Şimdi Ara

hd6950 overclock önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm. sapphire'in 1gblık 6950 modeli mevcut. bu kartlar 1 gb olduğu için mod yapılamıyormuş. overclock yapmak istiyorum bende. witcher 2 crysis serisi gibi oyunlarda fazladan 5-6fps hiç fena olmayabilir. core hızını 800 olarak, memory hızını ise 1250 olarak gösteriyor. sapphire trixx ile overclock etmek istiyorum ama voltaj değerlerini ne yapmalıyım? 900e 1400 denedim 3dmark'ı başarılı bitirdi. fakat 950 1500'e getirdiğimde teste girmedi. internette okuduğuöma göre bu değerleri görenler var. sonuç olarak sorularım şunlar.

-çokta sıkıştırıp zorlamak istemiyorum ekran kartını ama bunun 2gblık modelini hem mod yapıp üstüne oc patlatıyorlar. hangi clock değerlerini önerirsiniz?.
    -voltaj değerlerini değiştirmek zararlımıdır? core ve memory'i hızlandırıyoruz ee voltaj değerinide yükseltmemiz gerekiyor değilmi? sonuç olarak kaça getirmeliyim bu değeri. şuanki değeri trixx'te 1100 olarak gözüküyr.

• bende de sapphire nin referans 2 gb modelini voltajsız 900/1350 kullanıyorum 1.165 le 1000/1420 stabil (en fazla 3.5-4 saat denedim)kullanıyorum fakat 90 dereceleri geçiyor
    denemelerinde sana tavsiyem voltajsız once gpu nun sınırını bul sonra gpu yu standart hızına alıp ram lerin sınırını bul
    ikisinide sınırını bulduktan sonra 0.02 lik(1.12 -1.14 -1.16 diye) volt vererek voltajsız sınırdan yukarıya doğru önce gpu sonra ram olarak voltajlı sınırı bulman olacak
    çok zahmetli ama tam prosedür budur cart diye adamlar bu hıza çıkmış bende ona ayarlıyım dersen işin içinden çıkamazsın ha her kart da uçacak diye bir şey yok
    çalışmalarından haberdar olalım başka arkadaşlara da yardımcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fduz -- 7 Haziran 2011; 21:01:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fduz

bende de sapphire nin referans 2 gb modelini voltajsız 900/1350 kullanıyorum 1.165 le 1000/1420 stabil (en fazla 3.5-4 saat denedim)kullanıyorum fakat 90 dereceleri geçiyor
    denemelerinde sana tavsiyem voltajsız once gpu nun sınırını bul sonra gpu yu standart hızına alıp ram lerin sınırını bul
    ikisinide sınırını bulduktan sonra 0.02 lik(1.12 -1.14 -1.16 diye) volt vererek voltajsız sınırdan yukarıya doğru önce gpu sonra ram olarak voltajlı sınırı bulman olacak
    çok zahmetli ama tam prosedür budur cart diye adamlar bu hıza çıkmış bende ona ayarlıyım dersen işin içinden çıkamazsın ha her kart da uçacak diye bir şey yok
    çalışmalarından haberdar olalım başka arkadaşlara da yardımcı olur

840'a 1325'de kullanıyorum bende şuan için. ramler zaten oc çalışıyor 1600mhz'de. sıcaklıksa 72yi geçmedi yaptığım denemelerde. 2-3 gündür bu şekilde stabil kullanıyorum. zaten atinin kendi arayüzünde de sınırladığı rakamlar oldukları için herhangi bir sıkıntı olcağını sanmıyorum. bugün yavaştan yavaştan volt değerleriyle oynamak istiyorum biraz. amacım zaten madem 6970e unlock edilmiyor hiç değilse oc ile 6970in performansını yakalamaya çalışayım

• bikaç sorum var.

