Şimdi Ara

hdd motoruna fan taktım ters dönüyor (help) video

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • video yü izleyip yardımcı olurmusunuz. diğer yöne dönmesini istiyorum fanın
    vbKadir bayraktaryoutube
    hdd motoruna fan takmak
    https://www.youtube.com/watch?v=oVd3eojYFOs

• hdd motoru zaten tek yöne döner, sistemin yapısı bu şekilde çünkü... Eğer sistemi dağıtmadan bu haliyle çözüm arıyorsanız fanın mile oturan deliğini diğer taraftan da açın ve ters takın o zaman üfleme yönü değişir.
  • slm arkadaşlar benımde elımde 4 adet hdd motoru var
    bunları çalıştırmak ıstıyorum nasıl bır devre kurmam gerekiyor acaba
    hdd motoru step motormu acaba bılgısı olan ??
    motorlardan 4 uc var dışarı çıkan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 3 Aralık 2013; 2:02:50 >
  • RobotShop Community
    (Howto) Walz a Hard Drive Spindle Motor
    http://letsmakerobots.com/node/2898

Hayir step motor degil, bldc motor diye geciyor, linkte de bu motorlari calistirmak icin analog bi devre var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,
    Bende elimdeki eski HDD yi söktüm, hdd motoruna pervane taktım, motorun uçlarını hdd kontrol kartına kablo ile irtibatladım. Kontrol kartına power supply çıkış uçlarına bağladım. Elektrik verdiğim anda motor sorunsuzca dönüyor, fakat tam 1 dakika sonra duruyor. Elektriği kesip tekrar verdiğimde tekrar 1 dakika dönüyor ve duruyor.
    Sürekli dönmesini nasıl sağlarım. Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eklotje

Merhabalar,
    Bende elimdeki eski HDD yi söktüm, hdd motoruna pervane taktım, motorun uçlarını hdd kontrol kartına kablo ile irtibatladım. Kontrol kartına power supply çıkış uçlarına bağladım. Elektrik verdiğim anda motor sorunsuzca dönüyor, fakat tam 1 dakika sonra duruyor. Elektriği kesip tekrar verdiğimde tekrar 1 dakika dönüyor ve duruyor.

Devre kartına bağladığınız için, kart harddiskin çalışmasında bir problem olduğunu algılıyor ve enerjiyi kesiyor. Motoru kullanmak istiyorsanız motorun ilgili voltaj uçlarını tespit edip çalıştırmanız gerekir.
  • Eklotje kullanıcısına yanıt
    bendede 1 dk gibi duruyor, ama 15 sn daha beklediğimde tekrar çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell

quote:

Orijinalden alıntı: Eklotje

Merhabalar,

Devre kartına bağladığınız için, kart harddiskin çalışmasında bir problem olduğunu algılıyor ve enerjiyi kesiyor. Motoru kullanmak istiyorsanız motorun ilgili voltaj uçlarını tespit edip çalıştırmanız gerekir.

Merhaba EasyBell,

Hocam, motorun ilgili uçlarını ben bulabileceğimi zannetmiyorum, konu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz. Başka ne şekilde çalıştırabilirim veya devre kartını nasıl kandırıp, problem yokmuş gibi gösterip çalışmasına devam etmesini sağlayabilirim.

• HDD motorun dört ucu olur.Ortak uç dış tarafda olandır.Bu uç ile dğerleri arasında aynı değerde bir ohm değeri okunur.
    Diğer 3 uç aralarında ölçülürse 2 katı değer okunur, kısaca yıldız bağlıdır sargılar.

• japon_japon kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle. Step motor gibi. Ekstra zamanlayıcı devresi lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.