İyi günler arkadaşlar benim sorunum şu geçen gün Pc format atarken C:/ Sildim ve Yanlışlıkla da D:/ yi Sildim ve içinde önemli verilerim var o yüzden format atmadım tekrar üstüne veri yazmasın diye Verileri kurtarmak içinde aklıma gelen yolda şuydu hardiski söküp disk kutusuna takarak USB taşınabilir hdd olarak göterip bazı programlarla içindeki verileri kurtarmaktı fakan sorunum şuradan başlıyor;
Seagate marka 1TB HDD Arkadaşımdan aldığım disk kutusunu koydum. Pc bağladım sağ altta bildirimler çıktı yeni donanım bulundu, yeni donanım yüklendi v.s. gibi. Ama bilgisayırıma girdiğimde HDD göremedim bende Bilgisayarıma sağ tıkladım ve Yönet / Aygıt Yöneticisi / Disk Sürücüleri sekmesinin altında "Seagete Desktop USB Device" olarak gördüm ayriyetden de "Evrensel Seri Yol denetleyicisi altında / USB Yığın Depolama Aygıtı" olarak görüyor. Peki bu kadar şey gözükmesine rağmen ben bu HDD neden Bilgisayarımın içinde Çıkarılabilir Depolama Birimleri içinde göremiyorum. Acil yardım ederseniz çok sevinirim. (HDD içindeki verileri kurtarmanın başka yolu varsa da buradan tavsiyede bulunabilirsiniz. Ama önce Şu HDD görme sorunu çözmek istiyorum)
Şimdiden Teşekkürler...
Veri kurtarma programında görmüyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: 7Mhz
Veri kurtarma programında görmüyor mu?
Görüyor fakat işlem yaptırmıyor. Taratmaya geçince uyarı veriyor.
Bölümleri (partition) tamamen mi sildin?
quote:
Bölümleri (partition) tamamen mi sildin?
Evet bölümleri tamamen sildim. Birde "Disk Yönetimi" bölümüne girdiğimde Disk0: içinde C: D: E: görüyorum onun altında Disk2: (takmıs oldugm HDD) ondada 931,51 GB Ayrılmamış ibaresi var. ben buradan bölüm ayırsam (Genişletilmiş Bölüm olarak) içindeki verilere zarar verir miyim ?
Bölümü oluşturduğun zaman diskini görebileceksin ama bu bölüm oluşturma işleminin veri kurtarmaya olumsuz etkisi olurmu bilemiyorum. Aslında bir kaç ay önce bölümleri sildiğim bir hdd'de tekrar bölüm oluşturup veri kurtarmayı denemiştim ama ne yazıkki sonuçlarını hatırlamıyorum.
quote:
Bölümü oluşturduğun zaman diskini görebileceksin ama bu bölüm oluşturma işleminin veri kurtarmaya olumsuz etkisi olurmu bilemiyorum. Aslında bir kaç ay önce bölümleri sildiğim bir hdd'de tekrar bölüm oluşturup veri kurtarmayı denemiştim ama ne yazıkki sonuçlarını hatırlamıyorum.
ilginiz için teşekkürler. Başka yollar bulmaya çalışayım en az hazarla kurtarmak istiyorum. İçinde ki verilerim de çok önemli dosyalar ve çizimlerim var. O yüzden bu kadar çok uğraşıyorum Ben mümkün olduğunca HDD üstüne veri yazdırmadan program ile içini taratıp silinmiş dosyalarımı almayı düşünüyorum sizde şimdi hatırlamadım deyince riske girmeye gerek yok. Bazı bildiğim yollar var ama son çare olarak onlara başvurmayı düşünüyorum. Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Rica ederim. Eğer zamanın varsa akşam usb disklerden birinde recuva ile deneyebilirim.
quote:
Rica ederim. Eğer zamanın varsa akşam usb disklerden birinde recuva ile deneyebilirim.
Bende şu anda "Easy Recovery Professional" ile HDD taratıyorum diğer program HDD görmüştü ama içini taramamıştı birde bu programı deneyeyim dedim. Bu hem HDD gördü hemde tarama yapıyor yaklaşık olarak 1.5 - 2 gün sürecek Birde daha önce sende "Recuva" ile mi taradın ve bütün dosyalarını geri getire bildin mi ?
