Bildirim
HDD si bozuk laptopun ekranını nasıl kullanırım :)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Laptop için çıkma, yani 2. el HD alıp windows yüklemen gerekiyor.
Pardon, yine de denemekte fayda var ama imkansız görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 8 Haziran 2008; 15:44:50 > -
keşke hdd almadan çözülebilen bir durum olsaydı?
o zman birşey daha normal masaüstü pc hdd sini bi şekilde adaptör kablolarla laptopun hdd sinin bağlandığı yere takma şansımız olmaz mı peki?? :) -
bağlantıları aynıdır zaten.yani ya pata ya satadır.masüstülerde de bu iki bağlantı kullanılır. -
quote:
Orjinalden alıntı: kaaann
bağlantıları aynıdır zaten.yani ya pata ya satadır.masüstülerde de bu iki bağlantı kullanılır.
masüstü HDD yani 3,5" hdd ile notebook HDD Pata ise girişleri farklı ama sata ise aynıdır sata ise kullanma şansı daha yüksek -
Sanırım bağlantısı pataydı birde laptop hiç açılmadı komple gitmiş sanırım :(( tornavidayı aldım ekranını özenle çıkardım.. :))
Ekrandan 3 adet uç çıkıyor çoklu kablonun birleştiği jak gibi bişeyler.
Dicem o ki elektronikten anlayan bir arkadaş bana bunu gerekli devreyle tamamlayıp ( anakartı da verebilirim ) ücreti karşılığında çalışır duruma getirip
2. monitör olarak kullanmamı sağlayabilir mi? ((Konuyu artık başka yere mi taşımam lazım :)) ) -
teorik olarak mümkün, ama ne derece sağlıklı olur bilemem, hdd alıp laptopu satsan, 320 liraya 22" monitör var, -
quote:
Orjinalden alıntı: saidakkas
teorik olarak mümkün, ama ne derece sağlıklı olur bilemem, hdd alıp laptopu satsan, 320 liraya 22" monitör var,
artık çok geç içini açtım bile :)) ya ekranın bağlantıları çok açık bi şekilde güç verip bide çıkış uydurulabilir gibi :S
eminim yapcak birisi çıkıcaktır.. -
Hocam her ekranın bağlantı yapıları farklı oluyor. Bu sebepten tam marka ve model bilmeden konuşmak mümkün olmuyor. Ayrıca model bilsekte bu ekranı sürebilmek için gerekli elektronik devrenin tasarlanması gerekiyor. E-bay da bu ekranlar için sürücü devre mevcut ve fiyatları 80-100$ civarındaydı yabnlış hatırlamıyorsam. Ama sen o laptopu topla bi güzel 2. el malzeme alana bi yere git. Ve onu elden çıkart emin ol hiç etmese 80-100 $ eder (marka ve modele göre çok daha fazla edebilir.) adamlar parçalayıp kullanıyorlar onu. sende o paraya git 2. el felan bi monitor al olayı bitir -
quote:
Orjinalden alıntı: honneur
Ama sen o laptopu topla bi güzel 2. el malzeme alana bi yere git. Ve onu elden çıkart emin ol hiç etmese 80-100 $ eder (marka ve modele göre çok daha fazla edebilir.) adamlar parçalayıp kullanıyorlar onu. sende o paraya git 2. el felan bi monitor al olayı bitir
Hımm ben parçaladım artık laptopu kapatılcak gibi değil işe yarıyacak parçaları ;
dvd rom , 2*64 mb ram, vga chip i soğutucu blok+fan,batarya şarj kablosu, ekran ( işte kullanabilirlerse) , belki birde hdd belki tamir yöntemi vardır.
bunlar olabilir bunları bir satim o zman sonra bi monitör alim en iyisi :)
-
Linux live CD kullansaydın yada Pardus çalışan CD ile bilgisayarı kullanabilirdin. -
konu hortlamış
ama arkadaşın dediği doğru
bilgi açısından winternals erd commander ı da ekleyeyim (daha sonra micrososft tarafından satın alınmıştır)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 24 Kasım 2010; 21:40:35 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X