Şimdi Ara

HD7950 Bios > 7970 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba donanım haber hergün güncel olarak takip etmekteyim şuan asusun çıkardığı 7950 Directcu II modeli ile ilgileniyorum hız aşırtılarak 7970 OCSiz olanına denk gelebiliyordu peki bunun biosunu 7970 biosu ile değiştirirsek 6950 de olduğu gibi 6970 yani 7970 olabilir mi merak ettim gerçi bu kartlar 2.nesil kartlar olduğundan yongaları 28nm teknolojisi fln var olmaya bilir ama sormak istedim ki 7970 daha çok beğenımı aldı açıkçası bu kart :) sizdende yorumlarınızı ve görüşlerinizi almak istedim bizim elimizde bu kartlardan olmadığından deneme imkanımız yok burdan kendılerını beğenerek ve heycanla izlediğim mesut ve erdi abiye teşekkür ediyorum en kısa zamanda bunuda yapacaklarını ümit ediyorum

• 6950'e 6970 biosu yukledigimiz zaman shaderlar aciliyordu, ama 7950'e 7970 biosu atildigina shaderlar acilmiyor ayni kaliyor ama kartin overclock kabiliyeti daha da artar, burda oyle yaziyor

http://wccftech.com/amd-radeon-hd7950-tahiti-pro-unigine-heaven-benchmarks-shows-promising-overclocking-results/

ayrica DH'nin 7950 incelemesi var
  • 7950 vs 7970 aynı gpu ya sahip, 6950 gibi shaderların bir kısmı kapalı. Tabi meraklı kişiler hemen denemiş 7950 ye 7970 bios'u, kart çalışmış fakat shaderlar açılmamış. Bana kalırsa daha düzgün bir bios modu ile yapılır bu durum.
  • asusunkini elle overclock ettiğinde ztn 7970 e geliyor shaderlar hariç bununla yaparsak aynısı gibi olur gibime geliyor ocsiz olarak 7970 yapilabilir
  • belki simdilik engellemisler ama sonra poz olarak kullanabilirler, yani nVidia'dan gelen yanita gore belki bir guncelleme ile vs acma imkani sunabilirler .
  • geçen haftalarda asus 7950 @7970 bios mod hava soğutmayla 1300 üstünü görmüşlerdi
  • asus yaptıgı directcu II tasarmnda 65 derece geliyor overclock iyi bnce cok iyi bi değer bnm elmde cok eski bi kart var overclocklu olarak 1senedir çalısyor hd 3650 70-80 derece arasında ki hiçbişi olmyr 65 derece sıcaklk cok iyi eğer bios değişme oluyorsa tadından yenmez ki ztn bu 2 kart aynı anda çıksaydı herkes bunu alırdı isterse arasında 100TL fark olsun sahsen benım kanaatım o cunki pek fark olmadığı açk ve net o yüzden piyasaya geç sunma cabasında amd ama invdia 580 suanki 3gb 384 bitli shader vb iyi olan kartlardan bile en fazla 10-15FPS gerisine düşüyor bu demek oluyor ki nvdia yenı nesil kartları amdyi katlıyacak gibi zaman göstericek yinede ama pshyx fizik uygulamaları olsun oyun için daha el verişli nvdia kartları her zmn (bana göre herkesın gorusu farklı olablr ama pshyx uygulamasını ön planda tutmakta fayda var kart kıyaslaması yaparken )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    12 yıl önce açıldı
    PASİF. SİLİNEBİLİR.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.