Bildirim
HDD ANTİ ŞOK
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Diskin çalışır haldeyken dışardan alacağı darbe diyebiliriz, disk kapalı konumdayken disk kafası disk üzerinde olmadığından sıkıntı yaratmaz ancak çalışır haldeki diskte dönen bir disk ve disk yüzeyi üzerinde haraket halinde bir okuyucu kafa mevcuttur, olası bir sert darbede kafa yüzeye çarpıp disk yüzeyi başta olmak üzere okuyucu kafa hatta motora zarar verebilir bu konuda standart diskler hasasstır, ssdlerde ise haraketli parçalar bulunmadığından dayanma gücü çok daha yüksektir, çalışır haldeki ssd yi 1 metreden düşürseniz bile sata yada güç kablosu ayrılmadığı sürece sistem çalışmaya devam edebilir. -
hdd anti şok zararlımı yararlımı ?
kasma donma vb yaparmı ? -
quote:
Orijinalden alıntı: gorkem6699
hdd anti şok zararlımı yararlımı ?
kasma donma vb yaparmı ?
Mesajımı okumadınız sanırım, yararlı birşey gibi mi anlattım
Çalışan bir standart diske darbe uygularsanız kafa yüzeye değerse tabiki kasmada olur donmada, hatta disk yüzeyinde kalıcı fiziksel sorunlar yaratır, bu da tamir edilemeyecek fiziksel bad sectorlere neden olur bu bad sectorlerde disk performansını düşürür hatalara neden olur, motor arızalanırsa zaten disk hiç çalışmaz. -
ben hddye şok uyguladım demedim sana hdd anti şok hdd yi şoklardan koruma sistemi yararlımı zararlımı zararlıysa kaldırabilirmiyim -
quote:
ben hddye şok uyguladım demedim sana hdd anti şok hdd yi şoklardan koruma sistemi yararlımı zararlımı zararlıysa kaldırabilirmiyim
Bence sen ne dediğini hiç bilmiyorsun.
Anti şok koruma sistemi şeklinde sorsaydın ya soracağını.
Yukardaki mesajıma göre cevabı bulabilirsin, yukarda anti şokun ne olduğunu yazmışım, bunun koruma sistemide diske yapılan darbe sırasında diskin kafa yüzeyine çarpmasını engelleyen bir sistem, disk üreticisinin markasına ve modeline göre farklı teknolojiler olabilir.
Mantığını çalıştırarak bir düşün böyle bir sistem zararlı olabilir mi? -
adi uzerinde anti yaziyor antibiyotik veya antivirus orneklerinden yola cikarak bu sorunu cozebilecegini saniyorum
adam yazmis iste hdd disaridan gelen darbelere karsi hassas diye bu sistem o ise yarar donanimsal birseydir sen bunu yazilimla kontrol edemezsin.
anti demek bu olayin yasanmasini engellemek demek
sen hard diskini soklardan korumak mi istersin sok mu uygularsin sok uygulamak istiyorsan git cekicle vur ustune boyle boyle birsey olabilirmi ya kafa mi buluyorsun anlamadim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123
Diskin çalışır haldeyken dışardan alacağı darbe diyebiliriz, disk kapalı konumdayken disk kafası disk üzerinde olmadığından sıkıntı yaratmaz ancak çalışır haldeki diskte dönen bir disk ve disk yüzeyi üzerinde haraket halinde bir okuyucu kafa mevcuttur, olası bir sert darbede kafa yüzeye çarpıp disk yüzeyi başta olmak üzere okuyucu kafa hatta motora zarar verebilir bu konuda standart diskler hasasstır, ssdlerde ise haraketli parçalar bulunmadığından dayanma gücü çok daha yüksektir, çalışır haldeki ssd yi 1 metreden düşürseniz bile sata yada güç kablosu ayrılmadığı sürece sistem çalışmaya devam edebilir.
