Şimdi Ara

hdd değişmelimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c03274637&lang=en&cc=us&contentType=SupportFAQ&prodSeriesId=5187028 bu linkdeki hdd yi kullanıyorum 500 gb yetiyor yetmesine ama fraps ile video çekerken oyunda lag problemi oluyor sonra kayda bakıyorum donarak video çekilmiş oysaki video 60 fps sabitti sanırım linkdeki hdd sata ve almak istediğim hdd 1tb seagate yada 2 tb sorum şu bu hdd yazana göre sata 1 mi ? yoksa sata 3mü birde sata 1 ile sata 3ün arasındaki fark ne kadardır en azından frapsla video çekerken yazma hızı iyimidir çünkü hdden kaynaklandığını düşünüyorumda yani 500 gb bile alsam seagate sata 3 almamın faydasını görürmüyüm ?

birde benim hddde sata yazıyor yani sata 2 sata 3 falan değil direk sata bu sata 1 anlamına mı geliyor ve sata 3 arasında fark varmı ? çünkü ben sorunumu dönüş hızı rpm olarak düşünüyordum benim hdd 7200rpm çıktı zaten 7200rpm herkese yetiyorken bende sorun çıktığına göre birşeyinde sorun var acaba rpm kalitesi falan diye birşeyde varmıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solomon159 -- 1 Eylül 2013; 23:52:00 >

• Hdd için sata 2 veya 3 olmasının hiç bir farkı yok zaten hdd'lerin hızı sata 1 sınırına bile zor geliyor. Sorunun hdd'den olmayabilir video çekerken işlemci kullanımına bak.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    söylediğiniz gibi işlemcideymiş sorun oyun oynarken bile %90larda arada donmalar oluyor video çekmeye başlayınca takılmadan geçemiyorsun ama bir sorum var işlemcisi i5 2500k olan birisi adamda sorun yok ben i5 2400 ile bu kadar sorun yaşıyorum ve gtx770 için önerebileceğiniz bir işlemci varmı ucuz olursa sevinirim ben i5 3570k düşündüm ama ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: solomon159

söylediğiniz gibi işlemcideymiş sorun oyun oynarken bile %90larda arada donmalar oluyor video çekmeye başlayınca takılmadan geçemiyorsun ama bir sorum var işlemcisi i5 2500k olan birisi adamda sorun yok ben i5 2400 ile bu kadar sorun yaşıyorum ve gtx770 için önerebileceğiniz bir işlemci varmı ucuz olursa sevinirim ben i5 3570k düşündüm ama ?

http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/support/SupportDocument/c03274637/c02983000.jpg

anakartın desteklediği

Socket type: LGA 1155
    TDP: 35W up to 95W (processor dependent)
    Motherboard supports the following processor upgrades:
    Core i3-2xxx/T dual core
    Core i3-2xxx dual core
    Core i5-2xxx quad core
    Core i7-2xxx quad core
    Core G6xx/T dual core

2 jenerasyon Sandy Bridge Serisi; Bunlar arasından ikinci el veya sıfır i7 2600 almanını öneririm, HP gene içine beşpara etmez bir anakart tıkmış kasanın süslemiş üstünü satıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjnor1 -- 2 Eylül 2013; 9:13:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mjnor1

quote:

Orijinalden alıntı: solomon159

http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/support/SupportDocument/c03274637/c02983000.jpg

anakartın desteklediği

Socket type: LGA 1155
    TDP: 35W up to 95W (processor dependent)
    Motherboard supports the following processor upgrades:
    Core i3-2xxx/T dual core
    Core i3-2xxx dual core
    Core i5-2xxx quad core
    Core i7-2xxx quad core
    Core G6xx/T dual core

2 jenerasyon Sandy Bridge Serisi; Bunlar arasından ikinci el veya sıfır i7 2600 almanını öneririm, HP gene içine beşpara etmez bir anakart tıkmış kasanın süslemiş üstünü satıyor

yok sadece hdd yi o kasadan göstermiştim yoksa ekran kartı gtx770 anakart asus z77-a yani i5 2470k yada 2570k oluyordur sanırım

• solomon159 S kullanıcısına yanıt
    i5 2470k ve 2570k şeklinde işlemcisi yok intelin bilgidiğim kadarıyla;

Z77 serisi ise (ivy) i5 3570k güzel bir seçim olur, Oyun Dışı kullanıyorsan i7 3770k :)

Fraps 10 dk video çekince 50-60 gb veri oluşturuyor düşüremiyorum bende ayarı :) Ayar kısırıyorsun bu sefer görüntüdeki canlılık yitiriyor En son After Effect ile düzenliyordun .D
  • mjnor1 kullanıcısına yanıt
    sabah sabah kafa bulandı ya 3570k diyecektimde onun fiyatı biraz uçmuş 3470k almayı düşünüyorum oyun dışında birtek işte çektiğim videoyu renderlamakla uğraşıyorum onuda cuda ile yapıyorum fazla sorunum yok o yönden

bendede o boyutlar çok oluyor o yüzden 500gb de yetmiyor baya sıkıntılı program ya :D yakında şu nvidia kartlarına özel shadowplay diye bir program çıkacakmış sanırım aralık ayına doğru fps düşürmeden boyut yükseltmeden güzel güzel video çekecekmiş ama nvidianın atmasıda olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solomon159 -- 2 Eylül 2013; 10:04:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harddisk Kafa Değişimi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    i5 2500k kullanıyordum, Fraps!'da donmalar anlık takılmalar yaşıyordum aynı problemleri yaşadım ama sırf fraps için i7 alınmaz :)
    i7 3770k ve Asus z77-v deluxe e geçince Maşallah tık yok,
  • quote:

Orijinalden alıntı: mjnor1

i5 2500k kullanıyordum, Fraps!'da donmalar anlık takılmalar yaşıyordum aynı problemleri yaşadım ama sırf fraps için i7 alınmaz :)
    i7 3770k ve Asus z77-v deluxe e geçince Maşallah tık yok,

ekran kartını falan yeni aldık şimdi işlemci için para biriktirmek zor olur zaten herkes i7 aşırı falan diyor benim işimde video çekmek olduğu için oyunda sorun çıkartmasını istemiyorum sizce i5 3470k nasıl bir işlemcidir ?
    İ5 34xx serisi işlemcilerhttp://ark.intel.com/products/series/64902

İ5 3470 var K yok K overclok yapılabilen seri sadece 3570Kve 3770 K var bildiğim

Eğer imkanın varsa i5 3570k al, i5 2400 ü ikinci el olarak satarsın,

Bilgisayara tekrar tekrar para harcama, gtx 770 gerçekten güzel bir ekran kartı,
    şimdi bir kere temiz alacağını al ileride 2-3 yıl götürsün adını unut.

Tabiki senin durumunu bilemiyorum Ekonomik, Ama acelende yok zaten çalışan bir işlemcin var, sadec 1 ay fazla bekle şu dolar kuru otursun
  • Koyduğu anakarta bak
    yeni harddisk alsan da pek bir şey değişmez ikisi de 7200 rpm.
  • Fatih54102 F kullanıcısına yanıt
    anakartta ne var ya zaten işlemci içinde okul falan başlasın 1-2 aya almayı düşünüyorum ben 3570e bakayım k olmayandan varmıdır acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.