Şimdi Ara

HDD'de Varolan ve yer kaplayan bir klasörü bulamıyorum??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Harddiskimde bir 5gb boyutunda gizlenmiş bir klasör vardı onu geçici bi süreliğine başka bir hdd bölümüne taşımıştım. Ardından tekrar bulundugu yere taşıdım ama klasör bir türlü görünmüyor. Aynı klasörü zamanında cd ye yazmıştım ordan tekrar kopyalayayımda verilerimi bari tekrar kurtarayım diyorum varolan bir klasör belirttiniz değiştirilsinmi diyor evet değiştirilsin diyorum tüm dosyaları baştan sona kopyalıyor , ama görünürde klasör yok!Aynı adda başka bir klasör oluşturayım diyorum aynı isimde bir klasör var diyor onada izin vermiyor.

Arama motorunda hertürlü aramayı yaptım ama bir türlü bulamadım.
    Daha sonra harddiskteki tüm klasörleri boyutlarıyla birlikte gösteren bir program buldum yükledim ,5Gb boyutundaki klasörüm orada gözüküyor ama windowsta yer kapladığı halde ne bir türlü bulup oradan verilerimi alabiliyorum , nede klasörü silip kullanılan 5GB belleğimi geri alabiliyorum.

Kısacası 5GB boyutundaki verilerim kayıp hadi verilerimi geçtim HDD'de boşu boşuna 5GB yer kaplıyor ne yapmam lazım arkadaşlar bir yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olucam.

Not: Bu işlemleri yaparken gizli klasörleri göster seçeneği hep açıktı.

• Klasörü bir programla mı? gizledin bilmiyorum.
    Başlat > cmd yaz enter'e bas gizli klasörün bulunduğu yere git. Dos komutlarını kullan bakalım görebilecekmisin. (attrib -h c:\****dosya adı) ile tekrar görünür hale gelir. İyi şanslar
  • dediğin şekilde dos komutlarını pek bilmesemde verdiğin örneklerden yola cıkarak biraz denedim herhangi birşey bulamadım... Başka bir yol biliormusunuz?
  • hangi işletim sistemi kullanıyordun !

klasör seçeneklerinde

Korunulan sistem dosyalarını göster(önerilmez)

şıkkını işaretle...çıkan uyarıya evet de...görünmesi lazım

başka önerim yok
  • Teşekkür ediyorum Sorunum çözüldü klasörü buldum fakat şimdide şöyle bir sorun var klasörün içindekileri aldım ve aynı isimde başka bir klasör oluşturdum ve ''korunan işletim dosyaları gizle'' dedim klasörler görünmesin diye , klasörüm tekrardan kayboldu? Normal gizli dosya haline getiremiyecekmiyim ben bu klasörü?

Bu klasörümü nasıl işletim sistemi klasörü halinden çıkarıp normal klasör yapabilicem bir bilginiz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademalanya -- 14 Ocak 2008; 12:58:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ademalanya

Teşekkür ediyorum Sorunum çözüldü klasörü buldum fakat şimdide şöyle bir sorun var klasörün içindekileri aldım ve aynı isimde başka bir klasör oluşturdum ve ''korunan işletim dosyaları gizle'' dedim klasörler görünmesin diye , klasörüm tekrardan kayboldu? Normal gizli dosya haline getiremiyecekmiyim ben bu klasörü?

Bu klasörümü nasıl işletim sistemi klasörü halinden çıkarıp normal klasör yapabilicem bir bilginiz varmı?

öncelikle +REP imi isterim

klasördeki bilgilerin kopyasını aldıysan klasörü komple silsene kardeşim...
    yine aynı şekilde görünür yap ve sil...

klasöre sağ tıkla...özellikler de....ordan gizli klasör özelliğini kaldır...

kolay gele

• ''klasöre sağ tıkla...özellikler de....ordan gizli klasör özelliğini kaldır...''

Zaten yaptım onları sadece bu dosyayı sılmeden nıye cozemıyorum bu problemı onu merak edıyorum...
    Bir açıklaması yokmudur bunun nedır neden bole olmustur vs. gibi ...

O kadar garip bişiyki klasorun ıcındekılerı baska bır ısımle yenı klasore kopyalıyorum yine aynı şey oluyor dosya ortadan kayboluyor çözemedim gitti ne aptal şeydir...

Saolasın tekrardan...

Bunun açıklamasını yapabilecek birisi olursa çok sevinirim mantığım almıyorda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademalanya -- 15 Ocak 2008; 0:49:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.