Şimdi Ara

HDD'den Ses Geliyor ve PC Donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 1 sene kadar önce bir HDD değişimi yapmıştım.Eski HDD bu tip sesler çıkartıp duruyordu sonunda bozuldu.
    Şimdi benim problemim şöyle PC normal açılıyor gayet güzel fakat zamanı belli olmayan bir şekilde aniden HDD ciiyk ciiyk diye ses çıkartıyor ve PC donuyor.Reset atmak zorunda kalıyorum.Hatta şu an bunu yazarken bile oldu bu olay.Allahtan taslak var.Bu yeni aldığım HDD ilk günden beri böyleydi
    Nadir bir şekilde bunu yapıyordu aldığım yere götürdüm problemi yok dediler.Eve getirdiğim gibi aynı şey tekrar oldu.Bu olay nadir olmaya başlayınca kafaya takmadım.Fakat son günlerde sürekli oluyor yani PC açılıyor en geç 10 dakikaya başlıyor problem.PSU kablosunu çıkartıp takıyorum 1-2 dakikaya kendine geliyor.Sonra yeniden oluyor.Sizce bunun sorunu ne olabilir?
    HD tune Health'a baktığımda bir sorun gözükmüyor sadece CRC Error Count Attention seviyesine gelmiş fakat onun kablo yüzünden olduğunu düşünüyorum çünkü kablo kitlenmiyor HDD'ye temazsızlık olabilir.Yinede yanıtlarınızı bekliyorum.

• başka bir psu ile deneyin.psunuz bozuk olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bende de vardı pc yi açıyorum 5 dakika sonra bilgisayar donuyo du ve hdd den aynı ses geliyodu, araştırma yaptım eğer bilgisayar çok fazla işlem yapmak zorunda kalırsa ya da çerez fazlalığı yüzünden kafası karışırsa bu ses geliyor, bu sürede ram kendini yeniliyomuş, ben format attım sorun çözüldü, format attıktan sonra düzelmiyosa ya kablolar gevşemiştir, ya da bilgisayarın parçalarında sorun vardır.
  • okuyucu kafasındanda olabilir ses ise ondandır yinede kabloları valan değiştirin gine devam ederse sorun bence okuyucu kafasından zamanla sorunlar cıkabiliyor o tür bölgelerde
  • Sanırım PSU ile alakalı.Ramlerden birini çıkarttım ve şu an PC'de tık yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkun224

Sanırım PSU ile alakalı.Ramlerden birini çıkarttım ve şu an PC'de tık yok

HDD kablolarini yuvalarina iyice sokun veya yeni kablo alin. Buyuk ihtimalle duzelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.