Ben uzunca bir süredir recuva kullanıyorum. Bahsettiğim olayda da recuvayı kullandım ama sonucu inan hiç hatırlamıyorum çünkü kurtarma işlemini son dönemde çok yaptım. Hareketsiz hdd'lerimde recuva her şeyi kurtarabiliyor ama tahmininmce bunu hepsi çok rahatlıkla yapar. Ufak ve kullanımı kolay bir program olduğu için ben seviyorum.
recuva ile ne kadar bir sürede bunu yaptın taramayı kaç saat/gün de bitirdin ? benim kulandıgım prog. 1,5-2 gün diyor
Kurtarma boyutlarınına göre süreler değişiyor ama çoğunlukla 50gb üstü kurtarmalar yapmışımdır. 1-2 saat arası tarama sürse 5 saat civarıda kurtarma sürüyordur. Genelde makina başında beklemem ama gün sürdüğü hiç olmadı.
Eskiden sistem kurulu olan 40gb'lık 2.5" 5400rpm bir diskim var. Usb kutuya takıp bölümlerini sildim, sonra bölüm oluştururken yanlışlıkla hızlı formak tikini kaldırmışım. Normal formata başladıktan 1 dakika sonra durumu farkettim ve formatı kestim. Sonrasında tekrar bölüm oluşturup recuva ile derin tarama yaptım. Diskin yavaş olmasınında etkisiyle tarama yaklaşık 45 dakika sürdü. Dosyaların yaklaşık %80'i sağlam görünüyor ama yanlış formatla başlamamında etkisiyle bölümü yeniden oluşturmanın etkileri konusunda kesin bir bilgi veremiyorum. Tahminim bölüm oluşturmanın sektörledeki verilere etki etmediği yönünde ama kesindir demem zor.
Sanırım Ben 1 TB taradığım için bana o kadar uzun süre söylüyor bilmiyorum. Yaklaşık 18 saat oldu ama bana fazla bir şey bulamamış gibi geldi bugün HDD mi Evdeki PC takıp denicem iş yerindeki Sistem düşük geliyor sanırım o yüzden iptal edip birde öyle denicem.
C:/ ye Bölüm (format atmak) oluşturmak D:/ deki veri kaybına neden olmuyor diye biliyorum mantık da şu; biz windowsu C:/ bölümüne kuruyoruz. HDD de Kurulum yaparken (Ayırıken) C yi HDD en başından başlayarak kuruyor (ayırıyor)(HDD içinde CD' nin en başından) D:/ ise ondan sonra kuruluyor. eğer biz C: ye öncekinden daha az bir değer verirsek (örnek; önceden C:/ 100 GB şimdi kurarken 50 GB gibi. HDD ayırmıyoruz sadece C: olarak kurulum yapıyoruz ) D:/ nin bölümüne geçmemiş oluruz böylece D:/ deki verilerde durur. Ama ben kesin çözüm olsun diye daha onu yapmıyorum HDD üzerine hiçbir veri kaydetmeden taratmayı düşündüm (Kesin sonuç için ve içindeki verilere zarar vermemek için) bundan bir sonuç alamazsam daha sonrada yukarıda dediğimi yapıcam son çare olarak. Bu seferde sizin kullandığınız programı deniyecem. elimde birkaç tane prog. var hepsini sıra sıra kullanarak taratmayı düşünüyorm kesin sonuçlara ulaşmak için.
Zaten bütün verileri kurtarmak istediğin için bende çekinerek cevap veriyorum :) Aslında bölüm silme ve oluşturma işleminde sektörleri etkileyen bir durum yok, buna dair bilgiler Mbr'de tutuluyor ama bölüm oluşturduktan sonra işletim sisteminin yaptığı bir şeyler vardır ya da hızlı formatta az da olsa veri yıpranıverir diye kesin konuşamıyorum. Tarama süresini benmi yanlış hatırlıyorum diye düşündüm ama son yaptığım denemelerde recuva ile 500gb'lık bir disk 2 saat civarında tarandı diye hatırlıyorum.
O zaman benim kullandığım programdan kaynaklanıyor sanırım =) az öncede recuva ile taramak istedim oda bundan önceki diğer program gibi HDD görmedi :/ Veri kaybından ve zarar gelip gelmeyeceğinden emin olsam HDD Genişletilmiş Bölüm olarak ayıracam ama yemiyo =) o zaman HDD USB den görecek . Aksam eve gidip evdeki pc' ye takıcam iki gün yada kaç günde tarıyorsa tarasın baktım istediğim verileri alamadım. Bu seferde sanırım artık son çare olarak HDD format atıcam ama HDD bölmeden sadece C olarak ve ondan sonra taratıcam. Biraz risk alıcam artık.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme