Şimdi Ara

HD2 ANDROID NAND CWM Kurulumu (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.710
Cevap
6
Favori
85.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: siyahbeyazov

quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

quote:

herkeze selamlar ! Arkadaslar cihazda daha onceden çeşitli romlar kullandım fakat malum hafıza sorunum var program yukleyemedikten sonra bir anlamı kalmıyor , NativeSD denedim çok yavas ... baska yontemler var mı yada stabil nativesd rom ?

android kurduktan sonra 400MB boş alan bulunması yetmiyormu yoksa o kadar kalmıyormu

android kurduktan sonra 400 mb mi kalıyor ? hangi rom kurulumundan sonra sözkonusu bu ?

siz android kurma işlemine başlarken hafiza kartını bölme işini yaptınızmı

• quote:

quote:

quote:

quote:

herkeze selamlar ! Arkadaslar cihazda daha onceden çeşitli romlar kullandım fakat malum hafıza sorunum var program yukleyemedikten sonra bir anlamı kalmıyor , NativeSD denedim çok yavas ... baska yontemler var mı yada stabil nativesd rom ?

android kurduktan sonra 400MB boş alan bulunması yetmiyormu yoksa o kadar kalmıyormu

android kurduktan sonra 400 mb mi kalıyor ? hangi rom kurulumundan sonra sözkonusu bu ?

native sd için evet bölmüştüm , 2 kere native sd temiz kurulum yaptım android 4 idi ama tam olarak rom adını hatırlayamıyorum , class10 minisd almıstım birde tam performans için . beğenmeyince winmo 7.8 yukledim fakat bundada application desteği cok cok az .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

native sd için evet bölmüştüm , 2 kere native sd temiz kurulum yaptım android 4 idi ama tam olarak rom adını hatırlayamıyorum , class10 minisd almıstım birde tam performans için . beğenmeyince winmo 7.8 yukledim fakat bundada application desteği cok cok az .

sizin hafiza kartiniz kaç gb .benim kartim 4gb dün miu rom kurdum kullanilabilir telefon hafizasi 600mb hafiza kartimda'da 1gb boş yer var şuanda.. nand android kuruyorum telefonuma sizin bahsettidigiz nativesd ne oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adorer -- 10 Mart 2013; 13:10:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum nativesd işletim sistemini sd karta kuran bir method ve tavsiye etmiyorum çok araştırılacak birşey yok , windows 7.8 'i denemenide tavsiye ederim çok stabil çalısıyor ama aklım hep androidde , senin android surumun nedir ?
  • quote:

dostum nativesd işletim sistemini sd karta kuran bir method ve tavsiye etmiyorum çok araştırılacak birşey yok , windows 7.8 'i denemenide tavsiye ederim çok stabil çalısıyor ama aklım hep androidde , senin android surumun nedir ?

hocam birak windowsu android gibisi yok ben android 2.1 'den 4.2'e kadar kullandim şuan 2.3.7 kullaniyorum senin hafiza sorununu neden yaşadigini anlamiş degilim 20'den fazla rom kurdum cihazima hiç birinde hafiza sorunu yaşamadim

• quote:

quote:

dostum nativesd işletim sistemini sd karta kuran bir method ve tavsiye etmiyorum çok araştırılacak birşey yok , windows 7.8 'i denemenide tavsiye ederim çok stabil çalısıyor ama aklım hep androidde , senin android surumun nedir ?

hocam birak windowsu android gibisi yok ben android 2.1 'den 4.2'e kadar kullandim şuan 2.3.7 kullaniyorum senin hafiza sorununu neden yaşadigini anlamiş degilim 20'den fazla rom kurdum cihazima hiç birinde hafiza sorunu yaşamadim

suan kullandığın romun adını verirmisin ? tavsiye edersen kurulum yapıcam bende ...
  • quote:

quote:

quote:

suan kullandığın romun adını verirmisin ? tavsiye edersen kurulum yapıcam bende ...

android 4 romları hoşuma gitmiyor sense rom kullanmayı seviyorum ama batarya problemi yaşadıgım için miu rom kurup denemek istedim ama sanırım benim batarya ömrünü tamamlamış hangi romu kurduysam 1 gün bile gitmedi şu an miu rom kullanıyorum gayet stabil bir rom kurulumdan sonra 600MB boş yerde kaldı linki şu

