Şimdi Ara

HDD Calibration Retry Count Değeri Hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung 160 GB SATA harddisk 2 gün önce aniden RAW formatında görünmeye başladı. Yani disk ulaşılamaz haldeydi. İşin kötüsü disk bitlocker ile şifrelendiğinden recovery yazılımları da verilere erişimi mümkün kılmadı. Neyse giden gitti ama benim merak ettiğim bir konu var.

Başlıkta da yazdığım gibi HDD SMART bilgilerinde "Calibration Retry Count" değerinin 1454 olduğunu farkettim. status ise tahmin edebileceğiniz gibi "warning" olarak görünüyor. Bu hatanın diskteki mekanik problemlerle ilgili olabileceğine dair bir şeyler okudum.

Sizce bu hata diskin aniden RAW'a dönüşmesiyle sonuçlanabilir mi?
    Yoksa yaşadığım durum Bitlocker ile ilgili bir sorundan mı kaynaklanıyor?

HDTUNE logları şu şekilde:

Tam da sorunun yaşandığı tarihte bu değerde bir artış olmuş görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 21 Haziran 2012; 0:32:28 >

• Donanımsal bir sorun olma ihtimali yüksek olduğunu belirtiyor. Genelde diskin mekanik kısımları veya plaka halinde olan disklerde diskin dönmesini sağlayan aksamların birinde hata olduğunu gösterir bir durum. Rakam ne kadar yüksek çıkarsa vehameti o kadar yüksek diyebilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Donanımsal bir sorun olma ihtimali yüksek olduğunu belirtiyor. Genelde diskin mekanik kısımları veya plaka halinde olan disklerde diskin dönmesini sağlayan aksamların birinde hata olduğunu gösterir bir durum. Rakam ne kadar yüksek çıkarsa vehameti o kadar yüksek diyebilirim...

evet mekanik bir durum olduğunu tahmin ediyorum ben de. ama bitlocker ile ilgili raw'a dönüşme sorunlarını görünce kafam biraz ona takıldı açıkçası.
  • bende de boyle

neymis yani bu hata cikinca

• bendede var bu hata nedir ne demektir açıklayıcı bi yazı olursa sevinirm arkdaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

bende de boyle

Yabancı forumlardan takip ettiğim kadarıyla, verilerinizin yedeğini alın ve hard disk fiyatlarına bakmaya başlayın demek oluyormuş. Değer 1 bile olsa WARNING veriyor program.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windhunter -- 3 Aralık 2013; 18:44:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: windhunter

quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

bende de boyle

Yabancı forumlardan takip ettiğim kadarıyla, verilerinizin yedeğini alın ve hard disk fiyatlarına bakmaya başlayın demek oluyormuş. Değer 1 bile olsa WARNING veriyor program.

O zaman sahibinden e koymaya baslayalim 3 yillik laptop oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.