Şimdi Ara

HDD pc'yi açınca tak tak diye ses çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar, bilgisayarımı yeniledim ve yeni taktığım anakartın hdd slotları sata 6gb/s iken ben buna eskiden beri kullandığım hdd'yi bağladım ilk seferinde sorun çıkmadı fakat 1 gün sonra pc'yi açtığımda tak tak diye ses geldi pc biosta kaldı açılmadı baktım hdd'yi görmüyor. Kapattım pc'yi hdd'nin kabloları çıkarıp taktım yerlerini falan değiştirdim sonra düzeldi ve açıldı pc. Hemen hdtune ile tarattım hiç bad sector yok fakat sağlık kısmında "ultra dma crc error count" sarı renkte warning olarak duruyo. Ne yapmam gerekiyor?

Not: Pc uzun zaman kullanılmadığında (5-7 saat) %50 ihtimalle hdd'yi ilk açışta görmüyor, kapatıp yeniden açınca görüyor.

HDD pc'yi açınca tak tak diye ses çıkarıyor

• seriousgigi S kullanıcısına yanıt
    Sata kablonda sorun olabilir. Sata 3 destekli başka bir kablo bağlamayı dene.
  • Denedim, tak tak sesi kesildi ama yine arada görmemezlik ediyor.
    hdd'yi iyice sabitledinmi iyice sanitlemessen ses yapar,ayrıca format attınmı yeni pc ye geçince
    başka bi sata slotuna takıp denedınmı
    Başka sata slotuna başka kabloyla bağla hala oluyorsa hdd'de sıkıntı olabilir.
  • Başka sata kablosu (DVD rom'un) ile başka slota denedim yine ses çıktı açılışta ben de gene kapattım pc yi ve yeniden açtım gene gördü hdd'yi ve çalıştı.

Sabitleme olayına ise bir bakayım ben hiç ellemedim ama bilgisayarcıdayken belki adam becerememiştir... Ben hiç hdd takmadım şimdiye kadar dikkat etmem gereken bir nokta var mı?

Bir de ben 6gb/s sata kablosu alıp taksam olur mu? HDD 6gb/s hızında çalışmaz biliyorum ama belki anakartta 6 gb/s slotundan başka slot olmadığı için oluyordur?

Anakart, şu;https://www.asus.com/Motherboards/B150M-A-M-2/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriousgigi -- 3 Ekim 2016; 15:46:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.