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1639932

direk indirme linkide bu

http://www.mediafire.com/?45ccc9wuqs3y42x

recovery ayarlarını 5-200-5 şeklinde yapıcaksın ama senin romları nasıl kurdugunu merak ettim yanı nasıl bir kurulum yapıyorsunda hafiza kartında yer kalmıyor ben önce romu indirip hafıza kartına atıyorum sonra recovery yapıyorum en sonundada wipedata vs.. yanı ilk sayfada anlatılanları yapıp kurulum yapıyorum

recovery bu şekilde olacak

misc ya 1M
    recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
    boot yboot|ro 5M
    system ya 200M
    cache ya 5M
    userdata ya|asize|hr allsize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adorer -- 11 Mart 2013; 19:50:49 >

• jelly bean Native SD roomların büyük bir çoğunluğunu classs 10 kurmama rağmen duraksama ve takılmalar veya herhangi bir fonksiyonunda çalımama yaşadım.biraz daha geliştirilmeye ihtiyaçları var.android 2,3,5 veya 2.3.7 hd2 için en stabil romlar olduğunu düşünüyorum şuan için 2.3.7 üstü romlardan ve native sd kurulumlardan kaçınmanızı öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donsun -- 15 Mart 2013; 21:12:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donsun

jelly bean Native SD roomların büyük bir çoğunluğunu classs 10 kurmama rağmen duraksama ve takılmalar veya herhangi bir fonksiyonunda çalımama yaşadım.biraz daha geliştirilmeye ihtiyaçları var.android 2,3,5 veya 2.3.7 hd2 için en stabil romlar olduğunu düşünüyorum şuan için 2.3.7 üstü romlardan ve native sd kurulumlardan kaçınmanızı öneririm

eyw... önerdiğin bir rom ve kurulum tutorial linki vermen mümkün mü ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donsun

jelly bean Native SD roomların büyük bir çoğunluğunu classs 10 kurmama rağmen duraksama ve takılmalar veya herhangi bir fonksiyonunda çalımama yaşadım.biraz daha geliştirilmeye ihtiyaçları var.android 2,3,5 veya 2.3.7 hd2 için en stabil romlar olduğunu düşünüyorum şuan için 2.3.7 üstü romlardan ve native sd kurulumlardan kaçınmanızı öneririm

eyw... önerdiğin bir rom ve kurulum tutorial linki vermen mümkün mü ?

önerdiğim bir rom var demek yanlış olur,ancak android versiyonu ve kurulum şeklini önerebilirim.herkes kendisi için xda dan bir rom seçmeli bence.
    -hız açısından 2,3,5 veya 2.3.7 romları öneririm.
    -yer prolemi çekenler DataOnExt kurulumu yapsınlar.Native SD kurulum yapmasınlar
    -Pil şarjından şikayetçi olanlar kesinlikle jelly bean 4.2.1 yüklemeliler.pili koklayarak harcıyor diyebilirim.Benim telefon uyku durumunda 2-2.5 gün şarjı dayanıyor.
    - DataOnExt kurulumu için microSD kartınız en az class 6 ve üstü olmasını öneriirim..

Ben jelly bean 4.2.1 DataOn Ext rom kulanıyorum.(Çünkü benim için şarj-ve boş yer önemli)

Yaşlı ama ölmeyen HD2 telefon kullanıcılarına iyi günler dilerim

• donson.. merhaba, data on ext kurarken yine native sd romu kullanmak gerekiyor sanırım.. bunda da yine nativesd kurarken yaptıklarımızımı yapacağız.. kurum aşamasında native sd yerine dataonext seçeceğiz galiba, sonrasında başka bir işlem yapacakmıyız..? bide 4.2.1 stabil herşeyi çalışan rom varmı? senin kullandığım romun kamera ve wi-fi düzgün çalışıyormu? sorun yoksa bana linkini verebilir misin?http://android.hd2roms.com uygun bir rom bulamadım... kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sah-inn

donson.. merhaba, data on ext kurarken yine native sd romu kullanmak gerekiyor sanırım.. bunda da yine nativesd kurarken yaptıklarımızımı yapacağız.. kurum aşamasında native sd yerine dataonext seçeceğiz galiba, sonrasında başka bir işlem yapacakmıyız..? bide 4.2.1 stabil herşeyi çalışan rom varmı? senin kullandığım romun kamera ve wi-fi düzgün çalışıyormu? sorun yoksa bana linkini verebilir misin?http://android.hd2roms.com uygun bir rom bulamadım... kolay gelsin...

NexusHD2-JellyBean-4.1.2 nativesd rom dan bahsediyoruz hepimiz sanırım , şimdi sorun şu ben daha önce bu romu kurdum fakat cok yavastı (nativesd) bunu hafıza problemi olmadan hızlı olarak kullanmanın bir formulu var mı ? varsa soyleyin yahu

• quote:

quote:

donsun.. merhaba, data on ext kurarken yine native sd romu kullanmak gerekiyor sanırım.. bunda da yine nativesd kurarken yaptıklarımızımı yapacağız.. kurum aşamasında native sd yerine dataonext seçeceğiz galiba, sonrasında başka bir işlem yapacakmıyız..? bide 4.2.1 stabil herşeyi çalışan rom varmı? senin kullandığım romun kamera ve wi-fi düzgün çalışıyormu? sorun yoksa bana linkini verebilir misin?http://android.hd2roms.com uygun bir rom bulamadım... kolay gelsin...