Bu mesajı eksilemekde nerden çikti anlamadim. Bunu bile eksiliyorlar forumda cidden çoluk çocuk doldu :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: gtx295
quote:
Diskin çalışır haldeyken dışardan alacağı darbe diyebiliriz, disk kapalı konumdayken disk kafası disk üzerinde olmadığından sıkıntı yaratmaz ancak çalışır haldeki diskte dönen bir disk ve disk yüzeyi üzerinde haraket halinde bir okuyucu kafa mevcuttur, olası bir sert darbede kafa yüzeye çarpıp disk yüzeyi başta olmak üzere okuyucu kafa hatta motora zarar verebilir bu konuda standart diskler hasasstır, ssdlerde ise haraketli parçalar bulunmadığından dayanma gücü çok daha yüksektir, çalışır haldeki ssd yi 1 metreden düşürseniz bile sata yada güç kablosu ayrılmadığı sürece sistem çalışmaya devam edebilir.
Bu mesajı eksilemekde nerden çikti anlamadim. Bunu bile eksiliyorlar forumda cidden çoluk çocuk doldu :)
İşte böyle böyle soğutacaklar insanları forumdan, sonra kimse kalmayınca artık konu dışında geyiğe devam ederler.
-
ben sana dedimki hdd anti şok yararlımı zararlımı dedim kaldırılırmı dedim bana geldin hdd söyle ssd şöyle ben onu sormadım
cevap evet yada hayırlı olcaktı -
quote:
ben sana dedimki hdd anti şok yararlımı zararlımı dedim kaldırılırmı dedim bana geldin hdd söyle ssd şöyle ben onu sormadım
cevap evet yada hayırlı olcaktı
Suç bizdeki zaman ayırıp detay veriyoruz, aslında suç senin gibilere bilgisayar verende. -
quote:
böylesine nadide bir mesajın bu kadar kötü bulunmasına açıkçası çok şaşırdım
-
şu iki eleman hertürlü trollüğü yapıyolar forumda, hala bi müdahale eden yok. -
Adam ne güzel anlatmış , her mesajda 5 adet eksi var.Neye göre veriyorsunuz eksiyi? Adamın mesajını eksiliyorsunuz.Adamın 10k mesajı var.Sırf şu konuya yazdı,yardım ediyim dedi diye 1 yılda yemediği eksiyi yedi:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANZE -- 29 Mart 2015; 9:39:38 > -
BEYLER SIZ ANLAMADINIZ KI BEN HDD ANTI SOK YARARLIMI ZARARLIMI DIYOM BIRI GELIYOR HDD SU SSD SU DIYOR DIGERI GELIYOR ANTIBIYOTIKTEN ANLARSIN FALAN.
COK BILMISLIGI BIRAKIN ARTIK
Zararlı aq
Antishock dediğin zıkım
eski laptop umda vardı.
Zararlı bence mantığı şu harddisk çalışırken kafasına göre ekranda harddisk işareti çalışıyor harddisk duruyordu. kendine gelene kadar yazma okuma işlemi yapmıyordu.
Zamanla bu sistem ayvayı yedi.
klavyesine yazı yazarken bile anti şok moduna giriyordu.
Sözde darbeden koruyacaktı.
Darbe olmadan bile çalıştığı oldu.
Harddiski korumak için yararlı
Sinir hastası ettiği içinde zararlı.
Yazılım vs değil donanımsal olarak harddiskin kendi özelliği müdahale edemezsin sadece yeni harddisk alırsın...
Çok zararlı çok. Sigara kadari trip atan sevgili kadar zararlı ama olmazsa da olmaz... -
zararli sen kaldir onu nasil yapacaksan artik
yararli degil zararli
sen pcnin nereden acildigini biliyonmu onu sole bi?
olm yararli diyoz anlasana adam yazmis ora okumasi olan herkes anlar ne bilelim biz senin kıt zekalı oldugunu
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X