hız olarak 880/1350'de şuan değerler. bi yandan witcher 2 oynuyorum güzel oyunmuş bi yandan da test ediyorum. 900/1400 ayarladığım zaman bi 20dk oynadım daha sonra görüntü dondu ama bilgisayarı kilitlemedi muhtemelen ayarlamamdan dolayı oldu. ısı olarak baktığımda çok yüksek değildi 75 civarındaydı. bu noktada sorum şu... gpu voltage değeri tam olarak ne işe yarar? yani overclocklu kartı rahatlatmak stabil hale getirmek içinmi yapılır yoksa hıza katkısı varmı? değerlerimi 880/1350'ye düşürdükten sonra volt olarakta 0.06 yükselttim tam bilmediğim için çok gitmek istemiyorum. 1106'da yani. biri bu volt değerini açıklayabilirse sevinirim ona göre biraz daha yükselticem yada hiç ellemicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurbass

bikaç sorum var.

hız olarak 880/1350'de şuan değerler. bi yandan witcher 2 oynuyorum güzel oyunmuş bi yandan da test ediyorum. 900/1400 ayarladığım zaman bi 20dk oynadım daha sonra görüntü dondu ama bilgisayarı kilitlemedi muhtemelen ayarlamamdan dolayı oldu. ısı olarak baktığımda çok yüksek değildi 75 civarındaydı. bu noktada sorum şu... gpu voltage değeri tam olarak ne işe yarar? yani overclocklu kartı rahatlatmak stabil hale getirmek içinmi yapılır yoksa hıza katkısı varmı? değerlerimi 880/1350'ye düşürdükten sonra volt olarakta 0.06 yükselttim tam bilmediğim için çok gitmek istemiyorum. 1106'da yani. biri bu volt değerini açıklayabilirse sevinirim ona göre biraz daha yükselticem yada hiç ellemicem.

sana yine ben cevap vericem gpu ya voltaj oc ile yukselen gpu nun enerji ihtiyacını karşılamak için verilir voltaj sız gpu bir yere kadar artar ihtiyaç duyduğu enerji gelmeyince de takla atar
    bu noktadan sonra yavaş yavaş voltaj verilir verdiğin voltaj da gpunun ömründen yer sonuçta zorlama yapıyorsun piyasada 1,20 v kullananlar var kartına göre verilen volt değişir
    bazısı 850 de bazısı 925 e kadar volt vermeden çıkabiliyor benim izlenimlerim ramleri çok zorluyorsun (voltaj vermeden) 1400 yüksek bir rakam amacın 6970 e yetişmek ise
    900/925 arası gpu 1375 ram hızı sana yeter(6970 def 880/1375 dir) shaderlerin getirisi frekans hızının getirisi kadar yüksek değildir zaten (%1 - 1,5 gibi) anladığım kadarıyla hala ilk mesajda anlattıklarımı uygulamadın
    uygulamış olsan makina nın nerede tıkandığını bulurduntekrar söyliyeyim öyle rastgele 900 1400 yaptım olmadı 925 1350 yaptım oldu şeklinde gidersen kartının potansiyelini bulamazsın
    sıcaklık değerlerin iyi kartı zorlama şansın var yaptıklarını daha ayrıntılı anlatırsan net bir kanıya varır okuyan (düzgün çalışan frekanslara 0.06 v verdiğini anladım ben)
    5 mesajın sırrı da kızımın masa dan kalkınca pc nin başına geçip klasik enter enter hareketini yapması modlar sildi sağolsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fduz -- 9 Haziran 2011; 22:17:39 >

• bugün 2-3 saatimi ayırıp dediklerini uyguladım henüz buraya yazmamıştım. 880/1350'ye kadar volt yükseltmeden sıkıntısız çalışıyor evet. core belki biraz daha gidebilir 900/920 gibi. ondan sonrasını ise şu şekilde yaptım:

MSI Kombustor programını kurdum ve yavaştan yükselttim. evet haklısın ramleri çok zorlamaya kalkmışım. çünkü 1400e geldiğimde ara ara takılmalar oldu testte ve testin puanı 1375e göre baya bi düştü. sonuç olarak core değerinide 950 olarak buldum. bunları yaparken volt değerleriyle fazla oynamak istemedim ve 1.145 civarında bıraktım. bunlar benim denemelerim sonucu sınır rakamlar ve performansıda fena artırmadılar bu arada evet sıcaklık değerleri baya iyi en son yaptığım 950/1375 ayarlamasında testte max 75 dereceye ulaştı.

edit: 920/1375 değerlerine volt değiştirmeden de çıkıyor ve testte sorun çıkartmadı. bende bu değerlerde kullanmaya karar verdim. yarın tekrar bi oyunda stabil olup olmadığını, donma yapıp yapmadığına bakıp yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurbass -- 10 Haziran 2011; 1:10:02 >

• tebrik ederim 1 gb lık 6970 modeli kartın oldu sana tavsiyem voltajsız sınırın 5 - 10 mhz aşağısında günlük kullanman olacak
    bu kadar güçlü bir kartı "şu an" zorlamana gerek yok zaten hiç bir oyunda takılmaz ileride (garntinin sonuna doğru) zorlarsın
  • haklısın teşekkürler yardımların için. başta da hedeim 6970i yakalamaktı zaten. bugünde biraz test ettim ve 880 1350de stabil bir şekilde volt ayarlarıyla oynamadan kullandım kartı. witcher 2de 4-5 fps kadar küçümsenmeyecek artışlar oldu daha akıcı oyun. oc farklı bişimiş insanı fena içine çekiyo nese ben durdurdum kendimi, daha yeni pc
  • oc nin en büyük güzelliği kartın verdiği max fps yi 2 3 arttırsada min fps yi daha çok atrttırır buda oyunlardaki takılmaları büyük ölçüde azaltır tabi bu senin kart için değil 30 fps nin altına düşen kartlar için
    geçerli
  • ben sesten ödün verip trixx te fanı custom ayar yapıyorum ve kartı elimden geldiğince 60 dercnin üstüne çıakrtmıyorum. 2 nedeni var 1 ncisi ekran kartı ısındıkça kasa ısınır+üstündeki işlemci yi ısıtır. işlemciyi o.c lu kullandıgım için bu çok önemli.2 nci ise ekran kartı serin çalıştıgı için sıkıntı çıkma olasılıgı 0 a yakın. Zaten oyuna girdiğimde efeklerden ekran kartı fanını duymuyorum bile. ben voltajsız 950-1475 leri falan gördüm. Ancak çok fazla bir getirisi olmadıgı için max getiri min sıcaklık mantıgı ile 900-1400 de kullanmaktayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fduz

oc nin en büyük güzelliği kartın verdiği max fps yi 2 3 arttırsada min fps yi daha çok atrttırır buda oyunlardaki takılmaları büyük ölçüde azaltır tabi bu senin kart için değil 30 fps nin altına düşen kartlar için
    geçerli

test olarak witcher 2'yi baz aldım zaten. genel olarak kart, oyunları son ayarlarda açsada witcher 2de ultrada fps çok düşüktü. high'da da genelde 30fps'nin üstündeydi fakat büyülerin ateşlerin havada uçuştuğu sahnelerde baya düşüyordu. bu yüzden bu oyunda oc etkilerini fazlasıyla gösterdi ve oyunu serileştirdi.
  • Sadece son mesajı okudum, witcher 2 için linkte bahsi geçen ayarı kapatın
    http://www.merlininkazani.com/The_Witcher_2nin_grafik_opsiyonlari_UBER-haber-41432p1.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: leech

Sadece son mesajı okudum, witcher 2 için linkte bahsi geçen ayarı kapatın
    http://www.merlininkazani.com/The_Witcher_2nin_grafik_opsiyonlari_UBER-haber-41432p1.html

aynen kardeşim denedim ve ultrada oynanabilir bir hale geldi. gerçi oyunu bitirdim artık highde sanırım 1.2'i patchide performans yönünden olumlu etkilerde bulunuyomuş buarada.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.