NexusHD2-JellyBean-4.1.2 nativesd rom dan bahsediyoruz hepimiz sanırım , şimdi sorun şu ben daha önce bu romu kurdum fakat cok yavastı (nativesd) bunu hafıza problemi olmadan hızlı olarak kullanmanın bir formulu var mı ? varsa soyleyin yahu

donsun arkadaş dataonext olarak kurun demiş..(bunu daha önce denemedim) bazı romlarda yüklemeden önce bu seçenek var onu seçebiliyorsun? fakat ben yükledim açılırken htc yazısında takıldı.. benimde öğrenmek istediğim dataonext olarak yükledikten sonra bi ayar falan yapılacak mı? bunu öğrenirsek seninde sorunun çözülmüş olacak..

• bende pil sorunu yaşiyorum adı geçen 4.2.1 sürümünün linkini atarmisiniz rica etsem yeni batarya almama ragmen telefonun şarjı elimde eriyor bu mesaji yazarkem %40 idi bitene kadar %39 kaldı birde ısınma sorunu yaşıyorum ondan hiç bahsetmicem

• quote:

quote:

quote:

donsun.. merhaba, data on ext kurarken yine native sd romu kullanmak gerekiyor sanırım.. bunda da yine nativesd kurarken yaptıklarımızımı yapacağız.. kurum aşamasında native sd yerine dataonext seçeceğiz galiba, sonrasında başka bir işlem yapacakmıyız..? bide 4.2.1 stabil herşeyi çalışan rom varmı? senin kullandığım romun kamera ve wi-fi düzgün çalışıyormu? sorun yoksa bana linkini verebilir misin?http://android.hd2roms.com uygun bir rom bulamadım... kolay gelsin...

donsun arkadaş dataonext olarak kurun demiş..(bunu daha önce denemedim) bazı romlarda yüklemeden önce bu seçenek var onu seçebiliyorsun? fakat ben yükledim açılırken htc yazısında takıldı.. benimde öğrenmek istediğim dataonext olarak yükledikten sonra bi ayar falan yapılacak mı? bunu öğrenirsek seninde sorunun çözülmüş olacak..

dataonext olarak kurulum yapıyorum yorumlarımı aktaracağım

• dataonext kurulum yaptım ama nasıl boot edicem anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftd

[size=4]HD2 ANDROID NAND CWM Kurulumu

HD2 ANDROID NAND CWM Kurulumu

Arkadaşlar HD2'nin en son recovery ile rom kurulumu sizinle paylaşmak istiyorum. Çünkü daha önceki konularda daf ile kurulum analatılmıştı ki artık pek kullanılmıyor, ve herkezin kafası karışıyor. Temiz bir kurulum için yapmamız gerekenler:

Öncelikle şu adımları izleyeceğiz:
    (sd kartın önemli dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayın)

[size=3] 1. ADIM HSPL YAPMAK

1.Telefonumuzu kapatıyoruz
    2.Telefonun ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz ve aynı zamanda açma tuşuna basıp telefonumuzu açıyoruz. 3 renkli ekran gelince bırakıyoruz
    3. SPL versiyonuna bakınız aşağıdakilerden olmalı.
    SPL 1.42.0000
    SPL 1.62.0000
    SPL 1.66.0000
    SPL 2.07.0000
    SPL 2.08.0000
    SPL 2.10.0000
    SPL 3.03.0000
    4. Bilgisayarınıza şu uygulamayı kurun ve çalıştırın :http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=522724&d=1298224028
    5. USB kablosunu takın. Telefonunuzda 3 renkli ekranın en altında USB yazmalı.
    6. program açılınca next basın ve sonraki ekranda seçeneklerden 2.08.HSPL seçin. İşlem bitince telefonunuz artık costum rom için uygundur.

[size=3] 2. ADIM RADIO KURMAK

1. Şimdi radio kuracağız :http://cloud.addictivetips.com/wp-content/uploads/2011/03/Radio_Leo_2.15.50.14.zip buradan zip dosysını pc'de açtıktan sonra costumruu.exe çalıştırıyoruz.
    2.Telefonumuzu kapatıyoruz
    3.Telefonun ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz ve aynı zamanda açma tuşuna basıp telefonumuzu açıyoruz. 3 renkli ekran gelince bırakıyoruz (Yine USB yazısını görün)
    4.PC'deki adımları izleyip kurulumu yapıyoruz.

