıyor. Sense'den nedense bağlantı kuruyor ama internet bağlantısı kuramıyor.

Son olarak kameradaki o donmada yok diyemicem ama biraz daha azalmış.

Bilgilerinize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superdestek

quote:

arkadaşlar marcın yeni kerneli çıktı, energy daha da güzel oldu

evet gördüm bende ama ftd bişey soracam sana, tbd 3.2 romu nasıl, ben bu energynin görüntüsüne bi türlü alışamaadım, tbd 3.2 de hatalar düzeldiyse ona geçiş yapacam, üzerinede yeni çıkan kerneli çaktımmı olay tamamdır herhalde ne dersin?

şu an TBD 3.2'yi deniyorum. Bir romun en iyi deneme süresi 1 gündür, çünkü bazen rom bir süre sonra kasabiliyor.
    İlk izlenimlerimi bugün yazarım, deneyen başka arkadaşlar da paylaşırsa daha sağlıklı olur :)
    TBD 3.2 link:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1275119

19.ocak romunda herhangibir değişiklik gözükmüyor marc kerneli yüklemeniz yeterli. Yeni kernel ile pil tüketimi 1 gecede %3 (daha öncekinde %5 civarıydı).

• TBD romun son sürümünü denedim ama hiç tat vermedi.. energy'e göre cok yavas.. 5-6 tane standart kullandıgım programı yukleyınce iyice kasıldı.. açılış süresi uzun geldi bana.. kısacası energy yenisini cıkartana kadar bence en ıyısı energy rom :D ... tek eksiği beats audio :(
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.