Şimdi Ara

HD7870 Dalgalanma ve 1920x1080 e çıkamama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar monitorum vga , fakat dvi girişide var. Ben dvi to vga dönüştürücüsü ile kartı taktım normalde 1920x1080 de kullandıgım bilgisayarım 1600x1200 den yukarı cıkamıyor kart driveri yüklü ve dalgalanma söz konusu biraz araştırdım dvi kablosu ile dalgalanma sorunu çözülüyor diyorlar.Fakat bu dvi kablosu aldıgım zaman 1920x1080 e cıkamama sorunuda çözülecekmi bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi...

• Guncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vga analog'dur, muhtemelen analog olan dvi çıkışını vga'ya dönüştürdünüz. Hd7850 lerde vga da dalgalanma sorunu var hd7870'de de olabilir hiç vga portuna takmadığım için test etmedim ama aynı gpu'yu kullanan kartlar sonuçta. Monitörde dvi girişi varsa kartta da dvi çıkışı vardır zaten, dvi kablosu alırsanız sorun muhtemelen çözülür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Vga analog'dur, muhtemelen analog olan dvi çıkışını vga'ya dönüştürdünüz. Hd7850 lerde vga da dalgalanma sorunu var hd7870'de de olabilir hiç vga portuna takmadığım için test etmedim ama aynı gpu'yu kullanan kartlar sonuçta. Monitörde dvi girişi varsa kartta da dvi çıkışı vardır zaten, dvi kablosu alırsanız sorun muhtemelen çözülür.

Peki hocam bu monitoru tanımama ve 1920x1080 e cıkamama sorunuda bundan kaynlıdır değil mi?
  • Windows çözünürlük seçeneklerinde 1080p seçeneği gözüküyor mu? Crimson sürücüsünden ''tercihler'' oradan ''Radeon ek ayarlar'' Sonra soldan ''vga ekranlarım'' özellikler kısmından ''genişletilmiş ekran tanımlama verileri (EDID)'' tikini kaldırıp hemen altındaki çözünürlük seçeneklerinden 1080p ayarlamayı dener misiniz?
  • Impheatus I kullanıcısına yanıt
    Öyle oluyor hocamda neden otomatik olmuyor ve ekran çözünürlüklerinde cıkmıyor monitoru tanımamıs gibi oluyor.
  • AMD 7xxx serisi ile başlayan yeni mimari ile alakalı sanırım, VGA monitörleri sevmiyor bu kartlar. Herhangi bir dezavantaj oluşturmaz dert etmeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende amd kullanıyorum ekran kartı olarak, başta bende çözünürlük sorununu halledemedim yalnız. Masaüstü sağ clik -> Altta tercihler -> Radeon Ek Ayarları -> Özellikler Vga Ekran tıkla 1920X1080 görüntü al geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.