[size=3] 3. ADIM Magldr KURMAK

1. Magldr 1.13 indirin:http://goo.gl/0uRJw
    2.Telefonumuzu kapatıyoruz
    3.Telefonun ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz ve aynı zamanda açma tuşuna basıp telefonumuzu açıyoruz. 3 renkli ekran gelince bırakıyoruz (Yine USB yazısını görün)
    4.İndirdiğimiz dosyayı açıp ROMUpdateUtility.exe PC'den çalıştırıp adımları izleyip kurulumu yapıyoruz.

[size=3] 4. ADIM Recovery KURMAK

önce recovery kurulumu: linkhttp://www.upload.gen.tr/d.php/www/jmj5yh18/Recovery_5_150_5.rar.html 'kendi uploadım
    (ayarlar 5-150-5'dir Her rom farklı değerler kullanabilir bunları recovery klasöründeki flash.cfg dosyasından notepad ile açarak değiştirebilirsiniz
    örneğin:

boot yboot|ro 5M
    system ya 150M
    cache ya 5M

yada energy romlar için

boot yboot|ro 5M
    system ya 200M
    cache ya 5M

)
    1. Telefonu kapatın ve açmak için kapama butona basılı tutun ta ki boot menu gelene kadar.
    2 "USB Flasher" ses kısma butonu yardımıyla gidin ve arama butonuyla seçin
    3. Bilgisayardan indirdiğiniz recovery.zip dosyasını pc'de açın ve DAF.exe programını yönetici olarak çalıştırın.(bilgisayara tel kablosunu takmayı unutmayın) ve adımları izleyin.
    4. kurulum bittikten sonra tel restart yapacak ve restart sırasında kapama butonuna basılı tutun(boot menü gelene kadar)

[size=3] 5. ADIM SD kartınıza ext3 partition oluşturmak

Dikkat: bu adımı sd kartınıza sadece 1 kez yapacaksınız, daha sonra yeni bir rom kurarken gerek yoktur.
    1.boot Menüsü gelince recovery'yi işaretleyin ses kısma butonuna kullanarak
    2. recovery açılınca advanced >> Partition SD Card >> 1024M >> 64M seç
    temiz kurulum için aşağıdaki adımı da izleyin
    3. sonra tekrar ana recovery menüsüne geçip sırasıyla wipe data,wipe cache ve advanced basıp wipe dalvik işaretleyin

[size=3] 6. ADIM ROM KURULUMU

İndirdiğiniz romu sd kartınıza atın(kart okuyucunuz varsa direk atabilirsiniz)
    Temiz kurulum için : recovery menüsüne geçip sırasıyla wipe data,wipe cache ve advanced basıp wipe dalvik işaretleyin

1.Recovery menünün en başına dönün(geri tuşuyla) ve install zip from sd işaretleyin
    2.choose zip from sdcard seçin ve daha önce sd karta attığınız romu işaretleyin (Romlar için 2. Mesajıma bakın)
    unutmayın romu kıurarken uzun sürebilir(20dak) sabırlı olun :).
    Kolay gelsin

HD2 ANDROID NAND CWM Kurulumu

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM '' FROYO 2.2 KURULUMDA TÜRKÇE DİL DESTEĞİ OLAN (((NAND))) DOSYASINA İHTİYACIM VAR CİHAZDA WİFİ VE HAFIZA KARTI OKUMAMA SORUNU VAR SADECE NAND ÜZERİNDE Kİ KURULUM VERİLERİNİ CİHAZA YAZABİLİYORUM İLGİ VE ALAKA İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ..

• radio kuramıyorum. sürekli %0 da kalıyor tekrar yaptırıyor işlemleri
  • Dataonext kurulumu yapan biri anlatabilir mi hangi işlemleri yaptığını
  • Hafıza sorunu sadece bende yokmuş. Henüz android konusunda yeniyim. Nand rom yüklediğimde hafıza kartımı ext ve fat32 biçimlememe ragmen yükleme işleminden sonra depolamadan bakınca telefon hafızasında boş kısım 150 mb belki kalıyor. Native sd rom yüklediğimde ise ext4 olarak biçimlediğim yeri telefon hafızası gibi görüyor sorun yok ama hafıza kartını çıkarıncada telefon çalışmıyor. Nand yükleyip hafıza kartının ext4 olarak biçimlediğim kısmını telefon hafızası olarak gösteremezmiyim. Class 10 hafıza kartı kullanıyorum.
    Fikri olan varsa bi yardım etsin.
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.