Şimdi Ara

HD4850 overlock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar hd4850 ekran kartıma overlock yaptım CCC kullandım fakat sıcaklık bana biraz yüksek geldi pek overlock yapmam ben aslında...
    sistem boşda iken 85 derece olan sıcaklık yük altında 115 dereceye kadar çıkıyor işde resimlerim çok az overlock olmasına rağmen oyunlarda garip görüntüler falan çıkıyor şaşırdım açıkcası şimdi ben bu değerleri nasıl daha yükseltebilirim ? bios güncellemesi falan nasıl yapabilirim ? bilgileriiniz çok önemli benim için teşekkürler...
    windows 7 kullanıyorum
    driver 9.9
    kart ilk çıkan gecube modeli 512 mb

HD4850 overlock

• Sıcaklık değerlerin çok fazla. Özel soğutmalı 4850 ler oyunlarda 65 i geçmiyor.
  • sıcaklık oranına göre oc oranım sanıyorum çok düşük acaba bios güncellemesi falan mı gerekiyor? yada bios güncellemesiyle oc oranım yükselir mi ?
  • kardeşim sesten rahatsız olmassan fanı %80 civarı ayarla 10 derece düşüş olur
    75 derece ekran kartları iiçn uygun sayılailblir..
    ama gerçektende 87 fazla arkadasın referans soğutmalı 4850 si 102 dereceyi gördü..
    sonradan değiştirdi oda..
    bios güncellemesini gerektiren bişey yok o.c uygulamazsın kart alev olmuş stock hızlarına getirsen sıcaklık normal değerlere düşüer..
    ama iila o.c li kullanııcam dersen sana bir VGA soğutucu lazım şuna bir bak derim..
    AKASA Vortexx Neo UV Boyalı Mavi LED'li VGA Soğutucu (ATI HD4870 ve HD4850 Uyumlu)
    http://www.sanalmarketim.com/urun/7e713b0358fca1837778ac7446fd4356/AKASA-Vortexx-Neo-UV-Boyali-Mavi-LED#39;li-VGA-Sogutucu-(ATI-HD4870-ve-HD4850-Uyumlu)

• fan yük altına girdiğinde zaten ½100 oluyor kendisi oc siz sistem boşdaiken sıcaklık 80 derece civarında dolanıyor oyun oynarken sistem kendini kapatıyor sanırım bu ekran kartının fazla ısınmasından kaynaklanıyor yani vga soğutucu almadan bu karta oc yapmak mümkün değil sanırım
  • ewt öle bu önerdiğim gayet performanslı stock soğutucu ile arasında 15-20d derece düşüş yaşatur
    stock 80 ise
    akasa vortex 60 dır..
  • Sıcaklık fazla değil bir sorun olmaz bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTS 450 Overclok
    14 yıl önce açıldı
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    GTX 560Ti Overclock yardımı.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ama 50 tl de bi öğrenci için çok para aynı şekil devam edeceğim sanırım memory clock değerini 1000 de sabitleyerek deneyeceğim belki ısınma sorunu olmaz
  • sıcaklık fazla değilmi adamı dinlemion galiba sen boşta 87 dio yükte 115 dio kart resmen yanıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE LoSt -- 18 Eylül 2009; 18:01:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nether_Toxin

Sıcaklık fazla değil bir sorun olmaz bence.

• arkadaşlar oc yi iptal ettim normal ayarlara aldım
    fakat sıcaklık değişmedi gene boşda 87 88 derece yük altında 110 105 arası bu normal mi sizce yoksa kartımı garantiye vereyim mi ?
  • Yahu öğrenci için 50 lira fazla diyorsun. Bunu diyen adam bence HD 4770 filan kullanır. Neyse orası bizi alakadar etmez fakat ilk revizyon 4850 ler öyle. Sıcaklık hakkında yapacağın tek şey ek soğutma almak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Yahu öğrenci için 50 lira fazla diyorsun. Bunu diyen adam bence HD 4770 filan kullanır. Neyse orası bizi alakadar etmez fakat ilk revizyon 4850 ler öyle. Sıcaklık hakkında yapacağın tek şey ek soğutma almak.

bir öğrenci tek başına asla bilgisayar alamaz zaten velisi üniversteyi kazandığı için alır bu duruma çok sevinen öğrencinin baba kart ısınıyo bide soğutucumu alsak demeye yüzü oLmaz tabi herkezin öğrenciliği farkLı aile bireylerinin insiyatifine kalmış bi durum... göreceli bi kavram hersey sana göre olamaz yani garantiye vermeye gerek yok mu diyosunuz ?
  • Garanti durumu olması için kartın hasarlı olması gerekir ki değil senin galiba. Kartın resmini koyabilirsen tam yardımcı oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zencefilotu

arkadaşlar oc yi iptal ettim normal ayarlara aldım
    fakat sıcaklık değişmedi gene boşda 87 88 derece yük altında 110 105 arası bu normal mi sizce yoksa kartımı garantiye vereyim mi ?

Bu dereceler hiç normal değil.Ayrıca oc yapmak kartınızı garanti dışı bırakabilir dikkatli olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerolife

quote:

arkadaşlar oc yi iptal ettim normal ayarlara aldım

Bu dereceler hiç normal değil.Ayrıca oc yapmak kartınızı garanti dışı bırakabilir dikkatli olun.

hmm anlıyorum gigatek bilgisayardan aldım ürünleri çoğu zaman direk yenisini veriyorlar hiç bakmadan nasıl oluyor hiç anlamış değilim şimdi garantiye vermeyi düşünüyorum diğer çoğu kartlar 75 derecede stabilken benimki 90 a çıkacak nerdeyse oc siz...

• Ben alırken soğutucuya dikkat etmiştim ve ne yaparsam yapayım 70-75 dereceyi görmedim daha

HD4850 overlock
  • çok iyi yaa durum rezalet benim anlamıyorum neden böyle oldu sen bu sıcaklıkla oc yapsana merak etme 90 derecede falan karta bişey olmuyo denedim ben
  • quote:

çok iyi yaa durum rezalet benim anlamıyorum neden böyle oldu sen bu sıcaklıkla oc yapsana merak etme 90 derecede falan karta bişey olmuyo denedim ben

Henüz oc yapmadım ama benim kart turbo modeli olduğundan fabrika çıkışı ufacıkta olsa oc li sayılır.Uygun bir zamanım olunca kartın sınırlarını zorlarım artık.
  • sıcaklıkdan en basit örnek mesela ;
    daha bu sıcaklık oyunda değilken yani oyun falan açıkdeğil sadece win 7 derecelendiriyor kendini... atamızı da alıyım dedim

HD4850 overlock
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.