bende Toshiba'nın 160 GB lik HDD harddsikli dvd recorderı var. yaklaşık 160 GB'da dolu ve tek tek dvdye yazmak yerine içinden harddiski çıkarıp bilgisayara bağlamak istiyorum. (görüntüler üstünde montaj yapacağım için böyle bir isteğim var)
bu mümkün müdür bilen var mı?
harddiski söktüm ve bilgisayara bağladım. lakin windows system devicestan baktığımda not initialized uyarısı verdi. initialize yapmadan sanırım görmiycek harddiski. ama bunu yaparken verileri kaybetmek istemiyorum. konu hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: sarupu
herkese selam,
bende Toshiba'nın 160 GB lik HDD harddsikli dvd recorderı var. yaklaşık 160 GB'da dolu ve tek tek dvdye yazmak yerine içinden harddiski çıkarıp bilgisayara bağlamak istiyorum. (görüntüler üstünde montaj yapacağım için böyle bir isteğim var)
bu mümkün müdür bilen var mı?
harddiski söktüm ve bilgisayara bağladım. lakin windows system devicestan baktığımda not initialized uyarısı verdi. initialize yapmadan sanırım görmiycek harddiski. ama bunu yaparken verileri kaybetmek istemiyorum. konu hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Dotum sarupu,
DVD Recorder cihazlarında direk PC ye bağlantı yok.Eğer HDD yi söküp direk PC ye bağlarsan o kadar emeğin için kış günü soğuk bir su içersin yani HDD tamamen silinir.Yapman gereken tek şey (ki üreticinin açık bıraktığı tek kapı bu) bir adet DVD+RW alıp parça parça aktarıp Xilisoft Video Converter programı ile bunları farklı formatlara çevirip EDIT lemek, çünkü recorder cihazlarını içerisinde bulunan HDD ler, öyle kolay kolay PC lere takılıp görüntü aktarılmasın diye farklı bir formatta (VOB veya TS formatları ancak adresleme farkları var) kaydediliyor.
Sarupu, eğer kullandığınız cihaz destekliyorsa DVD RAM kullanmak işlemlerinizi hızlandırabilir. Kolay gelsin,
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme