Şimdi Ara

HDD'm yandı :( - Seagate ST3200826AS kart ya da çözüm arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  HDD'm yandı :( - Seagate ST3200826AS kart ya da çözüm arıyorum

HDD'm yandı :( - Seagate ST3200826AS kart ya da çözüm arıyorum

bir anakartta takıp denediğimde içinde bilgilerim olan HDD duman çıkartıp yandı,
    yanan kısım görülüyor..
    bu parçayı nasıl değiştirebilirim,
    ne olduğu bile tam okunmuyor..

basit bir işlem mi?
    ya da elinde bu karttan /hani olur da/ âtıl durumda olan var mı?

ne önerirsiniz?
    teşekkürler...

Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dostclick -- 30 Temmuz 2008; 19:02:59 >

• BEnce ölmüş git yenisini al
  • aynı diski kullanan arkadaşlardan rica edip kodunu öğrenebilrsin sonrada elektronikçilerde bulup takarsın veya taktırırsın diyeceğim ama sadece onun arızalı olduğu kesinmi o yanınca başka birşeyler yanmış yada başka birşey yanınca o yanmış olabilir.2.el bölümünde harddiskin marka ve modelini yazarak aranıyor ilanı açarsanız belki çıkabilir.
  • @p4ozgur : sadece o görünüyor problemli olarak bilemeyiz tabii,
    aynı modelin bile farklı türlerinin olduğunu öğrendim,
    baş ağrıtacak gibi..
    umarım bulunur..

@kral6868 : yenisini almakta sorun yok, önemli olan bundaki verilere ulaşmak..
  • veri kaybı çok kötü valla geçmiş olsun umarım verilerini kurtarabilirsin
  • kart değiştirirken hangi kriterlere uymak lazım,
    bilen var mı?

herşeyiyle aynı mı olacak?
  • aynı diskten bi tane daha bulup kartını değiştirmen lazım. belki öle çalışabilir. bizimde bir kere öle olmuştu kart değiştirtik ama aynısı olucak
  • quote:

Orjinalden alıntı: MertcanE.

aynı diskten bi tane daha bulup kartını değiştirmen lazım. belki öle çalışabilir. bizimde bir kere öle olmuştu kart değiştirtik ama aynısı olucak

aynı disk derken ne akdar aynı?
    aynı modelin farklı partilerinin farklı özellikleri var,
    onların farklılığı sorun olur mu acaba?
  • garantiye ver kardeşim aynı şey bende de oldu aynı parça yanmıştı seagate harddiskin yenisi geldi nası olsa 5 sene garantili bu harddiskkullanıcı hatasıydı benim ki ona ragmençaktırma
  • quote:

Orjinalden alıntı: TANER 82

garantiye ver kardeşim aynı şey bende de oldu aynı parça yanmıştı seagate harddiskin yenisi geldi nası olsa 5 sene garantili bu harddiskkullanıcı hatasıydı benim ki ona ragmençaktırma

olay verilere ulaşamama durumu,
    yoksa bu kadar üzülmezdim,
    benzer bir kart aldım, yarın deneyeceğim kısmetse,
    sonucu yazarım..
  • aynı şey başıma gelmişti, garantisi henüz dolmadığından disk i değiştiriyorlardı, fakat içindeki bilgiler benim içinde çok önemliydi.

aynı marka ve model bir kart bulmak gerekiyor. kapasite tamamen aynı olmasa da oluyor, kafa sayısı ve seri uysun yeterli.

çok zor bir iş değil ama tecrübe yoksa hasar verme olasılığı yüksek. mümkünse daha önce bu işi yapmış bir teknik elemanın yapması daha uygun olur.

vidaları çok dikkatli açıp hasar vermezseniz -çizik gibi- sonra garantiden disk değişir ;)

ben bu şekilde yapmayı başarmıştım

umarım verileri kurtarırsınız...
  • hdd garanti dışı ise o yanan parçayı sök yine çalışır o parça ve sol yanındaki şişman olan voltaj korumasi için konulmuş sigortadir ama tekrardan aynı olay olsa çipler gider bu sefer. bilgiler önemliyse boyle yapabilirsin yok garantili dersen yanık ürünü zaten garantiye sokmazlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.